Mój ogródek - cilla77
Droga Kasiu. Myślę, że mogę tak się zwracać? Ogród przepiękny. Przespacerowałam się po nim od pierwszej strony. Bardzo zainteresowało mnie oczko wodne gdyż jestem na etapie wyszukiwania pomysłów na nie. Możesz coś więcej o nim napisać? Jak było robione, czy ma odpływ może jakaś pompa. Bardzo proszę. Mam niewielką działkę a to twoje oczko nie jest za duże. Pozdrawiam.
Hanna
Hanna
Droga Kasiu. Myślę, że mogę tak się zwracać? Ogród przepiękny. Przespacerowałam się po nim od pierwszej strony. Bardzo zainteresowało mnie oczko wodne gdyż jestem na etapie wyszukiwania pomysłów na nie. Możesz coś więcej o nim napisać? Jak było robione, czy ma odpływ może jakaś pompa. Bardzo proszę. Mam niewielką działkę a to twoje oczko nie jest za duże. Pozdrawiam.
Hanna
Hanna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Haniu oczko jest praktycznie zrobione przez kobitki. Po prostu wykopana dziura 2 poziomowa (ok 1m głęb), ułożona mocna czarna folia a przy brzegach zrobiony specjalnie schodek (poniżej poziomu trawnika) na który nałożone są końce folii przytrzymywane "kocimi łbami" z ulicy. I tak to się trzyma już 12 lat! Nie mam żadnej pompki ani filtrow. Mam dużo roślin, które pięknie czyszczą oczko - a co za tym idzie wielu gości - zabki, owady, ptaki itd
Wielu ludziom oczko wydaje się czymś skąplikowanym w ogrodzie, wymagającym pracy, ale wcale tak nie jest ....
Czas na Panią Jesień w ogrodzie....zatęskniłam nawet za wrzosowiskiem i sobie zrobiłam....kawałek
Moja pierwsza dalia w ogrodzie posadzona w maju
Viking na pniu
Wielu ludziom oczko wydaje się czymś skąplikowanym w ogrodzie, wymagającym pracy, ale wcale tak nie jest ....
Czas na Panią Jesień w ogrodzie....zatęskniłam nawet za wrzosowiskiem i sobie zrobiłam....kawałek
Moja pierwsza dalia w ogrodzie posadzona w maju
Viking na pniu
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie dajemy się jesieni, u każdego kwitnie coś prawdziwie wiosennego, np. u Madzi bergenia, u mnie mak, a u Ciebie w najlepsze tojad:D Oby tak dalej.
Żeby jesień jak najdłużej tak wyglądała...
Żeby jesień jak najdłużej tak wyglądała...
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
Kasiu piękne masz wrzosy,hortensje.Smacznie obsadzona cała reszta
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, zgadzam się z Eweliną- masz idealnie skomponowane rabaty ! Twój ogród jest dowodem na to,że jesień to piękna pora roku. Nawet zdjęcie z astrami, których nie lubię, jest cudne.
Mini-wrzosowisko jest rozbrajające!
Co to za róże u stóp hortensji ?
Podobnie jak Mariola, zaczynam się przymierzać do takiego "kobiecego oczka" - prostego do zrobienia, a jak pełnego uroku...
Mini-wrzosowisko jest rozbrajające!
Co to za róże u stóp hortensji ?
Podobnie jak Mariola, zaczynam się przymierzać do takiego "kobiecego oczka" - prostego do zrobienia, a jak pełnego uroku...