Ogród Biedronki641 cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.6

Post »

Upał nie do wytrzymania. Jedynie wieczorem zerwałam pomidory.
Madziu mam go sporo to chętnie sie podziele

Obrazek

Kanadyjski. Owoce duże ale mniej na krzaku. Bardzo smaczny.

Obrazek

Filutek. Ma sporo owoców ale mało dojrzewa.

Obrazek

Suraya . Ulubiony M. długo może poleżeć. Ma sporo i dużych owocow. Nadaje się na przecier.

Obrazek

Koralik zólty nn. W tym roku jakiś niski.

Obrazek

Bleck Berry. Lubię go. Najpierw czarny a potem w miarę dojrzewania czerwienieje. Ma sporo owoców.

Obrazek

Obrazek

Z papryki coś będzie. Mam 3 rodzaje.

A w ogrodzie wszystko przekwita.

Jeszcze nie pokazywany Czarci kęsik.

Obrazek

Obrazek

Taa róza nn wiosną nie kwitła, bo startowała od zera. Teraz ładna.

Obrazek

Odętka. Kiedys ja tepiłam.

Obrazek

Powojnik Casandra- bylinowy

Obrazek

Goryczka wysoka nn. Kupowana Jako Blue Star.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Właśnie taką goryczkę mam od kilku lat i bezskutecznie próbuję ustalić, co ona za jedna.
Tym bardziej, że jest bardzo ładna i kwitnie obficie rok po roku.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Faktycznie upalnie się zrobiło :roll: . Pomidory wyglądają smakowicie ;:138 . Nie pisz mi proszę o jesieni ;:oj . Miejmy nadzieję, że będzie piękna i złota ;:224 . Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę :wit .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Alu u Ciebie wiele bylin mi się podoba ale nie można mieć wszystkiego przy działce 9 arów z zabudowaniami.
Nie chcę też pozbywać się trawnika do minimum, najbardziej brakuje mi dużego warzywniaka, ale na ryneczek mam blisko a ludzie też bezczynnie niech nie stoją na targu więc wystarczy mi ten warzywniak co mam.
Cały czas czekam na ochłodzenie klimatu nad moim niebem i wtedy posadzkę swojego- Twojego Mojżesza.
U mnie dzisiaj nadal bardzo gorąco słońce prawie parzy.

Pozdrawiam Krysia
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

śliczne hortensje i jakie dorodne , fioletowe. Zauważyłam też ładne , kwitnące chyba trawy :shock: Ja sobie nakupiłam trawe pampasową, białą , różową a nie wiedziałam ,że one marzną , no i zmarzły :(
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Parówa.Burzyły nie było. Pokropiło i nadal świeciło ;:3

Madziu kiedyś dowiemy sie jej nazwę i to przez przypadek. Tak mało jest informacji odnośnie odmian i upraw goryczek. ;:108

Ewelinko pomidorów zerwałam dwa wiaderka . Jak dojrzeją to bedę robić precier. Smakują inaczej niż kupne i pachną krzakiem. ;:108

Krysiu ja już co roku sobie obiecuje,że mniej sieje warzyw,ale wszystkiego po troszku i już jest tego sporo. Gdyby były inne warunki to by można uprawiać ale w ciągu dnia nie da sie nic robic, jedynie rankiem i wieczorami,ale ja jeszcze pracuje i róznie z tym bywa. Tym bardziej,że oprócz kompostu nic nie stosujemy, więc jemy ekologiczne warzywa.

Karolciu niebieski już zbielały, rózowe jeszcze mają kolor. Tam pokazywałam Proso rózgowate. Jak na razie jedno kwitnie. Kiedys tez miałam trawe Pampasową,ale długo nie była. Zresztą trawy mi po zimie wygniły.

Zakwitły ostatnie lilie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Samosiejka werbeny.

Obrazek
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

U Ciebie coś kropiło? ;:oj u mnie nic.
Aminki całkiem ładne,na samosiew wystarczy :)
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu ale masz pomidorów. ;:oj Fiutki od Ciebie mają ponad dwadzieścia owoców na krzaku, choć nie powalają smakiem, to je lubię, bo słodkie. ;:108 Żółty bez nazwy też wspaniale smakuje, lekko cytrynowy, ;:215 tylko mało plenny. Koktajlowe posadziłam dla wnusia, a on nie chce jeść, tylko duże mu smakują. ;:306 Sklepowe tylko małe zjada. :roll:
Twoje prosa powiększyły kepy? Swoje muszę wiosną co najmniej o połowę zmniejszyć, bo porosły ogromne. ;:202
Awatar użytkownika
kamil_kluczbork
200p
200p
Od: 19 mar 2018, o 07:35
Kontakt:

Post »

WoooW Black Berry robi wrażenie, za rok będzie i u mnie ale powiedz proszę, jaki ma smak ???.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Alu, mimo deszczów ogród kwitnący!
U mnie nawet chwasty już zakwitają, a wejść się nie da ;:145 Pomidory to moja niemal coroczna porażka :oops:
Goryczki masz piękne, nawet nn! Bardzo mi się podobają ich niebieskie kwiaty!
Mam goryczkę tybetańską, ma zielonkawo-białe nieduże kwiatki zebrane w ciasno upchany baldach.
Kupiłam w markecie budowlanym pod nazwą "bylina", bo spodobała mi się rozeta liści, przezimowała i zakwitła, dopiero wtedy ją zidentyfikowałam, szukając w internecie.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.

Dziś był chłodniejszy dzien, to grzebałam w ogrodzie. Przerabiam co nieco. . Niestety około 18 mnie wygoniła burza. Teraz nadal pada i coś ciemnawo się zrobiło. Deszczu już jest za dużo.

Iwona kropiło i świeciło słonce. Dzis zaś leje. Aminki są coraz ładniejsze, choć pare mi się złamało.

Soniu jak Ci nie posmakowały to po co je sadziłaś? ;:7 ;:7 Ja je lubię a w tym roku wyjątkowo plenne i dużo na krzaku. Zaś koralik żółty i u mnie jakiś karłowy. W zeszłym roku był na 2 metry i tak obfity ,żeśmy go nie przejedli.
Tak prosa urosły i zasłoniły mi inne rośliny. Też muszę coś z nimi zrobić.

Kamil ja lubię czarnego pomidora. Jest niby czarny ale w miarę dojrzewania się czerwieni. Owoce mniejsze niż u innych ale dużo większe niż koralik. Dla mnie jest słodko kwaśny. Lupa nie twarda. Mięsisty. Ja go uwielbiam, bo ma dużo oksydantów. Zresztą to nie tylko mój ulubiony. Posadziłam go chyba z 16 sztuk.
Jak go nie zjem to dodaje do przecieru. Nie chcesz nasion?

Marta niby coś kwitnie ale wszystko już pokazywałam. A dzis nowych fotek nie robiłam, bo czekałam na wieczór.
W ogrodzie chwastów nie mam ale byłam dziś w warzywniku to mnie przeraziło. Jak to szybko urosło. Nie dawno wyrwałam cebulę i czosnek a tam zielono od chwastów. W tym roku nie wiem czy wszystkie goryczki zakwitną, bo już powinna kwitnąć siedmiodzielna a tam nawet pąków nie widze. Nie wiem jak będzie z jesiennymi. Tybetanską kiedyś sadziłam ale wypadła po sezonie a potem już mi nie wpadła w ręce.
Czemu piszesz ,że uprawa pomidorów to porażka? Ja co roku sadzę sporo odmian . W tym mam tylko 80 krzaków, bo M sie zbuntował, bo ja sieje, pielęgnuje , pikuje , hartuje i wysadzam, zbieram i przetwarzam a reszta należy do niego. Czyli podlewanie, kołki i obrywanie wilków. Kiedyś miałam sporo odmian ale M nie wszystkie smakowały. Niektóre po zerwaniu 2 dni w domu i już sie psuły. Teraz sadzimy tylko takie odmiany , by były na przecier i do zjedzenia a nie na kompostownik.
Jak chcesz to służę nasionami. Może z moich zbieranych będa lepsze polony.

Obrazek

Kwiat jesienny. Zawilec japoński.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Powojnik Casandra bardo ładny.Ja mam za mało tych bylinowych .
A pomyślałam, ze między różami można byłoby go posadzić ?
Lilie piękne ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Kwiaty jesieni...jarzębina czerwona,po burzy lecą żółte liście z drzew...Szkoda,że to lato tak pędzi ! Podziwiam różnorodność Twoich pomidorów ...większości nie znam..teraz nawet w warzywach cuda-dziwy... :shock:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”