Moje kaktusy - kospe
- raflezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kaktusy - kospe
Wspaniałe te nowe nabytki, zwłaszcza Escobaria abdita bardzo mi się podoba.
Mówisz że drogo mieli?
Mówisz że drogo mieli?
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Bardzo, bardzo udane zakupy!!
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
zakupy pierwsza klasa
Geohintonia też szukałem ale nie znalazłem, pewnie niezłą cenę dowalili, a jakie Echinomastusy kupiłeś?
Geohintonia też szukałem ale nie znalazłem, pewnie niezłą cenę dowalili, a jakie Echinomastusy kupiłeś?
Uebelmannia i Geohintonia - czas wysiać skubańców w następnym sezonie
Henryku,hen_s pisze:... No, teraz to tylko duża szklarnia...
taki jest plan, mam nadzieję ze sie uda na wiosnę.
Tak, na niektórych stoiskach to ceny powyżej 100 CZK, nie mówiąc o rarytasach jak np. abdita za którą zapłaciłem 300 CZKraflezja pisze:Wspaniałe te nowe nabytki, zwłaszcza Escobaria abdita bardzo mi się podoba.
Mówisz że drogo mieli?
Była, siewki po 150 CZK na wprost Dubena w kolejnej alejce.banditoo pisze:zakupy pierwsza klasa
Echnomastusów tez trochę było jednak większość to szczepione. Na własnym było niewiele i tylko u Hertusa widziałem, kupiłem -E. durangensis i E. intertextus v. dasyacanthus VZD 648
U Ciebie jak tam? Co wyhaczyłeś ?
Siałem w tym roku Uebelmanke bardzo ładnie kiełkuje, strat jak dotąd tez nie ma.Korund pisze:Uebelmannia i Geohintonia - czas wysiać skubańców w następnym sezonie
Konrad, jakbyś miał jakieś info o nasionach bardzo chętnie sie przyłącze do zam, no może poza Köhresem ...
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- Andrew Be
- Od: 19 lut 2013, o 14:19
To i ja pochwalę cudne zakupy.
Taką ubelmankę to i ja bym przygarnął do siebie...
A jeśli chodzi o nasionka, to coś może będzie na rzeczy za jakiś miesiąc (raczej na 100% Mats Winberg, a czy gdzieś jeszcze, to się zobaczy)
A jeśli chodzi o nasionka, to coś może będzie na rzeczy za jakiś miesiąc (raczej na 100% Mats Winberg, a czy gdzieś jeszcze, to się zobaczy)
Pozdrawiam Andrzej.
- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak dla mnie to bardzo duże te zakupy były,a do tego kaktusy z tych mniej spotykanych.kospe pisze: Generalnie dużo tego nie przybyło bo raptem 45 szt,
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
A ja różnośc- strombocactusa, 2 echinomastusy, P.aseliformis, siewki G.unguispinum, ariaka, astraki róznej maści i uebelmanie tez sobie jedną kupiłem ale to już jak byłem u dubena. Ogólnie taki miszmaszkospe pisze:U Ciebie jak tam? Co wyhaczyłeś ?
Pamiętam jak hasło Uebelmannia to były marzenia "ściętej głowy" a teraz to można je kupić całymi pęczkami. Ale chyba tylko w Chrudimiu.
Andrzej,BigDonn pisze:To i ja pochwalę cudne zakupy.
aż wstyd , ze Cie tam nie było - mieszkasz rzut beretem...
Jak tam wysiewy Melaków ?
Daj znać z nasionami , jestem na tak
Porównując z czerwcową wycieczką naszego oddziału to kupiłem - mało.maryjan13 pisze: Jak dla mnie to bardzo duże te zakupy były,a do tego kaktusy z tych mniej spotykanych.
Tez ciekawie ... powiem Ci , ze zabrakło w moich zakupach właśnie astro, a było w czym wybierać.banditoo pisze: A ja różnośc- strombocactusa, 2 echinomastusy, P.aseliformis, siewki G.unguispinum, ariaka, astraki róznej maści i uebelmanie tez sobie jedną kupiłem ale to już jak byłem u dubena. Ogólnie taki miszmasz
Nie tylko tam można je dostać. Jednak dalej nie są to powszechne rośliny. Mi sie marzy porządna ich kolekcja ...Rynio2 pisze:Pamiętam jak hasło Uebelmannia to były marzenia "ściętej głowy" a teraz to można je kupić całymi pęczkami. Ale chyba tylko w Chrudimiu.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Koniecznie pokaż fotki jak już szklarnia staniekospe pisze:Henryku,hen_s pisze:... No, teraz to tylko duża szklarnia...
taki jest plan, mam nadzieję ze sie uda na wiosnę.
Jacku, masz to jak w banku.
Obiecywałem tez pokazać wysiewy tegoroczne, nie jestem wybitnie zadowolony z efektów, no może w przyszłym sezonie będzie lepiej.
Głównie to oczywiście Mammillaria.
Styczeń 2015
Kolejnym razem wysiewy z lutego, a na koniec Geohintonia mexicana (w. 02.2014)
Obiecywałem tez pokazać wysiewy tegoroczne, nie jestem wybitnie zadowolony z efektów, no może w przyszłym sezonie będzie lepiej.
Głównie to oczywiście Mammillaria.
Styczeń 2015
Kolejnym razem wysiewy z lutego, a na koniec Geohintonia mexicana (w. 02.2014)
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Oczywiście - nie ma być z czego zadowolonym. Bo to głównie mammillarie, co prawda duże ale zawsze mogły by być większe, prawda?
Ech, ludzie nie potrafią się cieszyć...
Ech, ludzie nie potrafią się cieszyć...