Grubosz - Crassula cz.2
Re: Grubosz - Crassula cz.2
zniekształcone czy nie - super to wygląda a i sama roślina cała ładna - taka zdrowa i gęsta :)
-
- 100p
- Od: 29 kwie 2013, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam
A ja muszę się pochwalić nowym nabytkiem zakupiony wczoraj. i tak się zastanawiam czy mogę wystawić go na balkon z innymi czy jeszcze trochę potrzymać go w domku? i jeszcze jedno pytanko jaka to odmiana? Wydaję mi się, że to crassula minima jeśliu dobrze pisze.
A ja muszę się pochwalić nowym nabytkiem zakupiony wczoraj. i tak się zastanawiam czy mogę wystawić go na balkon z innymi czy jeszcze trochę potrzymać go w domku? i jeszcze jedno pytanko jaka to odmiana? Wydaję mi się, że to crassula minima jeśliu dobrze pisze.
Ewa
Wiec dobrze Denaturat, tylko jeszcze czy pozostawić je na słońcu czy raczej w zacienione miejsce? Jak się rozprzestrzenia to paskudztwo??? Ostatnio miałam akcję ratowania jednego z moich "starych" gruboszy i dla pewności oglądałam resztę czy wtedy to się rozniosło??? Jeszcze jeden kłopot: Czy na gnicie pnia jedyny sposób to cynamon? obcięłam połowę drzewka i pozostał podgniły pień wycięłam dziurę z uszkodzoną tkanką i zasypałam cynamonem, wszystko przyschło i wygląda tak jak na foto zostawić czy jeszcze "dłubać???
Bajka200 tylko pozazdrościć takiego cudenka... Chciałabym żeby chociaż jeden z moich gruboszkow tak wyglądał
Ewa
Tak podejrzewałem, ze to minima ale wolalam się upewnić dzięki. No ale trzymać go w domu czy na balkon wystawić? Boję się żeby nic mu się nie stało.
Ewa
- kotolin21
- 200p
- Od: 25 paź 2012, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko, jeśli opryskasz denaturatem koniecznie cieniuj. Słońce popali Ci roslinki jeśli zostaną w słonecznym miejscu. Zabieh powtórz po 7 dmiach jeszcze raz i cały czas cieniuj_Beata_ pisze:Wiec dobrze Denaturat, tylko jeszcze czy pozostawić je na słońcu czy raczej w zacienione miejsce?
pozdrawiam
jak ktoś ma okazję i chęć kupienia gruboszka jakiegoś to niech odwiedzi Biedronkę ;) byłam dziś w Biedronce i chyba mieli dziś/wczoraj dostawę i pełno roślin jeszcze było - różne sukulenty a w tym grubosze ;) nie przyglądałam się specjalnie bo byłam z mamą a ona hmm nie podziela mego zainteresowania, ale z tego co zauważyłam to był hobbit/gollum i coś z arborescens ;)