Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu Jan PaweL II piękny, gdzie go kupiłaś?. Przydał by się taki do towarzystwa Mount Shasty, Chopina i nowej francuski /True Love?/
W tym roku, na szczęśćie, jeszcze nie miałam fruwających mrówek, ale kilka lat temu było ich pełno.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DAYSY JPII kupiłam wiosną u nas w szkółce razem z Gardenką i Cherry Girl .Nie wiem od kogo oni biorą róże wszystkie były w donicach .Z tego co widzę to warta była zakupu bo juz dawno o niej marzyłam kiedy ja zobaczyłam u koleżanki .Niestety patyczki mi się nie przyjęły ,ale teraz mam ładny krzaczek .Za chwilkę skończy pierwsze kwitnienie i z pewnością bedzie budować krzaczek .Cóż nie mogłam się oprzeć ,żeby nie zobaczyć u siebie jego kwiatów i cudnie pachnących .W tym roku tych mrówek było znów multum ;:222 .Niech znajdą sobie nowe domy i dobrze ,że się wyprowadziły.
IWONKO mam też oranżowego ładnie pachnie ten co na fotce pod Fransem Hals .OK masz zaklepane i jak tylko przekwitną zaraz wyślę Tego czerwonawego z pierwszej dzisiejszej fotki też mam w dwóch miejscach
DOROTKO Blue light flame to wiose4nny zakup z BR na fotce był ładny lecz w realu jeszcze ładniejszy.Ten szkodnik zostawiający maziaste odchody to Poskrzypka liliowa Kiedyś myślałam ,że to ślimaki zostawiają takie odchody dopiero dowiedziałam się na forum ,że to poskrzypka je zostawia.U mnie też sporo pąków poodpadało z jednej lilii wszystkie, a liście nie wyglądają zadowalająco jakby podgniwały. To chyba wina małej ilości wody ,ale po ostatnim deszczu kwiaty powojnika Julia Correvon widocznie sie zwiększyły to samo z Polish Spirita wynika z tego ,ze jednak miały za sucho
JOLU u mnie ślimaki tez narobiły szkód chociaż nie mam zbyt dużo deszczu raczej można powiedzieć ,ze susza.Sporo liliowców jeszcze nie zakwitło, lecz tylko te sadzone jesienią .Nie mogę się im oprzeć chociaż nie mam aż tyle miejsca dla nich zbyt szybko się rozrastają.Trochę zaczyna padać ,ale nich pada chociażby calutka noc :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Jadziu niesamowita relacja z przepoczwarzania biedronki ;:180 Podziwiam Cię, że wypatrzyłaś poczwarkę, rozpoznałaś i jeszcze pilnowałaś procesu z aparatem ;:63 Relacja spokojnie do jakiegoś fachowego pisma ;:215 Swoją drogą, nie miałam pojęcia, że biedronka zmienia kolory i na początku jest żółta ;:oj
U Ciebie sucho? U nas, po sąsiedzku przecież, pada niemal każdego dnia :( I to akurat po południu, kiedy wracam z pracy :evil:
Fantastyczne masz liliowce ;:180
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, jak nikt nie będzie reflektował na tego czerwonawego, to też go dorzuć. Ale jeżeli znajdzie się chętny, to mi wystarczą te dwa ;:108 A może coś sobie wybierzesz ode mnie? Bo to aż nie wypada, że tylko tak w jedną stronę :oops: Czytałam u Beatki, że podobają Ci się strzępiaste aksamitki? Mam żółtą i pomarańczową, chcesz nasionka?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu jak u Ciebie ciekawie, owady, rosliny, no pięknie ;:138 , Jadziu ten floks jest prześliczny, gdzie go kupowałaś?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO 0042 u mnie susza totalna po mimo ,że calutka noc padało lecz nie wiem z jakim natężeniem .Dzisiaj wyciągnęłam z doniczki Rh i miałam zamiar go posadzić na miejsc stałe bo po deszczu a zapowiadali i dzisiaj ,ze miało padać .Jak wykopałam dołek a tam Sahara ;:222 Najpierw musiałam nalać wody ,żeby się trochę gleba napiła, a dopiero potem wsadziłam i mocno podlałam .Jutro znów muszę podlać tę sadzonkę.Ty narzekasz na nadmiar wody a ja na brak
IWONKO 1 spoko ze mną jak z dzieckiem chcesz tylko te dwa to dostaniesz.Na nasionka tych ślicznych aksamitek reflektuję oczywiście bo są piękne
ELWI ;:180 ale miałam farta zobaczyć takie zjawisko i bardzo się z tego cieszę.Niestety dalej sucho po mimo wczorajszego deszczu .Możliwe ,że te rdesty sachalińskie za siatką kumulują całą wodę dla siebie, okradając moje roślinki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilia Elodie

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadźko a skąd masz tę mączkę bazaltową...ciekawe czy się sprawdzi. Przeszłam ostatnie strony i widzę, że masz wiele ciekawostek. ;:138
Ta szałwia Amistad, allium ostrowskianum, żółty liliowiec z zielona smugą czy ta nakrapiana różowa lilijka obok Hanusii....cuda. Napatrzyłam się do woli.
Widzę też masz nowy skalniaczek z opuncją i grzybkiem...grzybek to na pewno dla Amelki ;:168 Masz rację to bździągwy gryzą najbardziej w zacienionych miejscach.
:D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELUSIA Szałwia Amistrad trzeba przechować na zima w domu .Mom sadzonki porobione i jak byś chciała to nie ma sprawy .Pink Giant kropkowano obok Hanusi to nowość, tak samo jak Elodie i Sweet surrender.Bardzo lubia takie pieguski .Mom dużo żółtych piegusek jakbyś chciała.W ogródku muszą być zmiany drażni mnie monotonia :;230 Te ślimory nawet dały sie do opuncji jak ich nie dziubiom te kolce .Mączka bazaltowo załatwiła Tosia, ale kiedyś woziłam ją z niemieckiego OBI.Dobro jest na ślimory bo tam gdzie nia wysypałam na powierzchni nie pojawiają sie to samo na mszyce zatyko im przetchlinki .Na liliowce jakbyś chciała możesz sie załapać nie ma sprawy ,ale tego z zielonymi końcówkami mom ino mało kępka, on strasznie powoli przyrosto.

Obrazek

Obrazek ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

JJadziu jaka słodka ta Wasza kruszynka ;:167 , kiatek śliczny wśród ślicznych kwiatów, a szałwia to ciekawostka ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO Meli przychodzi do baci szukać simaki i po kawki jak mówi na truskawki .Lubi bardzo agrest i porzeczki ma też hustawkę w ogródku i lubi się huśtać .Niestety szałwię Amistad trzeba przechowywać w domu na zimę, ale ja robię sadzonki ,żeby takiego wielkoluda nie nosić do domu .Spróbuję ją mocno okryć na zimę może przeżyje, lecz pewności nie mam, bo ubiegłe lato siedziała w donicy i z tą donicą zabrałam ją do domu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jadziu jaka cudna ta lilia Elodie ;:oj ;:167 a ta pod nią to Eye LIner ??
Widzę że masz malutką pomocnicę w ogrodzie ;:167 pewnie lubi babciny ogród ,tyle pięknych, kolorowych i smacznych w nim rzeczy ;:173
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Piekne masz lilie Jadziu, a Afrodyta, to prawdziwa piękność... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ale śliczne lilie ;:167 Elodie bardzo mi się spodobała! W ogóle ładne lilie pojedyncze o ciekawcyh kolorach podobają mi się bardziej, niż pełne :wink:
Wnusia słodka, moje córka tez lubi kawki wyszukiwać na grządkach :lol:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”