W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
Witaj Iwonko.
Jakie śliczne to żółte epimedium.
Storczyk bardzo ciekawy, ale chyba nie przezimuje w ogrodzie. Moja kukułka plamista, czy jakoś tak zimy nie przetrzymała.
Ciekawe grzybki wyrosły. Szukałam w książce, ale takich nie znalazłam.
Jakie śliczne to żółte epimedium.
Storczyk bardzo ciekawy, ale chyba nie przezimuje w ogrodzie. Moja kukułka plamista, czy jakoś tak zimy nie przetrzymała.
Ciekawe grzybki wyrosły. Szukałam w książce, ale takich nie znalazłam.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tajeczko
Moja kukułka bez problemu zimuje w ogrodzie, mam jedną na rabacie przy chodniku ale tam jej za bardzo nie pasuje bo ma dużo słońca, a w u biegłym roku posadziłam jedną na rabatce z paprotkami i tam jest ładna i nawet jest jej w tym roku troszkę więcej, a jak będzie z tym storczykiem zobaczymy za rok.
Moja kukułka bez problemu zimuje w ogrodzie, mam jedną na rabacie przy chodniku ale tam jej za bardzo nie pasuje bo ma dużo słońca, a w u biegłym roku posadziłam jedną na rabatce z paprotkami i tam jest ładna i nawet jest jej w tym roku troszkę więcej, a jak będzie z tym storczykiem zobaczymy za rok.
- Tajka
Iwonko zaryzykujesz i zostawisz storczyka na zimę w ogrodzie?
Taki śliczny, szkoda, żeby zmarzł.
Ja myślę, że moje kukułka wyschła latem w czasie suszy, posadziłam na złym stanowisku i wiosną się nie pokazała.
Taki śliczny, szkoda, żeby zmarzł.
Ja myślę, że moje kukułka wyschła latem w czasie suszy, posadziłam na złym stanowisku i wiosną się nie pokazała.
- IWONA1311
Tajeczko tego storczyka mam 3 doniczki po jakieś 3-4 roślinki więc jedna pójdzie do gruntu, druga zostanie w tunelu a trzecia będzie w domu i zobaczymy co z nich będzie. Twój stroczyk faktycznie mógł wyschnąć, one przecież rosną u nas na wilgotnych łąkach.
A kiedy doczekamy się Twojego wątku?
A kiedy doczekamy się Twojego wątku?
- Tajka
Iwonko do wątku się przymierzam, gdyż zaczynam tęsknić za Wami, ale chyba poproszę wnuczka, gdyż z tymi podpisami się nie uporam. Musze się w końcu przyłożyć i nauczyć.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Iwonko faktycznie nasze żółte epimedia różnią się.
Zainteresowała mnie Bellevalia Romana. Czy to cebulowa roślinka?
Storczyk z Włoch jest przepiękny. Niestety nie wiem jaki to jest, ale ja na Twoim miejscu nie zostawiałabym go na zimę w ogrodzie, dopóki nie poznasz jego odmiany i wymagań .
Zainteresowała mnie Bellevalia Romana. Czy to cebulowa roślinka?
Storczyk z Włoch jest przepiękny. Niestety nie wiem jaki to jest, ale ja na Twoim miejscu nie zostawiałabym go na zimę w ogrodzie, dopóki nie poznasz jego odmiany i wymagań .
- IWONA1311
Tajeczko w takim razie czekam na nowy wątek i zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu.
Alu Bellevalia to roślinka cebulowa, której cebulki również są przywiezione z Włoch ale i u nas chyba gdzieś widziałam w sprzedaży. Storczyka mam kilka roślinek więc ze dwie posadzę do gruntu w różnych miejscach i zostawię na zimę tak żeby zobaczyć czy da radę w naszych warunkach czy nie?
Dziś dla Was tulipanki
Alu Bellevalia to roślinka cebulowa, której cebulki również są przywiezione z Włoch ale i u nas chyba gdzieś widziałam w sprzedaży. Storczyka mam kilka roślinek więc ze dwie posadzę do gruntu w różnych miejscach i zostawię na zimę tak żeby zobaczyć czy da radę w naszych warunkach czy nie?
Dziś dla Was tulipanki
- Tajka
Iwonko piękne tulipany. Ten na drugiej fotce najśliczniejszy, jeszcze takiego nie widziałam.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko ale rarytasy pokazujesz.
Jestem bardzo ciekawa jak się będą spisywały te roślinki z Włoch.
Dzisiaj obejrzałam dokładnie moje psizęby i ten kupiony jako biały od biedy może być biały chociaż ta biel to taki wyblakły żółty ale zdecydowanie jest inny niż prawdziwy żółty. Byłam przygotowana na taką czystą biel.
Mam zamiar wybrać się do Ciebie w okolicach pierwszego ale to jeszcze zmówimy się telefonicznie.
Jestem bardzo ciekawa jak się będą spisywały te roślinki z Włoch.
Dzisiaj obejrzałam dokładnie moje psizęby i ten kupiony jako biały od biedy może być biały chociaż ta biel to taki wyblakły żółty ale zdecydowanie jest inny niż prawdziwy żółty. Byłam przygotowana na taką czystą biel.
Mam zamiar wybrać się do Ciebie w okolicach pierwszego ale to jeszcze zmówimy się telefonicznie.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Tulipanki masz śliczne Ja jednak pochwalę te Twoje rarytasy: storczyka, czy jagodowca. Śliczne
- IWONA1311
Tajeczko ten tulipan z drugiej fotki to Estella rijnveld ,ale w tym roku jakiś marny jest , w rzeczywistości powinien być bardziej poszarpany.
Jolu sama jestem ciekawa jak te roślinki u nas przetrwają, mam nadzieję że się jednak u mnie zadomowią.
Nawet nie wiesz jak się cieszę że się do mnie wybierasz, bo ja jak zwykle nie bardzo mam jak się ruszyć, dziś np byłam z Bartkiem u lekarza - zapalenie gardła i antybiotyk i już jestem uziemiona w domu bo najwcześniej może w poniedziałek wyjść na dwór. W przyszłym tygodniu u mnie odpada poniedziałek tylko bo jadę z nim na zdjęcie szwów, bo święta były u nas wypadkowe...
Aniu dziękuję za wizytę, ja bardzo lubię takie "rarytaski" i ciągle szukam czegoś nowego teraz np wypatrzyłam u Ali (Biedronka641) piękną roślinkę Disporum flawum już trafiła na listę moich chciejstw
Dziś mniej rarytasków ale za to dużo kolorków
mój migdałek jakoś z roku na rok coraz słabiej kwitnie, samo przycinanie nie pomaga chyba trzeba będzie go czymś podnawozić?
pierwsze iryski
Jolu sama jestem ciekawa jak te roślinki u nas przetrwają, mam nadzieję że się jednak u mnie zadomowią.
Nawet nie wiesz jak się cieszę że się do mnie wybierasz, bo ja jak zwykle nie bardzo mam jak się ruszyć, dziś np byłam z Bartkiem u lekarza - zapalenie gardła i antybiotyk i już jestem uziemiona w domu bo najwcześniej może w poniedziałek wyjść na dwór. W przyszłym tygodniu u mnie odpada poniedziałek tylko bo jadę z nim na zdjęcie szwów, bo święta były u nas wypadkowe...
Aniu dziękuję za wizytę, ja bardzo lubię takie "rarytaski" i ciągle szukam czegoś nowego teraz np wypatrzyłam u Ali (Biedronka641) piękną roślinkę Disporum flawum już trafiła na listę moich chciejstw
Dziś mniej rarytasków ale za to dużo kolorków
mój migdałek jakoś z roku na rok coraz słabiej kwitnie, samo przycinanie nie pomaga chyba trzeba będzie go czymś podnawozić?
pierwsze iryski
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
bellevalia romana, jagodowiec, żółte epimedium, storczyk - piękne te Twoje rarytaski
Z bezproblemowych szachownic poleciłbym Ci jeszcze szachownicę lisie grono.
Ten papirus, co mam od Ciebie, chyba przeżył w gruncie, bo coś zaczyna zielonego wystawać Ale jednak przechowywany w pomieszczeniu bez porównania lepszy, bo ma już 0,5 metra.
Z bezproblemowych szachownic poleciłbym Ci jeszcze szachownicę lisie grono.
Ten papirus, co mam od Ciebie, chyba przeżył w gruncie, bo coś zaczyna zielonego wystawać Ale jednak przechowywany w pomieszczeniu bez porównania lepszy, bo ma już 0,5 metra.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
ależ kolorowo i rarytasikowo ... piękna wiosna u ciebie
wiesz te kamienie wiosną są niesamowite-dodają uroku rabatom i tak je wypełniają że aż miło popatrzeć...roślinki są ładnie wyeksponowane!
wiesz te kamienie wiosną są niesamowite-dodają uroku rabatom i tak je wypełniają że aż miło popatrzeć...roślinki są ładnie wyeksponowane!
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga