Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20
Dobry pochmurny Agus jakos tak dolowo siee zrobilo przez ten brak slonca i czapka mnie zaczyna ..... aaaaa nic wiecej nie mowie, moze pojdzie precz... aaaaa musze tablete wrzucic chyba, dopoki jeszcze czas jest
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A co tu tak od rana cicho? Aga na zakupach?
- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś zaznaczam swoją obecność.. przyszłam ukoić bolącą łepetynkę
Buźka!
Buźka!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Nadrobiłam ponad trzydzieści stron Pędzisz kochana że ledwo można zdążyć. Twój ogród jest niesamowity, cudny i tylko można pozazdrościć Podziwiam Ciebie za ten porządek na rabatach. Nic tam nie ma niepotrzebnego.
Buziaczki kochana
Buziaczki kochana
Wpadłam z pozdrowieniami bo dawno mnie nie było
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
Kochani, dziś dzień wywrócił mi się do góry nogami i nie jestem w stanie każdemu indywidualnie odpisać - wybaczcie!
Wszystkie Wasze wpisy uważnie przeczytałam, bolące głowy tulę, do rad się zastosuję, za podzielenie się doświadczeniami dziękuję, a pozdrowienia odwzajemniam! Nostalgia związana z upływem czasu i zbliżającą się jesienią jest o tej porze roku normalna... starajcie się ją polubić!
Serdeczności,
A
Wszystkie Wasze wpisy uważnie przeczytałam, bolące głowy tulę, do rad się zastosuję, za podzielenie się doświadczeniami dziękuję, a pozdrowienia odwzajemniam! Nostalgia związana z upływem czasu i zbliżającą się jesienią jest o tej porze roku normalna... starajcie się ją polubić!
Serdeczności,
A
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Cześć Aguś,
Nostalgia powiadasz? A wciąż delektuję się latem z poziomu tarasu/ hamaka co jakiś czas sprawdzając sytuację na kortach NYC ;-)
Ps. Które róźe Ci chorują? Powoli dojrzewania do ograniczenia ich liczby w ogrodzie, zostawiam tylko te najpiękniejsze, najzdrowsze i absolutnie niezbędne ;-) Ubędzie jesienią kilkanaście sztuk....
Nostalgia powiadasz? A wciąż delektuję się latem z poziomu tarasu/ hamaka co jakiś czas sprawdzając sytuację na kortach NYC ;-)
Ps. Które róźe Ci chorują? Powoli dojrzewania do ograniczenia ich liczby w ogrodzie, zostawiam tylko te najpiękniejsze, najzdrowsze i absolutnie niezbędne ;-) Ubędzie jesienią kilkanaście sztuk....
Witaj Kasiu! Popoludnie dzis bardzo przyjemne... Janowicz niedlugo wychodzi na kort! Lubie te jego zywiolowosc.
Roze mam w wiekszosci zdrowe....choruja Astrid GvH, Munstead Wood zarazajac A Whiter Shade of Pale. Jeszcze kilka roz ma plamistosc ale nie tylko to mnie frustruje. Pozbywac sie juz? Sama nie wiem... czasem mam ochote na wymiane na rzecz hortensji i traw.
U Ciebie tez zapowiadaja sie zmiany i ja powody rozumiem.
Milego!
Roze mam w wiekszosci zdrowe....choruja Astrid GvH, Munstead Wood zarazajac A Whiter Shade of Pale. Jeszcze kilka roz ma plamistosc ale nie tylko to mnie frustruje. Pozbywac sie juz? Sama nie wiem... czasem mam ochote na wymiane na rzecz hortensji i traw.
U Ciebie tez zapowiadaja sie zmiany i ja powody rozumiem.
Milego!
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Dziewczyny, co wy z tym pozbywaniem się róż Wiadomo, że jeden rok lepszy, jeden gorszy, ale żeby zaraz obrażać się na różyczki Jakby co, to ja chętnie przyjmę te nie chciane, nie kochane pod swoje skrzydła
Ostatnio wstąpiły we mnie nowe siły i mogę znów pielić, sadzić...
Ostatnio wstąpiły we mnie nowe siły i mogę znów pielić, sadzić...
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Aguniu - jak można polubić coś , do czego nie można się przekonać ...Ja najchętniej , to widziała bym dwie pory roku wiosnę i lato . Niestety ...nie mamy wyboru ...ale ja już dostaję gęsiej skórki na samą myśl , że wielkimi krokami zbliża się ...
Zrobiło się nagle - po tych upalnych dniach - strasznie zimno - jest pochmurnie i wietrznie ...brrrr, a na termometrze tylko +12 C...szok ...
Doczytałam , że planujesz wprowadzić zmiany ..koniecznie zaproś do siebie byliny bezobsługowe ...takie , które zdrowo rosną , nie kapryszą ..no i są wyjątkowo piękne , a co za tym idzie - zdobią ogród . Zastanawiałaś się nad hostami ...jest tyle odmian , miodunki - podobnie ...no i wspomniane przez Pacynkę brunery - ale widzę u Ciebie też trawy ...trzęślice , turzyce , piórkówki ......zwiewne , delikatne ...Żywokost Variegata , lub Goldsmith też ciekawie się prezentuje - jako tło dla rozjaśnienia rabaty ...
Pozdrawiam serdecznie i tulę ... do ...mam zajęcie na długie jesienne wieczory ...będę filcować i skrapkować ...szybciej zleci czas ...
Zrobiło się nagle - po tych upalnych dniach - strasznie zimno - jest pochmurnie i wietrznie ...brrrr, a na termometrze tylko +12 C...szok ...
Doczytałam , że planujesz wprowadzić zmiany ..koniecznie zaproś do siebie byliny bezobsługowe ...takie , które zdrowo rosną , nie kapryszą ..no i są wyjątkowo piękne , a co za tym idzie - zdobią ogród . Zastanawiałaś się nad hostami ...jest tyle odmian , miodunki - podobnie ...no i wspomniane przez Pacynkę brunery - ale widzę u Ciebie też trawy ...trzęślice , turzyce , piórkówki ......zwiewne , delikatne ...Żywokost Variegata , lub Goldsmith też ciekawie się prezentuje - jako tło dla rozjaśnienia rabaty ...
Pozdrawiam serdecznie i tulę ... do ...mam zajęcie na długie jesienne wieczory ...będę filcować i skrapkować ...szybciej zleci czas ...
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Jule jakaś niezdecydowana...chce deszczu, a chmury jej przeszkadzają
Aguś mam pytanko.
Koło zbiornika na gaz miałaś posadzone pęcherznice.
Proszę napisz jak i kiedy je podcinać, żeby poszły w wysokie krzewy, tak jak u Ciebie.
Pytam, bo bardzo mi się one podobały, a moja ma długie gałązki, ale rozkładają się na boki.
Aguś mam pytanko.
Koło zbiornika na gaz miałaś posadzone pęcherznice.
Proszę napisz jak i kiedy je podcinać, żeby poszły w wysokie krzewy, tak jak u Ciebie.
Pytam, bo bardzo mi się one podobały, a moja ma długie gałązki, ale rozkładają się na boki.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja lubię każdą porę roku. No może nie lubię zawiei i ślizgawicy zimą.
Ale taka biała zima też ma swój urok.
A jesienne wieczrne spacery we mgle uwielbiam I ten szelest pod nogami
Dlaczego dzień wywrócił się do góry nogami?
Ale taka biała zima też ma swój urok.
A jesienne wieczrne spacery we mgle uwielbiam I ten szelest pod nogami
Dlaczego dzień wywrócił się do góry nogami?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trawy zaczynają kwitnąć-doczekałam się pierwszych kwiatów rozplenicy i na pewno wiem, że chcę zawsze jakąś w ogrodzie mieć U mnie trawy rosną z piwoniami, mam kwitnienie na zmianę. Posiałam też na tej rabacie sasanki, może w przyszłym sezonie zakwitną.