Rodzinny ogródeczek :)
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rodzinny ogródeczek :)
kozino ostatnio jestem zakręcona żurawkowo.
Znalazłam szkółke ,która ma 160 odmian żurawek i to za niewielką sumę w porównaniu z innymi za sadzonkę i wcale nie małą .
e-genia chryzantemy w tym roku długo się nie pokazywały a teraz az rwią się do kwitnienia i u Ciebie zakwitną .
ewaidc1198
czytałam ostatnio o żurawkach i wiem że nie wszystkie nadają się na słonko ale są takie ,którym to nie przeszkadza ,trzeba testować jak im będzie w danym miejscu .
Moje nowe żurawkowe zakupy ,za sztukę płaciłam 8 zł w doniczce.
Odmiana Marmelade
Odmiana Stoplight
-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
Witaj,
pięknie u Ciebie i kolorowo. Czy mogłabyś podać o jaką szkółkę żurawkową chodzi? Bo mnie też ta choroba "żurawkomania" dopadła
pięknie u Ciebie i kolorowo. Czy mogłabyś podać o jaką szkółkę żurawkową chodzi? Bo mnie też ta choroba "żurawkomania" dopadła
- Jatra
- Kontakt:
Witam kolejną zainfekowaną w grupie żurawek.
To jest mała szkółka ogrodnicza 20km ode mnie ,blisko mnie koło Sieradza ,z tego co wiem to nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej ,umówiłam się z nimi na czwartek po kolejne żurawki .Oj choroba sie pogłębia jak nic .
-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
Pogłębia się niesamowicie. Gdy ktoś mnie odwiedza na ogródku działkowym zaraz zwraca uwagę na żurawki ..... no i kolejny zarażony. Ja wybieram się jeszcze na targ kwiatowy w Tychach tam też można kupić co nie co.
- Jatra
- Kontakt:
MagdalenaKCh
Zazdroszczę Wam tych targów i supermarketów blisko domu ,ja mam wszędzie daleko .
W czwartek jadę po nowe żurawki
- Jatra
- Kontakt:
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oj dużo prac wykonałaś w tym roku. I dopadła Cię choroba żurawkowa
- Jatra
- Kontakt:
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Piękne chryzantemy...i ten rządek rozchodników wygląda wspaniale. . Co do żurawek...mnie ta choroba już dawno dopadła. Niestety parę zimą nieodwracalnie padło. Szkoda że do Sieradza mam ciut daleko a na miejscu spotykam takie co już mam. Ogólnie w tym roku są drogie żurawki a wszystko przez to że dużo wymarzło. Zawsze jesienią były najtańsze. . Jak tam wypadły czwartkowe zakupy.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Przebrnęłam przez aktualny wątek i muszę przyznać, że jestem zaskoczona ilością chryzantem, bo to widzę Twój konik. Ale i zwierzyniec ciekawy. Drób ozdobny, no zupełnie inny niż mój. Czy te piękne kurki znoszą jadalne jajka - nie śmiej się nigdy nie miałam z takimi kurkami do czynienia. Pieski i te maluśkie, czy to było jedyne krycie? No, a najbardziej owieczki mnie wzruszyły te maleńkie, na końcu jeszcze króliczek. Widać, że to dom kochający zwierzątka, ale nie takie zwyczajne tylko rasowe. Masz dużo pięknych roślin, będę śledzić Twój wątek
- Jatra
- Kontakt:
Witaj Zeniu w tym pięknym słonecznym dniu i dziękuję za miłe słowa .
Żurawkowa choroba dopadła mnie w tym roku , są urocze a jak jeszcze na żywo je zobaczyłam w szkółce to już po mnie .
Mam nadzieje ,że tej zimy bedzie normalnie i nic nie stracę .W czwartek u nas lało więc nigdzie się nie ruszałam ale w ten jak będzie ładna pogoda na pewno pojadę po nowości .
Często jestem w Kaliszu i przy okazji mogłabym Ci podrzucić z tych odmian , które na razie widzisz u mnie .
MaskaWitaj również Marysiu w ten piękny słoneczny dzień
Tak masz racje to są kurki ozdobne mojego M i córci to ich hobby , jajeczka jak najbardziej są jadalne smaczne , jest ich mało bo przeznaczone na wylęg , mam też takie zwykłe kurki znoszące jajeczka , muszę tym gwiazdom koniecznie zrobić zdjęcie .
Mam suczkę rasy Shih tzu co roku ma miot -to moja pomocnica w ogrodzie bardzo lubi pieszczoty i kłaść się na roślinkach
Musze się dzisiaj wygospodarować troszkę czasu z porobić trosze zdjęć moim milusińskim.
Miłego weekendu
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Oj koniecznie, bardzo proszę zrób zdjęcia swoich niosek i może kurniczka