Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
renio
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Post »

Wioleta pisze:Justynko, napiszę tylko tyle...
Śliczności ;:138
Zgadzam się w 100%. ;:108
Pozdrawiam Renata
Domowe renio
Storczyki renio
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Róża ;:152
a cóż to za cudo?
czym Ty ja karmisz?
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Equestris jak zwykle piękny, ale róża... ile ona ma kwiatów i pączków...
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Sama- dziękuje ślicznie ;)

Kasik69- camrie, miltonie, katleje, sabotki i masdevallie są na zewnątrz w ogrodzie lub w szklarence. Falki stoją na parapecie okna południowo-zachodniego osłoniętego zazdrostkami i szerokim dachem od palącego ;:3

Rysiu- pewnie, że Możesz... na razie kolejnych fotek nie będzie, bo aura paskudna...

Goska1307- dziękuję w imieniu obydwu roślinek. Różane kwiatuszki zasuszyłam w bukietach. Zimą będą mi przypominać cudne lato ;:108

Asiu - :D

Lucynkof- hihi...właśnie dlatego oba te kwiaty tak bardzo kocham :tan Jednak nie zawsze wielkość ma znaczenie... Equetris ma multum kwiatuszków, choć jest maleńki. A róża też drobniutka, nadrabia ilością...

Laura- kocham ogród...Ja tam odpoczywam od zgiełku miasta ;:224 A pracy jest całe multum, ciągle jest coś do zrobienia...Ale kocham to, co robię ;) Największą radość mi sprawiają kwity, gdy kwitną piękniej, niż się spodziewałam. Albo owoców mam więcej niż kiedykolwiek marzyłam...

Wioleto- dziękuję :D

Arlet- no to będę mieć "milczący" wątek ;:224

Renio- dziękuję ;) Kocham i krówkę i Equetrisa.

Anjju- szczerze? To niczym ;) Raz w sezonie ( przełom marca/kwietnia wszystkie rośliny ogrodowe dokarmiam azofoską), a potem już nic nie dostają, bo za bujne wszystko mi rośnie ;:224 Equetrisa też mało dokarmiam i...kwitnie obficie.

Kasiu01- Equetris troszku został "zagłuszony" przez różę. Ale ja, obie te roślinki tak samo kocham. Chyba już tak pozostanie...

Amator97- witaj milutko u mnie ;) Cieszę się, że Młodzież Interesuje się roślinami i ich uprawą. Zazdroszczę Wam dzisiejszych możliwości...internet ułatwia znajomości i wymianę roślin. Za moich młodzieńczych lat, wymieniało się roślinkami, ale nie na taką skalę, jak dziś. Miło mi, że Zajrzałeś do mnie. Też jestem amatorem, obecnie "testuję" różne gatunki storczyków, które u mnie łanie rosną. Już wiem, że dendrobia nobile i dendrobia chłodolubne u mnie nie będą kwitły. Znalazły dobre domki.

Najlepiej rosną i kwitną: falki. Obecnie powiększyłam kolekcję masdevallii i sabotków i liczę na ich kwitnienia. Katlejek też mam parę sztuk, ale zoabczymy, czy będą chętnie kwitły.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko bardzo podobają mi się zdjęcia "ogrodowe" ze storczykami na pierwszym planie ;:63 Gratuluję świetnego pomysłu.
Widzę, że masdevallie zaczynają jednak coraz bardziej zapełniać nasze parapety :P
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Kasiu ;:224 pomysł na coulage storczykowo - ogrodowy jest super .
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Justynko jestem w kropce i czuję się zakłopotany :oops: bo teraz to już nie wiem co mam u Ciebie podziwiać, storczyki czy ogród :?: :?: :?:
Mimo wszystko chyba jednak storczyki które przepięknie się prezentują na tle ogrodowych piękności.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiunieczko- w masdevalliach jestem rozkochana..ale chwilowo stop z zakupami ;:224 Może po wakacjach kupię sobie kolejną masdevallię ;:224

Ewarost- dziś będą fotki tylko z orchideami ;:224

Marwes/Marku- roślinkom, jak i storczykom służy lato i wiejskie powietrze ;:108 Zatem zachwycajmy się tym, co jest...by zimą móc wspominać piękne wakacje ;:108

A ja przez ostatnie dziewięć dni nie miałam czasu nawet zajrzeć do szklarenki ze storczykami. Najczęściej oglądałam moje kwitnące storczysie i moczyłam masdevallie, bo musiałam...
A dziś zrobiłam wielkie moczenie. I dokonałam dwóch odkryć ;:224
Zrobiłam mały przegląd w szklarence. Cambrie ładnie rosną., katleje również; chyba już się przyzwyczaiły do panujących tam warunków. Młode przyrosty już nie są poparzone przez słońce.

Pierwsze odkrycie to...zaczyna się rozwijać kwiatuszek na Cattl.forbesii alba, wygląda tak:

Obrazek

Drugie odkrycie to: dwa pędziki na cambrii żółto-brązowej, którą dostałam wczesną wiosną od Żabki_Monis. I to dla Niej dedykuję te fotki, bo wiem, że czasami tu Zagląda. Pierwszy pędzik:

Obrazek

I drugi:

Obrazek

Przesadziłam też katlejkę hybrydową, bo już kończy kwitnienie. Wymieniłam tylko korę, bo korzonki miała śliczne:

Obrazek

I na koniec...pączuszki na mojej Ascocendzie Princess Mikasa Blue coraz większe ;:224

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Justynko piękne pąki na vandzie ;:224
Mamy podobną wielkość , ciekawe której pierwszej zakwitnie.
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Justynko takich odkryć to ja chciałbym dokonywać codziennie.
Wielkie brawa dla roślinek i dla Ciebie za opiekę i krzątanie się codzienne wokół nich.
Czekamy na ciekawe fotki z kolejnych faz rozwoju kwiatuszków ( widać że szklarenka spełnia swe zadanie).
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Wspaniałe odkrycia Justynko ;:138
Dziś coś napiszę, nie będę ciągle milczeć :wink: Choć patrząc na Twoje przepiękne kwitnienia to aż nie wiadomo co napisać. ;:224
Czekam aż z tych pączków rozwiną się piękne kwiatuszki. ;:65
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Justynko trochę mnie nie było a Ty takie artystyczne zdjęcie dajesz że ho ,ho .Krówka na tle -co to - stokrotek , jak w chmurkach ,śliczności :D Equestris na różach jak modliszka tak wygląda przez ten biały kolorem :wink: :D .Ach jak ja Ci zazdroszczę tak pięknych korzonków u cattley moja uparta jak osioł ani drgnie i tak sobie żyje bez korzeni .To jedyna pociecha że żyje :roll:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko, czasem warto "zapomnieć" o naszych podopiecznych ;) Część moich roślin jest u Piotrka, widzę je co 2-3 tygodnie i strasznie mi miło, że rosną, pojawiają się u nich nowe przyrosty, korzenie :) Gorzej, gdy zastanę je lekko podsuszone ;:224

Będę zaglądać w nadziei ujrzenia pąków Ascocendy- od dawna jest moim marzeniem, jednak nie wiem kiedy uda mi się je spełnić.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”