Moje storczyki-Karnova
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje storczyki-Karnova
Ja stosowałam w zeszłym roku też Biohumus tej firmy ale ponieważ wchodzili oni dopiero na rynek więc dostępny był tylko uniwersalny. Muszę powiedzieć, że miałam podobne rezultaty. Phalaenopsisy oszalały w kwitnieniach a i liście i korzenie rosły piękne. Teraz kupiłam i ten co poprzednio i ten do storczyków i jeszcze jesienno-zimowy i zobaczę jak będzie w tym sezonie.
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No ja go od tego roku regularnie używam i to dzięki Mojemu N wypatrzył go w sklepie i kupił Ale jesienno-zimowego jeszcze nie spotkałam muszę się rozglądnąć Fajnie że, nie tylko u Mnie widać efekty używania tego biohumusu
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Też mam ten biohumus do storczyków, ale ja lałam 1 nakrętkę na litr i to co drugie trzecie podlanie! Tzn. Że jak zaczne lać wg przepisu to mi storcze oszaleją?!
- Karnova
- 1000p
Oczywiście że, Ci oszaleją zobaczysz jaki busz będziesz mieć Lej spokojnie większą ilość
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja nie leję tak dużo i tak często bo uprawiam storczyki w semihydroponice ale od czasu do czasu je podkarmiam. Jednak do normalnego namaczania powinno się dawać tyle co podają. Jest o tyle wygodniejszy bo nie zasala tak podłoża jak inne nawozy.
- Karnova
- 1000p
Witajcie
Słońca dzisiaj nie było więc i zdjęć nie ma Tylko to jedno nadawało się do pokazania.
Phal. z avatara wszystkich pędów ma 5 z czego dwa nowe a 3 z odbić ale wątpię że, wszystkie się rozwiną
Zauważyliście coś dziwnego w tym kwiatku? Ot taka mała zagwozdka dla Was
Jak jutro słoneczko dopiszę postaram się pokazać kwiatki na keik-u.
Pozdrawiam
Słońca dzisiaj nie było więc i zdjęć nie ma Tylko to jedno nadawało się do pokazania.
Phal. z avatara wszystkich pędów ma 5 z czego dwa nowe a 3 z odbić ale wątpię że, wszystkie się rozwiną
Zauważyliście coś dziwnego w tym kwiatku? Ot taka mała zagwozdka dla Was
Jak jutro słoneczko dopiszę postaram się pokazać kwiatki na keik-u.
Pozdrawiam
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Wiki ciekawie rozwinięty kwiat, gdzie warżka połączona jest z płatkiem
Wiki, obawiam się, że kolejny kwiatek też może być zdeformowany, to wgniecenie na pąku... Uważam jednak, że nic nie odbierze kwiatkom uroku. Nadal pozostają piękne
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Karnova
- 1000p
Wiolu też wydaje mi się to ciekawe
Janeczko podejrzewam tak jak i Ty że, na 99% kolejny kwiatek będzie zniekształcony. Najgorsze że, nie mam pomysłu czego to jest wpływ braku słońca czy po prostu zachciało się być mu innym Dziękuję
buszmen zgadzam się z Tobą tylko dziwne bo wcześniej było wszystko ok .. Dziękuję
Janeczko podejrzewam tak jak i Ty że, na 99% kolejny kwiatek będzie zniekształcony. Najgorsze że, nie mam pomysłu czego to jest wpływ braku słońca czy po prostu zachciało się być mu innym Dziękuję
buszmen zgadzam się z Tobą tylko dziwne bo wcześniej było wszystko ok .. Dziękuję
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Karnova
- 1000p
Nie stosowałam żadnych past nie jestem fanką takiego rodzaju rzeczy Okaz mam ok 1,5roku, poprzednie kwitnienie było normalne ale mniejsza ilość pędów.
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Ciekawe jak będą wyglądać pozostałe kwiatuszki.... A trochę Cię ich czeka
Super
Super
- Karnova
- 1000p
Kami dziękuję
Kahim też właśnie bardzo ciekawa
Kahim też właśnie bardzo ciekawa
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova