Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
Jadzia, nie denerwujemy się na razie cierpliwie czekamy to niemożliwe, aby wsio przemarzło. Dzisiaj u mnie już wszystkie róże mają mniej lub bardziej brązowe pędy, całkiem czarnych nie widziałam.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadzia, jaka z Ciebie panikara!!! Poczekaj, daj temu białemu iść do i zobaczymy. Będzie dobrze Twój ogródek ma lellki spad, to woda szybko zejdzie. A ja się boję o rybki. Duże pnące u mnie w porządku, gorzej z tą na siatce.Lekko brązowa.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Tosia1
Bocian u Ewy-Rozanki!!!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wiem raczej sie nie denerwuję,[chociaż szkoda mi tego hebe], bo przecież najwyżej wykopie wszystko i na to miejsce przyjdą róże
TOSIA nie jestem panikara ,ale zobaczymy co bedzie dalej . Ważne ,że pod petami róże fajnie wyglądają no tylko mają uschnięte liscie ,ale badylki zielone Brązowa to nie czarna a moja School Girl miała czarne .Teraz jej jeszcze nie oglądałam . Przecież ten bociek zamarznie . Chyba mu się trochę pokićkało w głowie
BASIA teraz zjadłam resztę pysznych śledzików z mandarynką . PYCHOTKA Też myslę ,ze to nie możliwe ,żeby wszystko zmarzło . Ważne ,że RU żyje i ma sie dobrze i te wszystkie ,które są na siatce od strony podwórka, czyli byle co
TOSIA nie jestem panikara ,ale zobaczymy co bedzie dalej . Ważne ,że pod petami róże fajnie wyglądają no tylko mają uschnięte liscie ,ale badylki zielone Brązowa to nie czarna a moja School Girl miała czarne .Teraz jej jeszcze nie oglądałam . Przecież ten bociek zamarznie . Chyba mu się trochę pokićkało w głowie
BASIA teraz zjadłam resztę pysznych śledzików z mandarynką . PYCHOTKA Też myslę ,ze to nie możliwe ,żeby wszystko zmarzło . Ważne ,że RU żyje i ma sie dobrze i te wszystkie ,które są na siatce od strony podwórka, czyli byle co
- Tosia1
Spokojna głowa, bociuś nie zmarznie!!! Twarda sztuka, już gniazdo poprawia. A Myszy i nornice latają po polach!!!!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,mam pytanie,róże wielkokwiatowe,które wysrsły na takie duże krzaki trzeba obciąć przy ziemi/?Na różach pnących mam liście,jak one nie opadną to mam je oberwać?
- JAKUCH
MAŁGOSIU Przecież wiosną i tak wyrosną młode listki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 61&start=0 tutaj masz sciągę w sprawie obcinania wiosennego
TOSIA oby mu sie nie zmarzło temu boćkowi . Trochę za wcześnie mógł jeszcze poczekać te parę dni .
TOSIA oby mu sie nie zmarzło temu boćkowi . Trochę za wcześnie mógł jeszcze poczekać te parę dni .
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- JAKUCH
MAŁGOSIU jak chcesz mieć wysokie róże to nie obcinaj aż tak . To jest po to ,żeby krzewy się ładnie zagęściły . Gdy podetniesz 1 gałązkę wyrosną Ci z niej jeszcze 2 boczne i krzew sie zagęszcza . Niektórym moim wielkokwiatowym ,bo przeważnie mam takie robię tylko cięcie kosmetyczne te najcieńsze pędziki obcinam . Lubię mieć wielkie krzaczory . Zrobisz jak bedziesz uważać
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Zdaje się, że więcej boćków zawitało do Poski. Może to już wiosna Zwierzęta to czują jakimś zmysłem. Jeden bociek - przypadek. Wiecej takich przypadków - wczesna wiosna
Na razie nie zaglądam do różyczek. Co ma być, to będzie. Też chciałabym dochować się dużego krzaczora. Na razie co roku zaczynam od poziomu gruntu
Na razie nie zaglądam do różyczek. Co ma być, to będzie. Też chciałabym dochować się dużego krzaczora. Na razie co roku zaczynam od poziomu gruntu
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
boćki, boćkami a u mnie już jeden zakwitł rannik a więc wiosna!!!!!!!!!!!!
Jadziu zastanawiam się czy czasem nie dać sobie już spokoju z działką a lepiej wziąć się za cerowanie skarpet, wiem teraz nie warto są tanie, ale ciepłe bamboszki, foteli bujany szydełko albo druty w łapki,
a na bazarku kupić kwiatki do wazoniku, dopada już SKS
Jadziu zastanawiam się czy czasem nie dać sobie już spokoju z działką a lepiej wziąć się za cerowanie skarpet, wiem teraz nie warto są tanie, ale ciepłe bamboszki, foteli bujany szydełko albo druty w łapki,
a na bazarku kupić kwiatki do wazoniku, dopada już SKS
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ej.....Aniu, widać że jakaś chandra Cie dopadła.
Pewno to przesilenie po zimie.
A gdzie fotka rannika, byłabyś pierwsza.
U mnie jeszcze wszystko pod śniegiem.
Ślizgawica i wszędzie pełno wody, do tego wiatr i deszcz - to dopiero powód do chandry.
Pewno to przesilenie po zimie.
A gdzie fotka rannika, byłabyś pierwsza.
U mnie jeszcze wszystko pod śniegiem.
Ślizgawica i wszędzie pełno wody, do tego wiatr i deszcz - to dopiero powód do chandry.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Aniu, nie Ty jedna tak masz. Ale taki stan tylko do cieplejszych dni w promieniach słońca. Potem już żadna siła nie utrzyma w fotelutara pisze:ciepłe bamboszki, foteli bujany szydełko albo druty w łapki
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- JAKUCH
Tutaj tak gwarno ,a ja sobie łażę to tu to tam . Byłam nawet na ogródku i cykłam fotkę temu mojemu biednemu hebe i Osmanthusowi ,który wygląda jakby ciutek lepiej
wygląd dzisiejszy
to z przedwczoraj
takie nasionka będe wysiewać ,ale już do gruntu
OLU masz rację taka pogoda działa na wszystkich przygnębiająco . Wszędzie pełno błota i psich odchodów brrrr :evil:Dzisiaj znowu zaglądałam na różane krzewy piękne zielone łodyżki ma Myriam i RU a reszta w ciemnym bordo ,ale raczej nie są zmarznięte
GRAŻYNKO to może nie chandra dopadła Anię ,ale te wszystkie kłopoty z pływającą działką i walącym sie płotem . Nie dziwię się ,że sie zastanawia czy to wszystko warte jest naszych pieniędzy i nerwów. U mnie też wszystko pod śniegiem tylko gdzie nie gdzie wyłaniają sie zarysy działki
ANIU głowa do góry wszystko będzie dobrze ,a na bujak i drutki to masz czas jak słonko zaswieci . Pierwsze oznaki wiosny już masz u siebie a u mnie nic tylko śnieg i woda
Ta obywatelka zagarnęła sobie moje łóżko na czas ,gdy mnie tam nie ma
wygląd dzisiejszy
to z przedwczoraj
takie nasionka będe wysiewać ,ale już do gruntu
OLU masz rację taka pogoda działa na wszystkich przygnębiająco . Wszędzie pełno błota i psich odchodów brrrr :evil:Dzisiaj znowu zaglądałam na różane krzewy piękne zielone łodyżki ma Myriam i RU a reszta w ciemnym bordo ,ale raczej nie są zmarznięte
GRAŻYNKO to może nie chandra dopadła Anię ,ale te wszystkie kłopoty z pływającą działką i walącym sie płotem . Nie dziwię się ,że sie zastanawia czy to wszystko warte jest naszych pieniędzy i nerwów. U mnie też wszystko pod śniegiem tylko gdzie nie gdzie wyłaniają sie zarysy działki
ANIU głowa do góry wszystko będzie dobrze ,a na bujak i drutki to masz czas jak słonko zaswieci . Pierwsze oznaki wiosny już masz u siebie a u mnie nic tylko śnieg i woda
Ta obywatelka zagarnęła sobie moje łóżko na czas ,gdy mnie tam nie ma
- Tosia1
Jadziu, osmantus coraz lepiej będzie wyglądał. Najważniejsze, że plusowe temperatury. Jechałam koło Twojego domku o 14
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.