Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Wrzesień a ogród w pełen kolorów.Pomysł na uprawę pomidorków wykorzystam.Mam wolny, spory kawałek, gdzie rośnie trawa i na drugi rok posadzę pomidorki. :tan
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Marta zatonęła w grzybach
Odezwij chociaż że wszystko w porzadku
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marto ;:89 gdzie jesteś ??
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam gorąco wszystkich zaprzyjaźnionych forumowiczów,nie było mnie znowu sporo czasu,przepraszam ,ale po problemach zamknęłam się w sobie a potem wpadłam w jakiś dziwny pracoholizm ,już wszystko upycham w spiżarni ,bo się nie mieści no i wyjechałam na ulubione grzybki ,zaległości mam mnóstwo ,dziękuję ,że do mnie zaglądacie i wspomagacie ,czas trochę odsuwa moje rany. Nie gniewajcie się ale odpiszę ogólnie ,bo nie jestem w stanie inaczej nadrobić takich zaległości,nie chcę nikogo urazić taką formą odpowiedzi bo wszystkich bardzo szanuję ,ale to pochłonęło by dużo czasu a moje zmęczenie jest ogromne ,więc jeszcze raz bardzo dziękuję za wsparcie ,troskę i odwiedziny :Tereni TerDob, Ani Anabuko , Bożence Babciabenia ,Porsze,Marysi Maska , Pelagia 72 , Gosi clem3 , Tereni Inka 52 , Ewci ewarost , Gosi Pepsi , Dorocie korzom , Irence Rzepka ,Alusi alicjad 31, Kasi Kasia 100780, Grażynce kogra , Gosi Margo2 ,Joli April, Agusi Aguss85 , Iwonce Iwonka1 , Tereni tencia , Ewci Ewiczka52 ,Mariuszowi Maniolek , Darii Daria Eliza , Basi apus , Ewci Pashmina , Kasi mymysteryy , Joasi Jonatance ,mam nadzieję ,że nikogo nie ominęłam i postaram się teraz na bieżąco pisać .

Może pokażę trochę mojego ogrodu , moich zbiorów grzybowych i przetworów ,zapraszam

to są prawdziweczki nazbierane w świętokrzyskim
Obrazek

Obrazek

Obrazek

koźlarze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ususzone główki prawdziwków
Obrazek

Obrazek[/URL

krajanka prawdziwka
[url=http://s847.photobucket.com/user/marbruz52/media/marzec%202017/SAM_1153_zpsqcgb1o0s.jpg.html]Obrazek

Obrazek

przedwczoraj pojechałam do pobliskich lasów na rydze ,przywieźliśmy 15 kg za 2 godziny pobytu w lesie ,robiłam z nimi noc i dzień ,ale już wszystko przerobione
Obrazek

tutaj soczki malinowe z moich malin
Obrazek

ususzone liście malin na herbatkę zimową
Obrazek

Obrazek

i troszkę ogrodu
białe rozchodniki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwiaty zniszczone deszczem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

grzybki w lasku brzozowym w ogrodzie
Obrazek
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

No nareszcie Martuniu. ;:196 Cieszę się, że jesteś. ;:215
Zbiory grzybków niesamowite. ;:333 A ogród, jak zwykle zachwyca. :D
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Marta bardzo się cieszę ,że już jesteś , trza sadzić piwonie , chyba nie zapomniałaś o nich ;:3 ;:168
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Marta bardzo się cieszę ,że już jesteś , trza sadzić piwonie , chyba nie zapomniałaś o nich ;:3 ;:168
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marto zbiory prawdziwków masz powalające...u mnie też zbiory duze ale podgrzybków, jak spotkamy prawdziwka to radość wielka.
Zwiedzilam Twoją spiżarnię i zatrzymałam się nad liśćmi malin....jak to się robi i czy jeszcze zdążę zapełnić choć jeden słoiczek.

:wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś zbiory grzybków takie piekne ,że aż zazdroszczę :D
Ogród jesienny śliczny ;:333
A Martusiu chciałam Cię zapytać o suszenie liści na herbatkę kiedy najlepiej je zbierać i w jaki sposób suszyć ? I z jakich owocowych nadaja się na hebatke ?
Dużo zdrówka i zero problemów zyczę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Zawsze Martuś :wit jestem pod wrażeniem twojego pięknego, bujnego, kolorowego buszu ogrodowego.
Jeszcze duzo rubdekii ci kwitnie,
U mnie juz nie.
Hortensje przepiękne.
Chryzantemki zaczynają.
Rok udany na grzybki.
I malinki zrobione pod różnymi postaciami.
Hmm, nigdy nie zbierałam i nie suszyłam liści malin. :(
pozdrówki zostawiam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No jesteś! Martuś cieszę się, że lody zostały przełamane i nie dość że weszłaś na FO to i wkleiłaś ogród i te cudowne dary lasów świętokrzyskich! Ogród niestety złachany deszczem opóźnia kwitnienie chryzantem, które teraz powinny dać trochę barw. Może zdążą przed przymrozkami? Życzę dużo zdrowia i mocno ściskam ;:196
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Martuś, cieszę się, że się pojawiłaś, mam nadzieję, że teraz już będzie lepiej. ;:196
Zbiory grzybków imponujące, ja też jeździłam w kieleckie, nawet wczoraj byłam, ale nie te miejsca, bo nawet w połowie nie miałam takich zbiorów.
Rydzów zazdroszczę, bardzo lubię z masełkiem, ale tylko raz udało mi się nazbierać.
Co słychać u pomidorków????
Pozdrawiam Irena
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam w pięknym słonecznym dniu,chociaż słońce dopiero teraz wyłoniło się z mgły ,piszę szybko ,żeby znowu nie zrobić zaległości ,w ogrodzie mam olbrzymie ilości pracy ,bo zostawiony był na 3 miesiące ,ale ja znowu wybieram się na grzybki w świętokrzyskie ,myślę ,że w poniedziałek ,teraz nie mogę bo wnuczka Zuzia ma 18 urodziny w sobotę i wielka impreza nas czeka :uszy .

Kasiu,jestem ,prawdziwka nigdy w życiu tyle nie nazbierałam ,to są zdjęcia tylko z dwóch dni,bo przecież nie mogę zanudzać prawdziwkowymi zdjęciami codziennie ,a byłam w lesie pełny tydzień ,dni podróży były poza tygodniem ,a teraz wybieram się na podgrzybki ,ale mam nadzieję ,że i prawdziwek się znajdzie ,ogród radzi sobie sam i tak będzie aż nie wrócę z grzybów ,pozdrawiam ;:196

Teresa,ja jeszcze nie dostałam piwonii czekam na nie ,mam zamówione 30 odmian ,dzwoniłam do firmy i przyślą trochę później ,a ja tymczasem po grzybki latam ,pozdrawiam ;:168

Krysiu,prawdziwków był wysyp stulecia ;:306 nigdy czegoś podobnego nie widziałam ,przecież byłam na grzybach sama bo mąż nie dał rady nie pracować ,gdybyśmy byli we dwójkę to dopiero byłby zbiór ,ja dziennie potrafiłam znaleźć 90 szt prawdziwków takich katalogowych ,liście malin zrywasz zdrowe ,myjesz ,suszysz i zgniatasz ten chruścik ,ale nie na miał i do słoiczków ,potem parzysz jak herbatę liściową ,jest fajny słomkowy kolor ,pyszna w smaku i bardzo zdrowa ,moje maliny jeszcze piękne mają liście ,więc myślę ,że spokojnie zdążysz i swoje ususzyć na herbatkę zimową ,pozdrawiam :wit

Aluś, uwielbiam zbierać na grzybki i uwielbiam mieć pełną spiżarnię ,zawsze grzybkami kończę etap uzupełniania spiżarni,jeszcze może jak tylko zdążę ususzę liście kurdybanku do zup,liście pokrzywy już też w słoiczkach,zastępuję u nas pietruszkę zieloną ,chociaż i jej mam dużo posiekanej w zamrażarce,liście maliny możesz zbierać o każdej porze ,muszą być zdrowe,bez zmain chorobowych ,susze je na sitach grzybowych nad blachą pieca ,jak nie masz pieca to można na suszarce grzybowej ,albo jakimś piekarniku,lub przed farelką ,w każdym razie muszą być suchutkie przed schowaniem do słoiczków,suszę też liście pokrzywy ,ale bardziej dodaję je do każdej zupy i jeszcze kurdybanek ,można liście z mniszka i korzeń z mniszka ,pozdrawiam ;:196

Aniu,ogród mój rzeczywiście kwitnie bardzo przez cały rok ,tak jest posadzony i nawet sobie radzi chwilowo bez mojego udziału ,teraz przerabiam pilnie wszystko co urosło i dużo kładę w słoiki jak kompociki ,zamrażam ,suszę ,każda forma jest dobra ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,mój ogród też zlany i nie wszystko wygląda pięknie ,ale nie mamy na to wpływu,zaraz wejdę do ogrodu zobaczyć co nowego zakwitło,u mnie teraz najlepiej kwitnie ta nowa tegoroczna rabata z wysoką szałwią ,widać ją z daleka ,jest nieprawdopodobna ,pozdrawiam i czekam na odpowiedź co do wyjazdu ;:196

Irenko,ja znowu chcę wyjechać w świętokrzyskie ,może się uda w poniedziałek ,bardzo bym chciała ,ale życie często weryfikuje nasze plany,rydzów u nas pod dostatkiem i nawet mogłabyś na nie przyjechać ,ale jak wyjadę to nici z rydzów,a ja my z Bogusiem nazbieraliśmy tyle ,że musi wystarczyć ,nie mogłam si e z nimi uporać,pomidorków już u mnie nie ma trzeba tylko wszystko posprzątać ,wykorzystałam ile mogłam ,a reszta zostawiona przeze mnie padła ,są tylko te przed domem co rosły w doniczkach ,więc dalej się zajadamy,pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”