
Kuchnia Kaśki
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 42312
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Małopolska
- Kontakt:
Re: Kuchnia Kaśki
Kasiu na zdrowie
tylko ja bez obcych dodatków.... kefir, truskawki i odrobina miodu!

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 42312
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Małopolska
- Kontakt:
Re: Kuchnia Kaśki
Kasiu moja jest ze szczypiorkiem...dużą ilością szczypiorku albo zielonej cebulki. U mnie koperek na cenzurowanym, pietruszka też. M z zielonych posypek toleruje tylko szczypiorek. Ostatnio posmakował w czosnku niedźwiedzim i szczypiorku czosnkowym
Sałatka na upały jest jedyna!

- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3698
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchnia Kaśki
No ja uwielbiam koperek,szczypiorek tak sobie.Sałatka zamiennie z kalafiorem albo z fasolką też jest dobra,zwłaszczana upały 

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 42312
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Małopolska
- Kontakt:
Re: Kuchnia Kaśki
z fasolką nigdy nie robiłam, fasolkę to ja jem jak bób 

- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3698
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchnia Kaśki
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3698
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchnia Kaśki
Smacznego,trzeba wykorzystć szparagowy sezon. W sumie,to wolę białe niż zielone.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 42312
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Małopolska
- Kontakt:
Re: Kuchnia Kaśki
A ja lubię najlepiej własne, niestety zniszczyłam je przesadzając a nowe jeszcze malutkie 

Re: Kuchnia Kaśki
Witaj Kasiu
Smakowity wątek. Muszę wypróbować sałatkę z arbuzem i fetą, coś czuję że będzie jedną z moich ulubionych

Smakowity wątek. Muszę wypróbować sałatkę z arbuzem i fetą, coś czuję że będzie jedną z moich ulubionych

- AGA Z
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3777
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Kuchnia Kaśki
Ja robię sałatkę z rrbuza z fetą i cebulą czerwoną.
Ulubiona sałatka rodziny i znajomych, znika pierwsza ze stołu.
Orzeźwiająco słodko-słona.
Pycha
Ulubiona sałatka rodziny i znajomych, znika pierwsza ze stołu.
Orzeźwiająco słodko-słona.

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3698
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchnia Kaśki
Dawno mnie tu nie było,a gotuję teraz sporo,trochę eksperymentuję,z różnym skutkiem.
Dziś ciasto,o którym już kiedyś pisałam,w przepisie są zwykłe wiórki kokosowe, ale tu zastąpiłam je wiórkami,które zostały po producji malibu.
raffaello,ciasto bez jajek
ciasto-
2 szkl mąki
2 łyżki kakao
1/2 szkl oleju
1 szkl naturalnego jogurtu
1 łyżeczka proszku
1 łyżeczka sody
cukier waniliowy
1/2 szkl cukru
krem-
1,5 tabliczki białej czekolady
0,5 l śmietany kremówki
3 opakowania śmietanfixu
10 dkg wiórków kokosowych
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać mikserem,piec ok 30 min w temp.180 stopni
Na krem-na bardzo małym ogniu rozpuścić czekoladę w 100 ml kremówki,wystudzić.
Po wystudzeniu dodać kremówkę i ubić z dodatkiem śmietanfiksu.Wyłożyć na ciasto,posypać wiórkami.
Z części wiórków po malibu zrobiłam czekoladki-do wiórków dodałam rozpuszczoną białą czekoladę,użyłam sylikonowej foremki,którą wysmarowałam rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą,zastudziłam,nałożyłam wiórki(łapkami),i zalałam czekoladą.



Dziś ciasto,o którym już kiedyś pisałam,w przepisie są zwykłe wiórki kokosowe, ale tu zastąpiłam je wiórkami,które zostały po producji malibu.
raffaello,ciasto bez jajek
ciasto-
2 szkl mąki
2 łyżki kakao
1/2 szkl oleju
1 szkl naturalnego jogurtu
1 łyżeczka proszku
1 łyżeczka sody
cukier waniliowy
1/2 szkl cukru
krem-
1,5 tabliczki białej czekolady
0,5 l śmietany kremówki
3 opakowania śmietanfixu
10 dkg wiórków kokosowych
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać mikserem,piec ok 30 min w temp.180 stopni
Na krem-na bardzo małym ogniu rozpuścić czekoladę w 100 ml kremówki,wystudzić.
Po wystudzeniu dodać kremówkę i ubić z dodatkiem śmietanfiksu.Wyłożyć na ciasto,posypać wiórkami.
Z części wiórków po malibu zrobiłam czekoladki-do wiórków dodałam rozpuszczoną białą czekoladę,użyłam sylikonowej foremki,którą wysmarowałam rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą,zastudziłam,nałożyłam wiórki(łapkami),i zalałam czekoladą.


