Co dziś gotujecie na obiad?
- ivonar
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2016, o 01:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Dzisiaj: grillowane kiełbaski, boczek i piersi z kurczaka, warzywa różne, piwo lub coś mocniejszego.
EDITA, czy szczaw smażysz na smalcu? Czy dodajesz do smażenia jakieś przyprawy? Kiedyś jadłam szczawiową na zasmażanym szczawie i bardzo mi smakowała
EDITA, czy szczaw smażysz na smalcu? Czy dodajesz do smażenia jakieś przyprawy? Kiedyś jadłam szczawiową na zasmażanym szczawie i bardzo mi smakowała
Per aspera ad astra
Zakręcona na zielono - zapraszam
Zakręcona na zielono - zapraszam
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
Steki, pieczone ziemniaki, sałtka z pomidorów, ogórów i sałaty z ziołowym winegretem.
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Bea
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
A u mnie golonka z młodą kapustą, do tego obowiązkowo piwo.
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Bea
- acia1065
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Czyli normalnie podane ziemniaki, dlaczego zmięte?EDITA pisze:Po obraniu, opłukaniu, ugotowaniu i odcedzeniu jeszcze ciepłe ubija się je tłuczkiem do ziemniaków i podaje uformowane okrągłą łyżką lub dodaje do farszu w pierogach z serem.
Ryż z warzywami.
Beata
- Biotit
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja je znam i tak robię pod nazwą puree.
Dziś zjadłem pierogi z dudami.
Dziś zjadłem pierogi z dudami.
- acia1065
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Kontakt:
Dudy, Dziadek robił. Ja nie przepadam, ale lubię z nimi pierogi.
Beata
-
- 500p
- Od: 7 lis 2014, o 18:29
Szczaw podsmażam na oleju rzepakowym z ulubionymi przyprawami : solą, pieprzem, zieloną czubrycą, słodką i ostrą papryką, czosnkiem.
Tak już się utarło ,że zmięte ziemniaki.
Szaszłyki z rabarbarowym chutney, gofry z musem rabarbarowym, biszkopt z rabarbarem .
Tak już się utarło ,że zmięte ziemniaki.
Szaszłyki z rabarbarowym chutney, gofry z musem rabarbarowym, biszkopt z rabarbarem .
- Malagenia
- 100p
- Od: 1 lut 2011, o 22:48
Ostatnie już w tym sezonie doładowanie się kwasami omega z tłustych morskich rybek, czyli moje ukochane śledzie w śmietanie. Solidne doładowanie, bo fundnęłam sobie wielgachną porcję na trzy dni Mało pracy, a radocha ogromna
U mnie 'w śmietanie' znaczy w gęstym jogurcie typu greckiego, który i tak ma tłuszczu ok. 9-10% oraz z niewielkim dodatkiem kwaśnej śmietany. Poza tym duuużo cebuli sparzonej przez 1 minutkę na sicie i proporcjonalnie dużo jabłek grubo startych.
Szkoda, że już nie dostałam czerwonej cebuli, bo ona fajnie barwi jogurt na różowo, gdy przez noc postoi toto wszystko razem do przegryzienia się.
Do takich śledzików, zimnych, wprost z lodówki, to oczywiście tylko pyreczki w mundurkach, parzące palce przy obieraniu.
U mnie 'w śmietanie' znaczy w gęstym jogurcie typu greckiego, który i tak ma tłuszczu ok. 9-10% oraz z niewielkim dodatkiem kwaśnej śmietany. Poza tym duuużo cebuli sparzonej przez 1 minutkę na sicie i proporcjonalnie dużo jabłek grubo startych.
Szkoda, że już nie dostałam czerwonej cebuli, bo ona fajnie barwi jogurt na różowo, gdy przez noc postoi toto wszystko razem do przegryzienia się.
Do takich śledzików, zimnych, wprost z lodówki, to oczywiście tylko pyreczki w mundurkach, parzące palce przy obieraniu.
Pozdrawiam serdecznie, Iza
Najmilsza kołysanka - kocia mruczanka
Najmilsza kołysanka - kocia mruczanka
- Biotit
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szpinak (własny ) podsmażany na maśle klarowanym, kasza gryczana parzona na parze, jajo sadzone i GT do popicia. Pycha danie.