Moje storczyki-Karnova
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje storczyki-Karnova
Ta deformacja może być kwestią genów, ilości światła, nawożenia i niekiedy mechanicznego uszkodzenia więc trudno teraz ocenić, które z nich jest najprawdopodobniejsze. Pewne podpowiedzi mogą być przy następnym kwitnieniu. Jeśli będzie powtarzać te zmiany to już kwestia genów...
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu dziękuję za podpowiedzi
A teraz na mam nadzieję milsze rozpoczęcia pochmurnego dnia pare zdjęć
Phal. keik duma Mojego Fotografa ( on go przesadzał )
Phal. jest jednym z Moich ulubionych (oprócz tego pędu ma jeszcze jeden z odbicia i trzeci normalnie puszcza )
I na koniec jeszcze raz phal. z avatara. Kolejny kwiatek na tym pędzie też będzie miał taką warżkę
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
A teraz na mam nadzieję milsze rozpoczęcia pochmurnego dnia pare zdjęć
Phal. keik duma Mojego Fotografa ( on go przesadzał )
Phal. jest jednym z Moich ulubionych (oprócz tego pędu ma jeszcze jeden z odbicia i trzeci normalnie puszcza )
I na koniec jeszcze raz phal. z avatara. Kolejny kwiatek na tym pędzie też będzie miał taką warżkę
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Wiki, pierwsze kwitnienie keiki - to musi być radość... och...
Urocze białaski, a "avatarek" wygląda dziś jak taki budyń waniliowy pokropiony sokiem wiśniowym
Niech Ci teraz długo i obficie kwitną
Urocze białaski, a "avatarek" wygląda dziś jak taki budyń waniliowy pokropiony sokiem wiśniowym
Niech Ci teraz długo i obficie kwitną
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Karnova
- 1000p
Janeczko z tym kwitnieniem keik-a jest tak jak opisałaś, bardzo się cieszyłam na jego kwitnienie a tym bardziej teraz jak rozkwitają mu kwiatki Dziękuję
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Wszystkie są cudne! Keik to teraz taka Twoja mała radość Piękne ma kwiatki
- Karnova
- 1000p
Kahim dziękuję To fakt keik to Moja mała radość
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No,jest się z czego cieszyć pięknie się prezentuje Twoje keiki
Bardzo fajna ciekawostka ten phal.z warżką zrośniętą z płatkiem
Pozdrówka
Bardzo fajna ciekawostka ten phal.z warżką zrośniętą z płatkiem
Pozdrówka
- Karnova
- 1000p
Witajcie
Arku dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej
Chwilkę Mnie tu nie było więc co nieco zdjęć (przepraszam za jakość zdjęć ale robione wieczorem )
Jak na pewno zauważyliście sporo u Mnie białych falków nie wiem jak to się stało ale bardzo lubię białe a po za tym każdy jest inny. Tak po za tym inne również szykują się do kwitnień. Moją cierpliwość bardzo testuje Phal. Liodoro ale mam nadzieję że, doczekam się jego kwiatów.
Miłego oglądania. Pozdrawiam
Arku dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej
Chwilkę Mnie tu nie było więc co nieco zdjęć (przepraszam za jakość zdjęć ale robione wieczorem )
Jak na pewno zauważyliście sporo u Mnie białych falków nie wiem jak to się stało ale bardzo lubię białe a po za tym każdy jest inny. Tak po za tym inne również szykują się do kwitnień. Moją cierpliwość bardzo testuje Phal. Liodoro ale mam nadzieję że, doczekam się jego kwiatów.
Miłego oglądania. Pozdrawiam
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Białych nigdy za mało. U mnie za to królują fioletowe.
Ładnie obrodziły Cię pączkami, gratulacje i trzymam gorące kciuki za phal. Liodoro.
Ładnie obrodziły Cię pączkami, gratulacje i trzymam gorące kciuki za phal. Liodoro.
- kahim
Ślocznie się u Ciebie dzieje
Ciekawi mnie ten na czwartym zdjęciu ( żółciutki w bordo piegi). Długo go masz? Zawsze kwitnie dwoma pędzikami?
Wszystkie Twoje storczyki są takie prościutkie, czyste, zdrowe i uczesane Aż miło popatrzeć
Ciekawi mnie ten na czwartym zdjęciu ( żółciutki w bordo piegi). Długo go masz? Zawsze kwitnie dwoma pędzikami?
Wszystkie Twoje storczyki są takie prościutkie, czyste, zdrowe i uczesane Aż miło popatrzeć
- Karnova
- 1000p
mara dziękuję CO do fioletowych też mam parę sztuk w swojej kolekcji są równie cudne
Kahim dziękuję Miło słyszeć słowa pochwały hihi Co do tego w piegi mam go ok. 2 lat i powiem CI po chwilowym zastanowieniu że, odkąd go mam zawsze ma po dwa pędy A co do tego że są proste jakoś tak wyszło, patrz ile zechcesz ja się przyłączę
Kahim dziękuję Miło słyszeć słowa pochwały hihi Co do tego w piegi mam go ok. 2 lat i powiem CI po chwilowym zastanowieniu że, odkąd go mam zawsze ma po dwa pędy A co do tego że są proste jakoś tak wyszło, patrz ile zechcesz ja się przyłączę
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Pięknie, kwitnąco i jaśniutko u Ciebie. Gratuluję tylu kwitnień. U mnie wszystko stoi w pąkach i nie ma zamiaru kwitnąć.
Jak długo masz tego na drugim zdjęciu ? Uwielbiam tak cudownie rozrośnięte phalaenopsisy.
Jak długo masz tego na drugim zdjęciu ? Uwielbiam tak cudownie rozrośnięte phalaenopsisy.
- kahim
Kurcze, najbardziej imponuje mi ilość liści Kwitnienia też cudne rzeczjasna, ale zadziwia mnie, że storczyki u Ciebie mają po 8-9 liści
U mnie jakoś tak się dzieje, że wraz ze wzrostem nowego listka najstarszy odpada i suma sumarum kończy się zawsze na max 6 listkach na raz ( większość ma 4 sztuki).
Jakaś tajemnica? Może na taśmę klejącą je przyczepiasz? Mów prawdę!
U mnie jakoś tak się dzieje, że wraz ze wzrostem nowego listka najstarszy odpada i suma sumarum kończy się zawsze na max 6 listkach na raz ( większość ma 4 sztuki).
Jakaś tajemnica? Może na taśmę klejącą je przyczepiasz? Mów prawdę!