Moje Arboretum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum

Post »

A to od wielkości czy starości zalezy?Ile Twoja ma tego i tego?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Beti oj szkoda ,że wyemigrowali :) to bogaty i ciepły region :D moi rodzice osiedlili się po wojnie i ja tak do dzisiaj :) mogę więc zimą mieć kwitnący ogród :) a zobaczysz jak wiosną szybko rusza wegetacja :D u Was zaspy a u nas Ciemierniki, oczar ( w lutym ) specjalnie tak piszę żebyś zazdrościła -- :;230 ;:306 inni też ;:215
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap od starości, a tym samym w tym czasie urośnie :) potrzebuje ok 15- 20 lat rosnąć żeby zakwitła :) w Wojsławicach zaczęła w ubiegłym roku a jest wyższa od sąsiadującego domu . Więc sam widzisz --musi być stara, duża. ja mam taką na pół m. a mam 3 lata . Wniosek z tego- sadź jak najszybciej bo Ci zakwitnie jak będziesz miał ok 30 lat , więc nie odkładaj :)kup małą jest tania, duże b. drogie i mało ich :) :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

karolacha pisze:Beti oj szkoda ,że wyemigrowali :) to bogaty i ciepły region :D moi rodzice osiedlili się po wojnie i ja tak do dzisiaj :) mogę więc zimą mieć kwitnący ogród :) a zobaczysz jak wiosną szybko rusza wegetacja :D u Was zaspy a u nas Ciemierniki, oczar ( w lutym ) specjalnie tak piszę żebyś zazdrościła -- :;230 ;:306 inni też ;:215
Karolinko :D Ty łobuzie, no pewnie, że zazdroszczę tego regionu.
Gdybym była młodsza, to może starałabym się tam przeprowadzić do jakiegoś domku z ogródkiem. A tak, to musi mi mój wystarczyć. :lol: Pozostaje mi tylko liczyć na wczesną i łaskawą wiosnę, taką , jak tegoroczna.
:wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu jasne ,ze chciałam abyście zazdrościły :D ale Ty nie masz czego, masz blisko morze !!! Tobie trzeba zazdrościć :lol: a zimy tam też chyba nie straszne :) to kieleczczyzna niech zazdrości, kiedyś nazwana szkieleczczyzną ;:306 mam nadzieję ,że np. Beti się nie obrazi ,to żart nawiązujący do Laskowika --czytelnicy w moim wieku wiedzą o co chodzi ;:306 na pewno nie Mati czy Tulap :tan
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to sobie poczekam ;:306
Dobrze,że tulipanowca nie chcę :;230
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Karolinko ;:196 niestety sama bliskość morza nie gwarantuje lżejszego klimatu.
Już napisałam u siebie, że u mnie zimą jest dużo zimniej niż w Gdańsku. Nawet wiosna przychodzi do mnie spóźniona a zima wcześniej wpada. ;:185
:wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Karolino, u Ciebie jeszcze tak kolorowo i róże kwitną ;:224 . Region faktycznie dużo cieplejszy....no przynajmniej u Ciebie można popatrzeć na kolory w ogrodzie ;:224
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ignis, Dorotko a nie mówiłam ,że nie ma to jak Dolny Śląsk ,, tutaj morze, tam stolica , a Wrocław najcieplejszy i nie ma mowy o zimie jeszcze długo , zresztą dlaczego nas karać zimą , my jesteśmy grzeczni , Wy widocznie nie ;:306
Spoko, spoko , uwielbiam morze i stolicę , mam stamtąd synową :) a nad morze jadę po zdrowie :) wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :) Ale fakt jest faktem -- u mnie ciepło ;:209 :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap tulipanowca też mam --wiadomo --Arboretum musi mieś wszystko :) mój jeszcze nie kwitnie, ale jest duży i wnet będzie kwitł. Lecz nie masz czego żałować, oglądam w Wojsławicach, niby kwiaty ładne, ale tak zbliżone kolorystycznie do liści, ze normalny oglądacz ich nie widzi, tylko znawca wyłowi , nie warto sadzić i czekać, no chyba że ktoś zakłada Arboretum ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W planach mam, ale nie u babci-cały ogród by zajął :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wesoło i na luzie u Ciebie Karolino .Dzisiaj jak na końcówkę jesieni śliczna pogoda po mimo ,że nie ma słonka .Wpadłam do ogródka sprawdzić jak wygląda .Róże oczywiście na posterunku zwarte i gotowe :wink: Rozsypałam resztę kompostu na wrażliwsze rośliny, pozbierałam opadłe różane liście 2 wielkie wiadra i to tyle na dzisiaj roboty .Dałam też młodzieży hortensjowej kapelusze na głowę w razie mocniejszych mrozów .Oby nie były im potrzebne ,ale lepiej dmuchać .Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu bo człowiek ma tyle zmartwień i kłopotów, że jak mam możliwość się od tego oderwać to lubię żartować i cieszyć się każdą dobrą chwilą . Mądrzy ludzie mówią: cieszmy się każdą chwilą , bo nie wiadomo co będzie jutro :) A te chwile doceni człowiek po przejściach.....więc cieszmy się :lol:

A ja sobie wyszłam na taras, podreptałam , pooddychałam i chyba na dzisiaj dosyć bo pada kapuśniaczek, chociaż ciepło. Nic jeszcze nie okryłam , może rzucę parę gałązek igliwia , ale jeszcze ciepło :) Swego czasu okrywałam , ale gdy zdjęłam nadchodziły wiosenne przymrozki i wszystko na nic, więc nie chce mi się , niech się roślinki same bronią :)A jak któraś notorycznie przemarza , to nie warto ją mieć, lepiej skupić się na tych co rosną bez problemów :) Oczywiście młode krzaczki róż Stasiu okrył kopczykami z ziemi :) a na hortensje mam agrowłukninę , ale czy jej użyję ? :D a na okrasę znajdę jakąś fajną roślinkę dla Ciebie :) :wit Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”