Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Post »

Najbardziej mnie uradowało ;:138 , że na takich piaskach wiśnie rosną.
Też mam, a moja gleba chyba podobna do tej.
:wit
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podobna podobna :) Piasku to jest nadmiar. No wszystko rośnie o dziwo. Jak się idzie spacerem wzdłuż sadów to ludzie mają absolutnie wszystkie drzewka owocowe. Także chyba nie jest tak źle ;)
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Tak cudna "swojska" okolica. Czy na pierwszym zdjęciu to łąka czy jakieś zboże :?: Na Forum jest wątek o prowadzeniu "kwietnej łąki" zamiast trawnika. I ten las prześwietlony słońcem ;:3 . W takim miejscu człowiek czuje się, że jest jego częścią :D . A co do drzew owocowych, to przecież właśnie profesor Pieniążek jeszcze przed wojną wymyślił, żeby na ubogich piaszczystych ziemiach Mazowsza, w okolicy Grójca, sadzić jabłonie - jako metodę na wykorzystanie takiej ziemi i polepszenie bytu rolników ;:170 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
marewa0211
50p
50p
Od: 9 gru 2012, o 17:20

Post »

serdeczmie witamy i znowu zapraszamy :tan
wies to super sprawa my sie musimy pocieszyc dzialka 300 m ;:215
ale i to dobre ;:224
pozdrawiamy milutko
nie mamy polskich znakow za co przepraszamy i prosimy o wyrozumialosc nie mieszkamy w Posce
Marysia i Ewa
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Madziu :wit
Ja mieszkam na wsi i podobne widoki mam na co dzień i za nic w świecie nie wyprowadziłabym się do miasta. Niezmiernie się cieszę,że innym też się podoba taka bliskość z naturą. :D

Pozdrawiam Ania :)
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu zboże :) dokładnie tak jest... człowiek czuje się jego częścią. Mam tam masę cudownych wspomnień których nikt nie wyrzuci z mego serca. Kiedyś jak byłam mała i jeździłam tam na wakacje, koleżanki ze szkoły mówiły mi eee Magda co Ty możesz tam . Z tymi wieśniakami. A ja z tymi "wieśniakami" przeżyłam najlepsze lata swojego dzieciństwa. Nie da się w ogóle opisać tego słowami. Co roku wyjeżdżałam na kolonie i też było fajnie ale nie mogłam się doczekać kiedy się skończą i wrócę na swoją działeczkę. A teraz już jako dorosła kobieta mogę dalej cieszyć się tym miejscem i korzystać trochę inaczej z niego niż za małolata :) Urodziłam się w mieście ale nie cierpię mieszczuchów którzy uważają że "wieśniaki" są pod jakimś względem gorsi.
Marewa jak to mówią ciasne ale własne! Tak jak to jest z moim domkiem hehe :) Nie ważne ile m się ma..ważne że się je po prostu ma :)
Aniu ja też wiele bym dała żeby mieć takie widoki codziennie..ale niestety praca trzyma nas w mieście.
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Jak miałam kilka lat, to na całe lato rodzice wynajmowali u gospodarzy w okolicach Warszawy pokój. Wtedy jeszcze nie nazywało się to agroturystyka a i warunki były spartańskie, ale było tanio. Z takiego wczasowiska w okolicy Puszczy Mariańskiej, są moje pierwsze wspomnienia - a miałam wtedy 2 latka ;:131 . Tego już nie pamiętam, ale moja mama wspomina, jak kiedyś ją zawołałam i mówię: mamusiu popatrz, jakie malutkie koteczki - a tam były ułożone w stosie deski do suszenia, przełożone żeby był przewiew i między tymi deskami wędrowały myszy :;230 . Zresztą nigdy nie bałam się myszy a nawet je lubię, tylko żeby w ogródku nie robiły mi szkód bo tego to już nie lubię ;:161.
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madzik okolica Twoja piękna ,ja też mogłabym tu mieszkać i nazywać ją rajem .Uwielbiam wieś i tą ciszę ,która w niej panuje. ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu :;230 :;230 udałaś się z tymi koteczkami hehehe. No ja też nie mam nic przeciwko nim ale niech trzymają się z daleka od działki mojej :D Teraz ci co w szkole się śmieli to zazdroszczą. Bo przychodzi lato i ja zbieram torby wsiadam i jadę. A oni się prażą w mieście.
Ewuś kochających wieś jest w takim razie coraz więcej :) Cieszę się że ci się podoba ;:168
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Podzielam Wasze zdanie ;:180 U mnie mówią że mieszkam na zaścianku ;:222
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mówić mogą dużo.. bo zazdroszczą. Każdy by tak chciał. Tylko albo się nie przyznaje albo nie zdaje sobie z tego sprawy. Chociaż są ludzie miastowi.. co sobie życia poza betonową dżunglą nie wyobrażają. Ale często tacy ludzie to jedynie wyższa pierd...lencja.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Mieszkam na wsi i naturę jaka mnie otacza kocham ;:167
zamiana na miastowe życie niemożliwa w moiom przypadku :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold