Lilie - uprawa Cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lilie - uprawa
Moniko masz piękne lilie nie ustępujące urodą prezentowanym tutaj!Życzę powodzenia w ich dalszej uprawie i powiększaniu kolekcji.
Kaśka
Kaśka
- Zibi_41
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u mnie nadal licho , małe i słabe Wiosenne podtopienia dały im mocno popalić
Aż wstyd się chwalić w tak doborowym towarzystwie O liliach orientalnych nie wspomnę , maja średnio 30 cm i jakieś zalążki kwiatów
Aż wstyd się chwalić w tak doborowym towarzystwie O liliach orientalnych nie wspomnę , maja średnio 30 cm i jakieś zalążki kwiatów
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
-
- 200p
- Od: 29 cze 2009, o 00:32
- Agnie__szka
- 10p - Początkujący
- Od: 31 lip 2010, o 10:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja z uporem maniaka szukam wielbicieli lilii białej candidum, zwaną lilią św. Antoniego lub św. Józefa. Może ktoś znajdzie się tutaj?
-
- 100p
- Od: 21 paź 2008, o 18:43
MoniaG22 Czy wiesz jaką nazwę ma lilia(trzecia od góry)?
Mam taką samą i jestem ciekawa co to za lilia.
Mam taką samą i jestem ciekawa co to za lilia.
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Agnie__szka - ja uwielbiam te lilię /u nas nazywaja ją lilią św.Antoniego/ - jej niesamowity zapach. Niestety miałam ją, ale baaardzo dawno w ogrodzie i mi przepadła bez echa. W tym roku rozglądałam się nawet, że ją kupię, ale niestety.
Zapytam skromnie, czy przypadkiem nie masz na sprzedaż cebulki lub na wymianę - nie koniecznie na cebulke lilii? Może coś spodoba ci się u mnie w ogrodzie. Zapraszam.
Zapytam skromnie, czy przypadkiem nie masz na sprzedaż cebulki lub na wymianę - nie koniecznie na cebulke lilii? Może coś spodoba ci się u mnie w ogrodzie. Zapraszam.
- Zibi_41
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
Agnie_szko To piękna lilia i nie musisz szukać jej wielbicieli , sami się znajdą Niestety , trudna do zdobycia
Gdyby ktoś gdzieś je przypadkiem trafił , polecam się łaskawej pamięci (tylko nie z allegro )
Gdyby ktoś gdzieś je przypadkiem trafił , polecam się łaskawej pamięci (tylko nie z allegro )
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 24 sie 2009, o 08:27
tollo ,wszystkie lilie jak również lilię o którą pytasz kupiłam na miejscowym targu.Sprzedawca reklamował ją jako Nymph , niestety moim zdaniem odbiega ona od orginału. Zibi 41, Agniesz ka, mam w swoim ogrodzie lilie Świętego Antoniego, pochodzą one z ogródka mojej babci więc na pewno są to stare odmiany, właśnie przymierzam się do sierpniowego rozsadzenia, jężeli będą nadwyżki chętnie się podzielę. Monika
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 24 sie 2009, o 08:27
Adamianchętnie wymienię się na liliowce. Prześlij adres na pw.,w drugiej płowie sierpnia wybieram się na urlop, więc przesyłkę będe musiała wysłać w ciągu najblizszych dwóch tygodni.Niestety nie będzie tego dużo, bo chętnych sporo . Pozdrawiam-Monika
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
W moim rodzinnym ogrodzie rosną takie "święte lilijki" Dziadek kiedyś nasadził, generalnie większa część ogrodu to jego "artystyczne wizje" i o każdy kawałek terenu do zagospodarowania trzeba robić podchody (na jesieni poszerzanie warzywnika, będzie musiał zabrać swoje bonsaje, czyli marnej jakości sadzonki iglaków). ;) Lilijki rosną trochę dziko, nie zawsze się udają, ale w tym roku zakwitły wyjątkowo obficie jak do tej pory, choć jakość większości kwiatów pozostawiała sporo do życzenia. Za to tygrysy nigdy nie zawodzą, rosną w jednej, dużej kępie i ładnie kwitną.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Ja chętnie bym poeksperymentowała z wysiewaniem lilii,ale nigdy nie zbierałam z nich nasion.
Kiedy zbiera się nasiona lilii,jak one wyglądają,które lilie mają nasiona?
Może ktoś ma zdjęcie nasion lilii?
Kiedy zbiera się nasiona lilii,jak one wyglądają,które lilie mają nasiona?
Może ktoś ma zdjęcie nasion lilii?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7