Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

No nie, po tym co ja tu zobaczyłam, chyba przestanę pokazywać moje róże, bo stwierdzam, że mam marną namiastkę tego wszystkiego, co jest u ciebie Ilonko. Jestem po prostu oniemiała. Już sama nie wiem, co chwalić. Poezja i koniec!

Mam tylko pytanko: ile Chipków masz posadzone obok siebie?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć Ilonko ;:196
powiedz nam kiedy Ty masz czas o to wszystko zadbać. :D
Rabatki wypielęgnowane i te poukładane czyściutkie kamyczki. ;:173
zawsze podziwiam ten ład. ;:168
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, ten rok chyba wyjątkowo im spasował, te które są drugi czy trzeci sezon szaleją na całego, ale te posadzone wiosną też zaczynają pomału pokazywać na co je stać ;:108

Gosiu, dziękuję ;:196, byłam, widziałam Twoją Hot chocolate, chyba nawet napisałam Ci, że wpada bardziej w czerwień ;:306 zanim zobaczyłam Twój wpis u mnie, ciekawa jestem jaka też będzie ta moja, ale, żeby zobaczyć jej kolorek, muszę jeszcze troszkę poczekać

Aurelko, ;:cm

Beatko, dziękuję kochana, staram się i choć rzeczywiście jest już coraz lepiej, to ja wciąż widzę coś do poprawienia, ale my zielono zakręceni już tak mamy ;:306

Iwonko, witaj :wit, cieszę się, że Ci się u mnie podoba, na początku kamień, to była siła wyższa, gdyż robiło się zazwyczaj z tego co się miało, troszkę się ich nazwoziliśmy, potem troszkę kupiliśmy i tak co roku coś, bo to wszystko nie mało kosztuje. Faktycznie pomysłów mamy co nie miara tylko tego czasu wciąż brak na zrealizoeanie wszystkiego, ale małymi kroczkami do przodu, teraz mamy w trakcie przebudowy barak, a w kolejce już czeka ujście wody (kranik) do zabudowy (obudowy) pomysł już jest, ale na wykonanie jak przypuszczam w tym sezonie czasu już nie starczy

Aniu, ;:196, to jest wiąz niby jakiś tam miniaturowy, w każdym bądź razie my go tak formujemy poprzez cięcie

Jadziu, witam Cię serdecznie, często mijałyśmy się w różnych wątkach, ale faktycznie chyba pierwszy raz gościsz u mnie z czego bardzo się cieszę jak zarówno z tego, że Ci się u mnie podoba, oczywiście musiałam zaraz też zajrzeć do Ciebie i jestem pełna podziwu dla Ciebie, ale to już napiszę w Twoim wątku ;:108 jak tylko znajdę troszkę czasu, gdyż wciąż mi go brakuje

Basiu, a wiesz, że ja Cię ostatnio szukałam i nie mogłam znaleźć, dobrze, że się odezwałaś, zaraz lecę w te pędy do Ciebie, jeśli pytasz o tę lilię
Obrazek
to zwie się Easy Dance

Aniu, dzięki kochana, marzył mi się taki wiejsko sielsko kwitnący ogród, więc cieszę się, że tak go właśnie odbierasz, wyobraź sobie, że ja przez kilka sezonów miałam mikołajka płaskolistnego (teraz też jeszcze go mam), ale byłam przekonana, że to alpejski, dopiero jak zobaczyłam prawdziwego alpejskiego u kogoś, to się zorientowałam, że mój jest inny ;:306

Uleczko, ;:196 mikołajek alpejski urzekł mnie swym kolorkiem i wyglądem, faktycznie te dzwoneczki ślicznie wyglądają, żałuję tylko, że nie mogę im dać możliwości rozrośnięcia się, gdyż bardzo fajnie wyglądają w takiej większej kępie, jako, że są dość ekspansywne rosną w ziemi w donicach, aby nie opanowały wszystkiego

Dorotko, na prawdę bardzo się cieszę, że wszystko Ci się u mnie podoba, ale ja mam to samo, gdy odwiedzam inne wątki i inne ogrody, tak to już jest zazwyczaj, że u innych wypatrujemy to, czego u siebie nie zauważamy, obcując z własnym ogrodem codziennie, Twoje miejsce na ziemi jest dla mnie urocze

Ilonko, jeszcze daję radę się przemieszczać ;:306, w zasadzie to mam dojście do każdej róży, a że dwóch z nich po czworakach :;230 pod żarnowcem, to inna sprawa i te chyba będę zmuszona przesadzić, do innych zrobiłam sobie właśnie dojście poprzez obcięcie mahonii, pokażę zdjęcie jak je zrobię, gdyż zupełnie zapomniałam. Tak, tak po pracy szybki przelot z aparatem w ręce ;:108, a jeśli chodzi o but, to drugi gdzieś się zawieruszył, a że chodzić w jednym się nie dało, to go obsadziłam ;:306

Wandziu, jejku dziękuję serdecznie ;:196 Chipek jest tylko jeden, w zasadzie to nie brałam dwóch takich samych róż za wyjątkiem Hit Scarlet i Bordure Nacrre na obwódki, fakt zaszalały w tym sezonie niesamowicie, ale i u Ciebie jest co oglądać kochana, byłam i widziałam ;:108

Majeczko, staram się codziennie po pracy zrobić, to co zaplanowałam, codziennie następny kawałeczek, bo inaczej nie dałabym rady, zazwyczaj jeszcze wieczorem podlewanie i dzień ucieka, ale dzisiaj zrobiłam sobie wolne, właśnie wróciliśmy ze spacerku z psiakami i wzięłam się za pisanie

troszkę zaległych (nowe czekają w kolejce o obróbki ;:223) i obiecanych zdjęć tym razem portretów ślicznotek

Aloha
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Penny Lane
Obrazek

Schneewalzer
Obrazek

Obrazek

Elmshorn
Obrazek

Mount Shasta
Obrazek

Lina Renaissance
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Escimo (różyczka mojego eMa - to znaczy On sam ją wybrał, gdy byliśmy u Ewki ;:108 )
Obrazek

Extravaganze
Obrazek

Chopin
Obrazek

Marselisborg Castle
Obrazek

Landora
Obrazek

Casanova
Obrazek

Pastella i Bestein Rose
Obrazek

Artemis
Obrazek

Astrid Grafin von Hardenberg
Obrazek

Coral Palace / Schackenborg - ta ślicznotka urzeka przede wszystkim kolorkiem, ale kształt kwiatu też ma obłędny
Obrazek

Obrazek

w duecie z nn
Obrazek

nn
Obrazek

nn i Ascot
Obrazek

Ascot
Obrazek

Burgundy Ice i Auchener Dom
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nostalgia
Obrazek

Obrazek

Bremer Stadtmusikanten
Obrazek

Mariatheresia
Obrazek

Maria Curie
Obrazek

Maria Antonina
Obrazek

Indigoletta
Obrazek

wigorny Charles Austin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Leonardo da Vinci
Obrazek

Paschmina
Obrazek

Obrazek

Chandos Beauty
Obrazek

Obrazek

Carris i Barkarole
Obrazek

Carris
Obrazek

William Szekspir
Obrazek

Jalitah jeszcze w pąku, właśnie rozkwitła ukazując swe piękno, pokażę następnym razem, naprawdę grzechu warta ;:108
Obrazek

Alinka
Obrazek

Obrazek

Swany
Obrazek

Pomponella
Obrazek

teraz lecę do Was, zapewne do wszystkich nie zdążę dziś zajrzeć, ale jutro już na pewno
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

;:224 ;:224 ;:224 Niezła kolekcja :heja I wszystko tak pięknie kwitnie... Wpadła mi w oko Lina Renaissance. Ma suppper kolorek :D
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Psiapsióło aż mnie palec boli od tego kulania po myszce :;230
Jalitah :twisted: super różyczka. Ty sobie wyobrażasz, że u mnie nawet te ulewy jej nie uszkodziły. Jestem nią zachwycona.
Tak się zastanawiam, wszyscy piszą że mają sucho w ogrodach, to czy te wszystkie chmury do mnie się zleciały ;:223
Długo masz Escimo - rajcowny kolorek :wink: on jest taki w rzeczywistości?
Ja ostatnią rabatkę różaną robiłam przykładnie aby, niby, ścisku nie było. Jak patrzyłam na posadzone krzaczki to widziałam kupę ziemi i gdzie nie gdzie krzaczek. A teraz mam problem nogę wstawić. A to młodziusia rabata. To co to będzie później :;230
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKA - a Ty jeszcze możesz się poruszać po tym swoim królestwie, chyba chodzisz porapana od tych kolczastych :;230
a wybranka Twojego eM też mi sie podoba, ile masz wszystkich krzaczków róz na ogrodzie :?:
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariatheresia - ależ ona obsypana pąkami ;:oj wszystkie róże przepiękne i takie zdrowe.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Zdjęcia jak z dobrego rosarium! Masz tyle pięknych szlachetnych odmian! I chyba wszystkie trafione, bo kwitną nieziemsko!
Alohę kupiłam dla kuzynki w zeszłym roku i jeszcze nie widziałam, jak kwitnie, ale krzak cudowny!
Lina ma piękny kształt i kolor. Mam nawet dwie z serii R, Sandrę i Julię. Czekam tylko aż się rozhulają :-)
Pięknie u Ciebie i pachnąco!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Sweety - ja nie napiszę która z róż Ilonki wpadła mi w oko - długa lista by była :;230
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ilonko, ja nie wiem co pisać, ale zaglądam zawsze ile razy jestem na forum, masz raj ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

Przeczytałam Ilonko, że masz pomysł na obudowę kranu, a może bys zdradziła co nieco. Tez mam kranik na widoku i fajnie byłoby go zakryc, z tym, ze pod kranem jest wodomierz, który musi byc odkrywany gdy spisują stan wody. On jest w takiej beczce pod ziemią.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Ilonko!...cudownie, pachnąco z pomysłem. Ileż uroku wnoszą do ogrodu te cudowne róże. Ogród cały zachwyca , z kamiennymi ścieżkami , mnóstwem roślinności ....uwielbiam takie kwieciste, tajemnicze zakątki. Pięknie tu!Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale miła niespodzianka po urlopie mnie czekała. Wspaniały różany przegląd. Ależ masz niesamowitą kolekcję.
Wpadły mi w oko Astrid i Artemis...chyba warte grzechu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”