Moje storczykowe hobby
- asiula13
- 1000p
- Od: 16 cze 2009, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje storczykowe hobby
Półeczka z Sabotkami pięknie się prezentuje
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Półeczka rewelacyjna i widzę piękne doniczki mają Twoje cudeńka
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Grażynko półeczka wygląda super , wyeksponowana pięknie. Te kolorowe osłonki dodają uroku całości Oj jak wszystkie Ci zakwitną to będzie widoczek aż nam szczęki pospadają na podłogę. Ciekawe czy kolory kwiatów dopasowałaś do doniczek czy tak przypadkowo wybrałaś
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Świetnie to wygląda! I tęczowe kolory osłonek są super. Kolorowo i wiosennie!
Niech Tobie mieszkańcy półeczki jak najpiękniej zakwitną
Niech Tobie mieszkańcy półeczki jak najpiękniej zakwitną
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dużo masz Paphiopedilów, ładnie wyglądają na tej półce.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Jaka "wiosenna" półeczka...kolorowo-storczykowo piękna
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Dziewczyny kochane jesteście
Cieszę się bardzo, że do mnie wpadacie w odwiedziny. Oczywiście serdecznie dziękuję za miłe słowa.
Osłonki do doniczek kupiłam pod kątem pomieszczeń, w których stały różne storczyki. Potem przemieszczały się storczyki i wymieszały się osłonki. Nie dopasowywałam ich do koloru kwiatków- więc nie mam pojęcia, czy uda się trafić z kolorem osłonki- zobaczmy. Nie omieszkam się pochwalić takim faktem.
Cieszę się bardzo, że do mnie wpadacie w odwiedziny. Oczywiście serdecznie dziękuję za miłe słowa.
Osłonki do doniczek kupiłam pod kątem pomieszczeń, w których stały różne storczyki. Potem przemieszczały się storczyki i wymieszały się osłonki. Nie dopasowywałam ich do koloru kwiatków- więc nie mam pojęcia, czy uda się trafić z kolorem osłonki- zobaczmy. Nie omieszkam się pochwalić takim faktem.
- śnieżka
No tak- jednak choroba storczykowa u mnie postępuje.
Oczywiście poniosło mnie dziś na zakupy, ale bez zamiaru kupowania storczyków- wszak na dworze -14stopni. Wpadłam do OBI tylko tak, żeby sprawdzić, czy faktycznie jest w czym wybierać. No i niestety było w czym wybierać, a wybieranie trwało baaaardzo długo i wreszcie w koszyku wylądowało to, co poniżej na fotkach. Żeby uspokoić sumienie, to tego wiśniowego Phal. nabyłam z przeceny za jedyna 10zł. Na dodatek on ma nazwę, to ,Monte Carlo Rood'
Oczywiście poniosło mnie dziś na zakupy, ale bez zamiaru kupowania storczyków- wszak na dworze -14stopni. Wpadłam do OBI tylko tak, żeby sprawdzić, czy faktycznie jest w czym wybierać. No i niestety było w czym wybierać, a wybieranie trwało baaaardzo długo i wreszcie w koszyku wylądowało to, co poniżej na fotkach. Żeby uspokoić sumienie, to tego wiśniowego Phal. nabyłam z przeceny za jedyna 10zł. Na dodatek on ma nazwę, to ,Monte Carlo Rood'
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Piękne zakupy!Też bylam dzisiaj w OBI,nie mogłam sie oderwać od phalenopsisów!!W różnych kolorach i wysokościach,nawet peloric był.I mój M.Więc wyszłam tylko z M.Ale Twoje nabytki - super.
- śnieżka
Grażynko dzięki za odwiedziny i ciepłe słowa. Nie martw się nadrobisz następnym razem. Pewnie na Walentynki dowiozą nowe. Też byłam z M i dlatego ten z przeceny. Miałam w łapkach nawet ich więcej ale jakoś stan korzeni mnie nie zachwycał. Był nawet jeden śliczny z mazami, Dusi by się spodobał, ale korzenie marniutkie, strasznie zalany.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Wczoraj w Kauflandzie bardzo się zastanawiałam nad miniaturowym phalenopsisem.Były piekne!!W głębokim różu z ciemniejszymi paskami i fioletową warżką.Chyba dopiero była dostawa bo były zdrowiusieńkie.Teraz żałuję,że nie wzięłam
- śnieżka
Ale jeszcze trafisz na pewno ładniutkiego, czego serdecznie życzę.
Wow Grażyno ale nowości! Piękne Ja jakoś nie mam szczęścia do OBI - jak już tam jestem to nigdy nic nie ma ciekawego