Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Jadziu kochana ale mnie dziś zaskoczyłaś, dziś, bo dopiero zajrzałam do skrzynki pocztowej, jestem wzruszona, dziękuję za śliczne życzenia z całego serca i cudną gwiazdkę, to piękna koronkowa robota, coś pięknego na prawdę ;:cm
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja również Jadziu i tu Tobie podziękuję ;:196 Piękne frywolitki! ;:180
Czy żarnowiec i janowiec to to samo?
Bo żarnowce jako żarnowce znam, miałam na działeczce ROD.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Kamasja ecru jest cudna ;:63 Mam tylko fioletową, nie powiem-też ładna ;:108 Ale na taką jasną muszę zapolować. Cebulki fioletowej dzielą się bez problemu, to może i ta będzie się dobrze rozrastać?
Orliki maja śliczne kwiatuszki, od tego roku też już je mam :tan Długi czas ich nie miałam, ale w tym roku je kupiłam. A jeden nawet mi się przysiał z jakiejś innej działki;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ciesze się bardzo ,że mogłam sprawić radość taką małą gwiazdeczką :oops: ;:cm

BEATKO cała przyjemność po mojej stronie :D .Niestety janowiec to janowiec, a żarnowiec to żarnowiec to całkiem inne krzewy chociaż kwiatki mają podobne .Cieszę sie ,że podobała Ci się niespodzianka ;:196
IWONKO lubię sprawiać niespodzianki i cieszę sie ,że podoba Ci się moja dłubanina.Wiesz ,ze kupiłam te lampki na baterie, jednak nie zdążyłam zrobić bałwanka lecz co się odwlecze nie uciecze.Może jeszcze do świat go zrobię dla Amelki
GRAŻYNKO ODPUKAĆ Ziemiórek nie ma, a patyczki różane mają się dobrze jednak w domu jest cieplej niż za oknem i zaczęły wypuszczać listki .To samo patyczki hortensjowe od Tereni również za chwilkę pokażą listki :heja też odpukać Maigold to moja duma ;:167 cudny potworek
IWONKO 1 ja w orlikach zakochałam sie od pierwszego spojrzenia i jak widzę to miłość wzajemna :wink: Ta pastelowa Kamasja to nowość i sama jestem ciekawa czy się rozmnoży .Moje Kamasje nie są tak chętne do rozmnażania sie a szkoda ,bo są cudne jak kwitną
Zostawiam parę fotek maluszków i nie tylko i do czwartku Was żegnam ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja rozmawiałam wczoraj telefonicznie z Gabrysiem, on mieszka dalej niż reszta moich wnucząt, mówi mi "babcia jaki śliczny bałwanek i będę miał lampkę w nocy, babciu kocham Cię", no wzruszyłam się bardzo ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jadziu nie wiem czy to dobrze, bo jeśli nie ma jeszcze korzonków to może z tego nic nie wyjść.
Zrobiłam dwa lata temu to samo co Ty i po dwóch tygodniach wszystko mi zeschło i nic z tego eksperymentu nie wyszło.
Może daj je pod ścianę na deseczkę i okryj folią bąbelkową, przy mrozie do -5 powinny sobie dać radę o ile nie wypuściły jeszcze świeżych listeczków.
Od ściany zawsze będą miały cieplej.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu to pomarańczowe to Lewizja, o to pytałam , śliczne maluchy, uwielbiam takie , wypełniają miejsca ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Śliczności pokazałaś na czas nieobecności ;:63 Ja też posiałam rutewkę orlikolistną, różowa wykiełkowała jak las, a biała? mimo takiej samej ilości nasion wyszły 3 sztuki :D Trzeba ją siać zaraz po zebraniu nasion!
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dawno nie odwiedzałam forum. I Teraz nadrabiam zaległości, no i po co ;:14 , spokojnie robiłam plany, co gdzie posadzę (warzywa głównie), planów kwiatowych nie robiłam, aż nie wlazłam do moich ulubionych wątków, i już - kartka , długopis i już zapisuje, już skrobe, znowu wydam pieniądze ;:223
Jadziu ;:168

No i panika, gdzie ja posadziłam nowe lewizje?!

Nie wiem ;:14
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu Kochana, jaką mi dzisiaj sprawiłaś ogromną przyjemność ;:196 Dopiero dzisiaj wyjęłam kopertę ze skrzynki i najpierw na "macanego" myślałam, że to jakieś nasionka. Ale jak tylko otworzyłam, i zobaczyłam to cudeńko w środku, to mimo że na kopercie nie było nadawcy, to wiedziałam kto sprawił mi taki piękny prezent. Jadziu- bardzo, bardzo Ci dziękuję. Za frywolitkę przecudnej urody i za życzenia ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam wszystkich serdecznie już wróciłam

IWONKO cieszę sie ,ze mała pierdołka Ci się podobała i znalazła swoje miejsce .
RENIU dlaczego pogmatwałam Twoje plany roślinne :wink: To niedrogie roślinki lecz jakże cudne są te maluszki.Lewisje z pewnością się znajdą tylko musisz intensywnie pomyśleć :)
KAROLCIA ano to Lewisja śliczniutka bardzo lubię jej kwiaty
MARYSIU spróbuję wysiać w przyszłym roku białą rutewkę systematycznie jak zacznie przekwitać .Ciekawe co z tego wyjdzie .Mam nadzieję ,że ona również się wysiała, bo nie ścinałam kwiatostanów
GRAŻYNKO nie wiem jak mają się patyczki bo nie chcę oglądać szkoda byłoby je zniszczyć.To samo z hortensjowymi patyczkami tym zaczynają pękać pąki liściowe .Nie wszystkie patyczki garna się do wypuszczania pąków liściowych mam tam mrs. Lincolna, Aphrodite i Rose der hoffnung .Część już usunęłam i chyba są to patyczki Rose der hoffnung .Mam też patyczki za oknem jest tam Bright i Elżbietka tych nie biorę do domu są osłonięte z jednej strony styropianem a od drugiej strony chroni je okno .Są okryte także butelkami.i jak na razie żywe
IWONKO jutro mam zamiar zabrać sie za bałwanka ciekawe jak mi wyjdzie, bo baloniki też juz kupiłam, a nici mam .Szkoda ,ze nasza Melka jeszcze nie mówi lecz była zadowolona jak mnie zobaczyła po powrocie.Oczywiście zaraz chciała iść ze mną dobrze ,ze tata brał ja do kąpieli i to było dla niej ważniejsze :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ale pochwalisz się bałwankiem :wit , tylko poczekaj aż dobrze wyschnie, dopiero przebijaj ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu ja też nie ścinam przekwitłych kwiatostanów rutewek, a jedna się nie wysiewa ;:185 Zebrane nasiona różowej ładnie skiełkowały, a białych będzie parę roślin, oczywiście jak przetrwają zimę :D Cudne peonie! ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”