Aprilkowy las ......i róże. Cz 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las ......i róże. Cz 7

Post »

Śliczne kolory rodkow.
Czosnki wyniosle dumnie na ogród patrzą.
Świetne miejsce tworzycie przy ognisku. Brawo suuper robota!!!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daysy, niestety ja też z klonami palmowymi niezbyt dobrze sobie radzę. Straciłam już trzy. Teraz mi umiera klon który rósł 4 lata. Nie wiem co jest przyczyną. Najpierw wycięłam duży konar, który zmarzł zimą. A teraz usychają mu liście, pewnie umrze do końca ;:145 Wczoraj go mocno podlewałam z nadzieją że może jeszcze wróci do żywych. Ta nowa rabata to moja ostatnia próba z klonami. Jakoś nie umiem odpuścić ;:223
Zimowanie klona w tunelu foliowym to dobry pomysł. Przecież można klony uprawiać w donicy, podobno bardzo dobrze sobie w tych warunkach dają radę.
Pomysł z podświetleniem kupuję "w ciemno" ;:306 Syn się ucieszy, będzie miał robotę :wink: ;:196

Mariusz dzięki :wit Ognisko długo było w planach. Ciągle dziura w piasku. Ale jak powstał trawnik to trzeba było coś wymyślić. Pół roku paliłam igły w starej taczce ;:306 Wreszcie mam ognisko. Jeszcze nie wypróbowane, wieczorami padam na twarz. Może w ten weekend się uda ;:224 Ławki robimy z materiałów z odzysku. Ale mile jestem zaskoczona efektem. Nie myślałam że tak fajnie wyjdą.

Basiu, o chwastach to ja nawet nie chcę mówić. Wczoraj pieliłam rabatę wzdłuż podjazdu i wycinałam tulipany. Mam sto ugryzień komarów. Mimo użycia dwóch środków przeciw temu świństwu, jestem opuchnięta i obolała. Jakaś plaga straszna.

Aniu, ileż komplementów ;:180 Czosnków zeszłorocznych dużo mi nie zakwitło. Nie wiem czemu. Może jakiś grzyb. Chyba muszę wykopywać i moczyć w kaptanie. Ognisko jeszcze nie wypróbowane ale plany są. Tylko czasu brak...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, przepiękne (jeśli można tak o miejscu na ognisko napisać) ognisko. Bez zaglębienia, ale jednak obramowane. Super ;:138 ;:138 ;:138 . Widzę, że niebieski/ kobaltowy zamieniasz na biały ;:oj , mnie jednak terakota odpowiada, jest ponadczasowa...
Na komary polecam olejek waniliowy ;:108
Moje dalie zmarzły wszystkie, odtworzyłam co nieco rok temu i znów zmarzły w przechowalni. A jak teraz kupiłam to mam tylko 3 i chyba będę w domu przechowywać ;:223 . Masz jeszcze tą fioletową?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zanim zajmę się nową częścią działki to pewnie minie rok albo i dłużej. Na początek trzeba zrobić wjazd, wyrównać teren itd no ale perspektywy są ;:224 . Niestety nie udało mi się dorwać powojników Atragene ale jeszcze na nie zapoluję ;:224 . Podziwiam Twój ogród bo jesteś bardzo konsekwentna, wszystko do siebie pasuje ;:108 . Ławki, donice wszystko eleganckie i ładne ;:108 . Ognisko fajnie się prezentuje ;:333 . Czosnków masz sporo , uwielbiam je ;:108 . Irysy, orliki, floksy wszystko pięknie kwitnie i oby tak dalej ;:138 . Pozdrawiam :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Pracy ogrom, ale jaki efekt ;:oj Sikorki świetne miejsce sobie znalazły ;:224 Cudne kłębowisko tam tworzą :D
Masz mnóstwo cudnych zakątków ;:215
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Już kwitnące dalie :?:
Kupiłaś takie ,czy wcześniej sadziłaś . :?:
Rudzielec uroczy ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jolu ale macie miejsce do wspólnego grilowania ;:333 U nas grill w tym roku jeszcze nie ruszony,wszystko opóźnione.
Mięso mam już przygotowane w zamrażarce,tylko czekam na weekend ;:3
Piszesz o komarach,u nas na razie nie ma,ale po nocnym deszczu mogą się pojawić ;:303
Nowa rabatka pod murkiem super ;:215
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Nowa rabatka pod murkiem jest świetna. ;:215 Uwielbiam tę limonkową żurawkę. A czy czasem ta czerwona to nie jest z tych większych? Mam bardzo podobną, jak nie taką samą i ona sięga mi kolan. A liliputem nie jestem.
Czosnkową ucztę możesz serwować bez końca... ;:167
Ognisko z kiełbaskami... mmm... że też nie mieszkam bliżej... :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ognisko ukończone - bardzo fajnie wyszło ;:333
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Jolu, pocieszę Cię - ten etap przesadzania i zmieniania nigdy się nie kończy ;:306 Jednak właśnie to jest fajne :wink: Gdyby tak człowiek latał jedynie z kosiarką i plewił, to byłoby nuuudnooo...
Miejsce na ognisko prezentuje się w pełni profesjonalnie ;:333 Nie jakiś tam biwak, tylko Wersal panie ;:108 Miła świadomość, że tradycja ogniskowa nie całkiem umarła. W mojej okolicy nikt ognisk nie pali, a gdyby spróbował, to od razu Straż Miejska z mandatem :(
Pięknie kwitną Twoje różaneczniki, uwielbiam je - każdy kolor, każdą odmianę ;:167
To ostatnie zdjęcie - mistrzostwo ;:180
Więcej kotów na razie nie planuję, choć marzył mi się niebieski.... Przyjaciele mają hodowlę....wszystko zdarzyć się może
Łał, a jakie niebieskie? Rosyjskie, perskie, szkockie? Sama "choruję" na niebieskiego kociaka ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Miejsca na ognisko piękne, takie stylowe jak ławki granitowe. ;:138 Rododendrony ukwiecone, co roku mnie zachwycają, tak naturalnie wśród sosen wyglądają. ;:215 Żurawkowa rabatka piękna, ;:oj lubię te rośliny, choć one mnie mniej. ;:173 Czosnkom chyba ubiegłoroczna susza zaszkodziła. Moje podlewane zakwitły, a te o które mniej dbałam niestety nie. ;:174 Słonecznych dni. ;:168
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Miejsce na ognisko bardzo mi się podoba, aż chciałoby się przysiąść z kiełbaską na patyku - mam nadzieję, że weekend będzie okazja wypróbować.
Tak się zastanawiam czy tego zamierającego klona coś nie podjada od dołu, pędraki, mrówki?
Właśnie stwierdzam, że stanowczo muszę dokupić powojników wcześnie kwitnących i czosnków.
Dalia podpędzona przez Ciebie czy kupna? Ładnie prezentuje się białej donicy.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ach..z Tym brakiem czasu...znam to bardzo dobrze. :roll:
Przepiękne kolory, odmiany rodkow :uszy
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajna ta klonowa rabata, jak się zagęszczą będzie co podziwiać. Nie wiem co to jest - wchodzę do Wandzi i wpadają mi w oko kloniki, potem w każdym oglądanym ogrodzie widzę kloniki. I tylko ja nie mam kloników ;:145
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Sylwio, nie rycz, ja też kloników nie mam i nie płaczę. Ryczałam, kiedy wydałam na nie mnóstwo kasy, a one wszystkie co do jednego padochły ;:222 .
Wolę pokibicować klonikom Aprilla. A może u Ciebie też by dobrze rosły... ;:224.

;:196 Jagi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”