Storczyki Mirki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Mirki
Marta mi się też marzy ogród zimowy ale skoro to sfera marzeń to zrobiłam to co było bardziej realne czyli zakup szklarenki szkoda ,że jest taka mała i nie mogę wstawić tam łóżka lubię tam siedzieć i do nich gadać wiem wiem to nie jest normalne ale jak sądzę nie jestem jedyna w towarzystwie która ,,gada" do kwiatów
Zdjęcie dtps pokaże w przyszłym tygodniu bo walczę z wełnowcami a miałam nadzieję ,że będzie bez gratisu, niestety mam to co Aśka.
Asiu bardzo Cię proszę powiedz co zrobić , oczywiście odizolowałam stoi w samotności opryskałam decisem (chyba) i przetarłam dokładnie całe roślinki (bo są dwie ) nie przesadzałam i nie wiem czy dobrze zrobiłam proszę powiedz czy one w korę też wchodzą nigdy tego dziadostwa nie miałam (na jakimś dendrobium- też w gratisie -ale było spryskane zanim do mnie dotarło) Dziś też jakieś znalazłam ale już padnięte.
Czym jeszcze je opryskać i co więcej zrobić ???
Aniu dziękuję za przemiłe słowa czuję się skrępowana bo do Twoich kwitnień dużo mi brakuje.
Phal. Cooper Star i dtps La Reine de porcelane maja jakieś 10 lat i obawiam się ,że mogą być niedostępne
, teraz jest masa różnych krzyżówek która wypiera te stare odmiany.
Dendrobium Atro przez okres październik - luty stoi na chłodnym parapecie bez wody raz w m-cu delikatnie spryskam kamyki , nawożę tylko dolistnie w czasie wakacji w szklarence.
Kwitnie już tak długo ,że boję się ,że zakwitnie się na śmierć , a końca nie widać
Na koniec muszę się czymś pochwalić z okazji niedawnych urodzin dostałam WSPANIAŁY prezent 12 storczyków , tu jeszcze
nie rozpakowane ,
ale byłam szczęśliwa do potęgi n .
Darczyńcy z całego serca jeszcze raz DZIĘKUJĘ
Zdjęcie dtps pokaże w przyszłym tygodniu bo walczę z wełnowcami a miałam nadzieję ,że będzie bez gratisu, niestety mam to co Aśka.
Asiu bardzo Cię proszę powiedz co zrobić , oczywiście odizolowałam stoi w samotności opryskałam decisem (chyba) i przetarłam dokładnie całe roślinki (bo są dwie ) nie przesadzałam i nie wiem czy dobrze zrobiłam proszę powiedz czy one w korę też wchodzą nigdy tego dziadostwa nie miałam (na jakimś dendrobium- też w gratisie -ale było spryskane zanim do mnie dotarło) Dziś też jakieś znalazłam ale już padnięte.
Czym jeszcze je opryskać i co więcej zrobić ???
Aniu dziękuję za przemiłe słowa czuję się skrępowana bo do Twoich kwitnień dużo mi brakuje.
Phal. Cooper Star i dtps La Reine de porcelane maja jakieś 10 lat i obawiam się ,że mogą być niedostępne
, teraz jest masa różnych krzyżówek która wypiera te stare odmiany.
Dendrobium Atro przez okres październik - luty stoi na chłodnym parapecie bez wody raz w m-cu delikatnie spryskam kamyki , nawożę tylko dolistnie w czasie wakacji w szklarence.
Kwitnie już tak długo ,że boję się ,że zakwitnie się na śmierć , a końca nie widać
Na koniec muszę się czymś pochwalić z okazji niedawnych urodzin dostałam WSPANIAŁY prezent 12 storczyków , tu jeszcze
nie rozpakowane ,
ale byłam szczęśliwa do potęgi n .
Darczyńcy z całego serca jeszcze raz DZIĘKUJĘ
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mireczko wspanialy prezent dostalas, bo coz moze byc milszego dla maniaka storczykowego niz nowy storczyk. 12 nowych storczykow.
Jak juz je rozpakujesz i posadzisz to zrob zdjecie co za nowe cudownosci sie skryły w tych woreczkach.
Jak juz je rozpakujesz i posadzisz to zrob zdjecie co za nowe cudownosci sie skryły w tych woreczkach.
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wow ale prezent coś wspaniałego prosimy o foto relacje co w tych woreczkach się kryje. Ps też chcę takiego darczyńce mieć
Wow, ale super prezent, też jestem mega ciekawa co kryją woreczki Szklarenka super wyposażona, nie wiem gdzie to całe towarzystwo mieścisz zimą w środku
A dendrobium atroviolaceum x eximum też mnie zachwyciło, poluję na nie odkąd zobaczyłam jak u Ciebie namiętnie kwitnie, niestety jak na złość nigdzie nie mogę go znaleźć.
A dendrobium atroviolaceum x eximum też mnie zachwyciło, poluję na nie odkąd zobaczyłam jak u Ciebie namiętnie kwitnie, niestety jak na złość nigdzie nie mogę go znaleźć.
Mireczko, co do wełnowców, to ja przy mojej Dtps bałam się o pączki i usuwałam 'ręcznie' - czubkiem szpilki zdejmowałam na mokry wacik
te które zauważyłam. Były podstępne i potrafiły nieźle się schować (te najmniejsze).
Miałam jeszcze resztkę Provado w sprayu (już nie produkują niestety) - stosowałam oprysk 3 razy, co tydzień. Pomogło
Ciekawe co to za niespodzianki w tych pakuneczkach
Ja już nawet na niespodzianki nie mam miejsca ...
te które zauważyłam. Były podstępne i potrafiły nieźle się schować (te najmniejsze).
Miałam jeszcze resztkę Provado w sprayu (już nie produkują niestety) - stosowałam oprysk 3 razy, co tydzień. Pomogło
Ciekawe co to za niespodzianki w tych pakuneczkach
Ja już nawet na niespodzianki nie mam miejsca ...
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Mireczko zatem wszystkiego najlepszego my tutaj Tobie życzymy , a pochwal się nam szybko prezentem, bo my tu okrótnie ciekawe jesteśmy .
-
Mireczko gdzie zdjecia prezentowych roslinek. Czekam niecierpliwie
- zabkamarta
Tak się zapatrzyła na te swoje nowości, że o Bożym świecie zapomniała
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No dobra już dłużej nie będę Was trzymała w niepewności przedstawiam moje super prezenty
Cattleya Sonia Altenburg
Coelogyne cristata
Massdevalia coccinea
Rossioglosim
Encyclia mariae
Restrepia species
Dendr. Aphyllum/pierardi
Dendrobium moniliforme
Dendrobium amethystoglossum
Dendrobium loddigesii
Dendrobium Victoriae Reginae
Dendrobium tortille
Catt. Iwanagara kończąca kwitnienie płatki zupełnie jasne
Dtps. drugi pęd kwiatowy mam nadzieję ,że widać
Dziewczyny ja nie przypuszczałam ,że tych prezentów będzie aż tyle szt, każda z nas ma takiego św Mikołaja pewnie .
Luisa no powiem Ci ,że jest coraz większy problem z upchaniem tej całej menażerii w domu , na maluchy mam 6 podwieszanych koszy w wykuszu no i mam trochę parapetów ale to wciąż za mało, szkoda ,że nie są plastyczne
Asiu dziękuje za info w sprawie wełnowców , Provado już nie ma ale jest ,,zamiennik" Lizetan Plus do kupienia w Niemczech (i u p.Marioli) czekam na przesyłkę.
Cattleya Sonia Altenburg
Coelogyne cristata
Massdevalia coccinea
Rossioglosim
Encyclia mariae
Restrepia species
Dendr. Aphyllum/pierardi
Dendrobium moniliforme
Dendrobium amethystoglossum
Dendrobium loddigesii
Dendrobium Victoriae Reginae
Dendrobium tortille
Catt. Iwanagara kończąca kwitnienie płatki zupełnie jasne
Dtps. drugi pęd kwiatowy mam nadzieję ,że widać
Dziewczyny ja nie przypuszczałam ,że tych prezentów będzie aż tyle szt, każda z nas ma takiego św Mikołaja pewnie .
Luisa no powiem Ci ,że jest coraz większy problem z upchaniem tej całej menażerii w domu , na maluchy mam 6 podwieszanych koszy w wykuszu no i mam trochę parapetów ale to wciąż za mało, szkoda ,że nie są plastyczne
Asiu dziękuje za info w sprawie wełnowców , Provado już nie ma ale jest ,,zamiennik" Lizetan Plus do kupienia w Niemczech (i u p.Marioli) czekam na przesyłkę.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękne prezenty, ciekawe będzie ich kwitnienie. No właśnie nie każda A chciałaby się
Pozdrawiam - Justyna
- zabkamarta
Kurcze super prezent a jak ilość i różnorodność
-
Mireczo wszystko śliczne. Napisz prosze co jest na pierwszym planie w tej duzej przeźroczystej donicy czy to coelogyne i to maleństo po jego lewej stronie. Niestety nie wszystko potrafie po lisciach rozpoznac
Ivanagara mimo iz wyblakla i tak mi sie podoba i doritanopsis tez bo tak ogolnie to ja bardzo lubie fioletowe kwiaty.
Ivanagara mimo iz wyblakla i tak mi sie podoba i doritanopsis tez bo tak ogolnie to ja bardzo lubie fioletowe kwiaty.
Mireczko, pięknie zadbałaś o nowości
Wszyscy będziemy Ci sekundować w opiece nad nimi i poczekamy na kwitnienia. A maleństwa też potrafią czasem zaskoczyć
Póki co, niech pięknie przyrasta "baza" i uzbrajamy się w cierpliwość
Wszyscy będziemy Ci sekundować w opiece nad nimi i poczekamy na kwitnienia. A maleństwa też potrafią czasem zaskoczyć
Póki co, niech pięknie przyrasta "baza" i uzbrajamy się w cierpliwość
Pozdrawiam, Joanna