Storczykowa pasja Andzi !
Re: Storczykowa pasja Andzi !
Kochani, trochę u mnie kwitnie ale wciąż tych samych nie będę pokazywać.
Z nowości (nie nowych roślina a nowych kwitnień ) chciałabym zaprezentować Oncidium, którego zapach roznosi się intensywnie po całej altance od samego wejścia :
I "majtkowy" Phal. którego koleżanka nie chciała i przeznaczyła do wyrzucenia. Nie mogę się przekonać do polubienia peroliców ale on tak się stara ...
Pozdrawiam
Z nowości (nie nowych roślina a nowych kwitnień ) chciałabym zaprezentować Oncidium, którego zapach roznosi się intensywnie po całej altance od samego wejścia :
I "majtkowy" Phal. którego koleżanka nie chciała i przeznaczyła do wyrzucenia. Nie mogę się przekonać do polubienia peroliców ale on tak się stara ...
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu wypas ładnie pewnie pachnie ahhh, a ten perolicy też bardzo ciekawy, ma coś w sobie
Też nie jestem do końca przekonana do peloriców, no chyba że ma 3 warżki, a nie tylko płateczki do środka zamknięte (raz widziałam pełno mini tak zmutowanych w tesko, ale jak wróciłam innego dnia to już ich nie było ), ten ma ładniusi kolorek ^^
Kurcze to oncidium wymiata, takie malusie kwiatuszki, a taka intensywność zapachu
Kurcze to oncidium wymiata, takie malusie kwiatuszki, a taka intensywność zapachu
Mam takie samo oncidium .Zapach maciejkowo-goździkowy czuć w całym pokoju
-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne kwiatuchy pozdrawiam
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, ten perolic nie da się nie lubić , ma prześliczne kolorki Oncidium też jest śliczne, wyobrażam sobie jak cudnie pachnie
Masz Aniu piękną kolekcję storczyków
Masz Aniu piękną kolekcję storczyków
Bardzo Wam dziękuję za tyle miłych słów, fajnie, że jesteście .
Mała aktualizacja. Zakwitła mi Howeara Lava Burst od Patrycji . Muszę powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem tej roślinki, wydaje się niepozorna ale zapewniam, że kolor i kształt kwiatuszków, czynią z niej prawdziwą piękność. Kompaktowych rozmiarów (podobnie jak miniaturowe oncidia typu 'twinkle'), jest wspaniałą ozdobą . Zresztą oceńcie proszę sami :
Zawsze cieszy oko jakiś białasek :
I małe odstępstwo od tematu głównego . Oto co towarzyszy moim storczykom a altance. Ich kwitnienie też bardzo mnie cieszy . Zdjęcie dla tych, którzy nie zaglądają do działu 'domowe, ogrodowe, balkonowe' :
Mała aktualizacja. Zakwitła mi Howeara Lava Burst od Patrycji . Muszę powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem tej roślinki, wydaje się niepozorna ale zapewniam, że kolor i kształt kwiatuszków, czynią z niej prawdziwą piękność. Kompaktowych rozmiarów (podobnie jak miniaturowe oncidia typu 'twinkle'), jest wspaniałą ozdobą . Zresztą oceńcie proszę sami :
Zawsze cieszy oko jakiś białasek :
I małe odstępstwo od tematu głównego . Oto co towarzyszy moim storczykom a altance. Ich kwitnienie też bardzo mnie cieszy . Zdjęcie dla tych, którzy nie zaglądają do działu 'domowe, ogrodowe, balkonowe' :
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Kontakt:
Ania świetne te maluchy Jak małe są kwiaty? Jak złotówka, czy przesadzam?
Dzięki Tomku , kwiatki malutkie, dosłownie jak 10-cio groszówka a nawet troche mniejsze, bo takie lekko do srodka zwrócone coś jak u perolica.
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Kontakt:
ajania pisze:kwiatki malutkie, dosłownie jak 10-cio groszówka a nawet troche mniejsze
A ja myślałem, że MM ma już małe kwiaty
Są zdecydowanie mniejsze od kwiatków MM ale za to większe od oncidiów 'twinkle'.furious pisze:A ja myślałem, że MM ma już małe kwiaty
-
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Piękny ten maluszek!!!!!!!
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Kurcze MM ma 3,5 cm kwiatuszek to ten maluszek musi być wielkości paznokcia