Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Piękny ten klon na piątym zdjęciu. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam taką samą, ogromną piwonie, z tym, że moja właśnie kończy kwitnienie :wink: . A ta cudna czerwona ma mniejsze kwiaty?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Widziałam te cudowne piwonie na żywo tą ogromną i cudowne czerwone, nie ma jeszcze jednej Martusiu tej na wejściu powitalnej, no chyba że naprawdę była z bibułki ;:306 ;:306 Tak piękny krzak że wyglądał jak sztuczny :D
Grzybka też macałam i widziałam :D Dobrego dnia droga ogrodniczko, niech Ci z nieba podleją i odpuść sobie na razie ogród, wylecz ten kaszel, bo Cię do sanatorium nie przyjmą ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marto podziwiam twoje klony i kwitnące azalie. Pięknie do siebie wzajemnie pasują ;:333
I te buczki czerwone, płaczące ;:167
Kupiłam sobie wiąza Camperdowni, tego płaczka ale niestety wichura mi złamała jeden z dwóch pędów. Teraz będzie dziwaczny i pewnie długo potrwa zanim się zagęści.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

30 cm takiej śliczności ;:oj Co to za odmiana? Nie dość, że taki piękny ogród to jeszcze grzybki w nim rosną ;:oj Martusiu adoptuj mnie ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Pospacerowałam, popodziwiałam, piękne rośliny i kwitnienia.Piwonie ładnie już kwitną.
I zawsze znajdę coś u ciebie, co nie wiem co to jest ??? :oops:
koziorozec pisze: Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Takie spotkania są rewelacyjne. Uwielbiam je i zawsze się dziwię, że można gadać bez końca z osoba, którą zna się tylko przez internet.
Może i mnie będzie dane kiedyś odwiedzić Twój ogród i Ciebie.
Piwonia przecudna. Posadziłam bidę z obiego, trochę podmarzła. Wypuściła nowe pędy, więc kwiatów nie spodziewałam się, może za rok?
Swoim piwoniom daję nawozy, jedne kwitną, ale nie wszystkie i to mnie dziwi.
Ale jedna przesadzona w tym roku wykazuje poprawę. Nie zakwitnie, ale przynajmniej zaczęła przyrastać
Wydaje mi się, że powodem też jest susza u mnie. Mimo wszystko chyba one lubią w drugiej połowie lata mieć więcej wody
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marto jaka cudna piwonia i Rh , ale kozak mnie powalił ;:215 , czas na grzybki? ;:198 ;:138 . Oj poleżakowałabym na tych leżaczkach , zapraszają do odpoczynku, a ścieżki do spacerów.
Martuś chodziło mi o tą jeszcze głębiej za tawułką, sam czubek wystaje ;:306 . A z tym czosnkiem i historią o nim to starogermańska legenda tak głosi, więc dziewczynkom prawdę mówiłam :wink: i najważniejszy masz rację efekt. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu wspólne wakacje na Twojej działeczce musicie zaplanować, spać w namiocie, nagadacie się do woli :wit ten rabarbar taki wielki jest ;:oj ;:215
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Patrząc na te cudowne piwonie przypomniałam sobie jak kiedyś napisałaś że uwielbiasz wtulać twarz w ich płatki i chłonąć ten ich zapach...no do takiej 30 centymetrowej miseczki to można się przytulać ;:oj
Olmo
50p
50p
Od: 6 lis 2014, o 20:25

Post »

:wit
Nie było mnie na forum jakiś czas a tu takie zmiany w ogrodzie, że niektórych zakątków nie poznaję ;:oj
Dywan z jasnoty cudny, jednak największe wrażenie zrobiła na mnie ta piwonia z ogromnymi kwiatami. Nie dziwię się, że tak wiele osób się nią zachwyca ;:215 Co to za jedna? Jeszcze chciałam zapytać, czy pachnie, ale nawet jeśli nie, to i tak powala na kolana :D
Pozdrawiam serdecznie :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jak ja lubię spacerować po tych pięknych alejkach, to nie masz pojęcia. Bywam tu u Ciebie od dawna, ale zawsze coś mnie zaskoczy, a czasami mam wrażenie że jestem po raz pierwszy, bo u Ciebie to tyle rozmaitości. Uwielbiam tu bywać, uwielbiam Twój ogród ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam , dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa.

Madziu,chyba nigdy w maju nie miałam grzybków,już ususzony ,moja wrzosowo-różowa ,wielka piwonia nie zmienia koloru,musze zobaczyć u ciebie tą dużą piwonię :wit

Dorotko,to klon Shirasawy,on bardzo wolno rośnie :wit

Marysiu,piwonia jest prawdziwa,i nie pamiętam ,czy robiłam jej zdjęcie ,wczorajszy grad strzepał jej płatki i niewiele jej ich zostało,wczoraj tak mnie wycięło,fatalnie sie czułam ,wiec może mnie nie przyjmą do sanatorium ,bo kto będzie robił zdjęcia piwoniom i innym cudeńkom ,pozdrawiam ;:196

Jolu,cieszę się ,ze podobają sie moje zestawienia ,mam trochę cudaków płaczących ,zresztą lubię różne formy ,bo każda ma w sobie to coś ,ja mam tego wiąza Camperdowni ale na niskim szczepieniu,i rośnie nad misą fontannową ,pozdrawiam :wit

Beatko,czasem leżymy z mężem w niedzielę :uszy ,ale muszę patrzeć do góry ,bo jak sie rozglądam na boki ,to zaraz mnie wyrywa z łóżka do plewienia ,ode mnie daleko do Ukrainy to Cię nie dorzuci tak daleko,zawsze możesz do mnie przyjechać ,a jest co zwiedzać,poślę Cię do klasztoru,pozdrawiam ;:168

Gosiu,clem3,nie wiem co to za odmiana,a grzybki rosną bo je sieję :uszy ,żeby daleko nie chodzić i je mieć ,już sie pierwszy wysuszył,jak będzie więcej to będzie zupka,pozdrawiam ;:168

Aniu,to rabarbar dłoniasty ,miło ,że wpadłaś na spacerek :wit

Gosiu Margo2,jeżeli tylko będziesz w moich stronach to zawsze możesz wstąpić do mnie i pogadamy do woli,chociaż nigdy nie ma do woli,bo czas zawsze leci nieubłagalnie ,piwonie będą pięknie kwitły ,chociaż trochę sie pochorowało,przez te deszcze,ale ja wyjeżdżam do sanatorium w niedzielę i nie wszystkie zobaczę jak kwitną ,zlecę domownikom robienie zdjęć ,ale nie wiem jak to będzie w praktyce wyglądało :wit

Dorotko,okazuje sie ,że już czas na grzybki chociaż dopiero maj ,ale u mnie było sporo deszczu ,więc przyspieszyły,nie ma jeszcze cienia nad łóżkami ,bo katalpy bardzo późno wypuszczają liście ,dopiero zaczęły ,ale jak będzie cień ,to leży się super ja znam tą historię o czosnku i niedźwiedziach ,ale ważne ,że dzieci to złapały ,dzieci są chłonne jak chodzi o opowiadania ,za tawułką jest wilczomlecz pstry,taki żółto-zielonkawy ;:306 ale mamy zgadywankę ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,nie potrzebujemy namiotu ,bo mamy w domku łóżeczka ,ale myślę ,że i to by było mało ;:306 rabarbar ma bardzo duże liście :wit

Beatko,piwonie mają takie delikatne swoje płateczki i do każdej wielkości można sie przytulić i zanurzyć ,to jest dopiero aromaterapia ,pozdrawiam ;:168

Olu,nie dziwię sie ,ze nie poznajesz niektórych kącików,bo zupełnie inaczej wyglądały jak byłaś na wiosnę ,nie znam odmiany tej piwonii,bo wtedy nie zatrzymywałam żadnych karteczek ,ona nie pachnie jak chińskie ,ale jest cudowna a ten kolor jest nie do opisania ,pozdrawia i zapraszam znowu ;:168

Gosiu PEPSI,cieszy mnie ,że lubisz spacerować po moim ogrodzie ,a kąciki są tak założone ,żeby ciągle były niespodzianki,i w tym samym roku dany kącik zmienia się czasem nie do poznania ,bo ciągle kwitną inne rośliny,dziękuję za tyle miłych słów ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”