Moja kolekcja kaktusów Andrzej
- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja kolekcja kaktusów Andrzej
Już widzę te kolejki A powiem Wam, że roślinki Andrzeja w doskonałej kondycji, siewunie również
rezerwuje póki jest co
rezerwuje póki jest co
Ależ tych lobivek siejesz... szkoda, że nie gymnole. Będzie co oglądać za kilka lat
- Andrew Be
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2013, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny
Oczywiście lista którą wcześniej wkleiłem nie jest pełna, bo to tylko kilka pozycji z jednego źródełka.
Gymnole też w tym roku będą wysiane, podobnie jak zawsze obecne w moich planach wysiewowych Echinopsis, kurdupelki czy sulki
P.S. Czekam jeszcze na największą paczkę z nasionami i powoli będzie trzeba wyczyścić parapety z zeszłorocznych siewek i przystąpić do siania tegorocznych.
Aha!!!Marku (czarny) twoje nasiona są rewelacyjnej jakości. Nie mam ani jednego pustego poletka, a na ogromnej większości jest zieloniutko i to bynajmniej nie od glonów
Bardzo lubię lobiwki, a i one chyba mnie lubią, bo nie mam z nimi żadnych problemów w wysiewach.D-avi-D pisze:Ależ tych lobivek siejesz... szkoda, że nie gymnole. Będzie co oglądać za kilka lat
Oczywiście lista którą wcześniej wkleiłem nie jest pełna, bo to tylko kilka pozycji z jednego źródełka.
Gymnole też w tym roku będą wysiane, podobnie jak zawsze obecne w moich planach wysiewowych Echinopsis, kurdupelki czy sulki
Madziu dziękuje za tak pochlebną opinię oczywiście na mnie zawsze możesz liczyć jeśli chodzi o siewunie.mrooofka pisze:Już widzę te kolejki A powiem Wam, że roślinki Andrzeja w doskonałej kondycji, siewunie również
rezerwuje póki jest co
P.S. Czekam jeszcze na największą paczkę z nasionami i powoli będzie trzeba wyczyścić parapety z zeszłorocznych siewek i przystąpić do siania tegorocznych.
Aha!!!Marku (czarny) twoje nasiona są rewelacyjnej jakości. Nie mam ani jednego pustego poletka, a na ogromnej większości jest zieloniutko i to bynajmniej nie od glonów
Pozdrawiam Andrzej.
- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Aj nie przesadzaj, bo u mnie z moimi nasionami aż tak różowo nie jest. Ale cieszę się, że jesteś zadowolony
- Andrew Be
klęska urodzaju S. mirabilis
oraz już nie tak spektakularnie, ale dla mnie zadowalająco (Mediolobivia, Lobivia oraz Ferocactus)
jest tam jeszcze po jednym poletku Stenocactus sp., moja własna Lobivia hybr. (L. pentlandii x L. marsoneri) oraz jakaś Chamaelobivia pylona pyłkiem multiplexa. Zobaczymy co z tych wynalazków będzie.
oraz już nie tak spektakularnie, ale dla mnie zadowalająco (Mediolobivia, Lobivia oraz Ferocactus)
jest tam jeszcze po jednym poletku Stenocactus sp., moja własna Lobivia hybr. (L. pentlandii x L. marsoneri) oraz jakaś Chamaelobivia pylona pyłkiem multiplexa. Zobaczymy co z tych wynalazków będzie.
Pozdrawiam Andrzej.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Lubię takie widoki. Gratuluję ręki do wysiewów.
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Ale wysyp...będzie co robić
- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Sliczniutko. W porównaniu do tego u mnie katastrofa z kiełkowalnościa.
- Andrew Be
Dzięki wszystkim za odwiedziny.
Marku może znaczenie ma temperatura kiełkowania. Jednak zdecydowałem się wrzucić je do mnożarki, więc w dzień miały około 25-27, a w nocy około 19-20 stopni.
Wczoraj i dzisiaj poszły do piachu kolejne porcje nasion. Jutro też planuję coś wysiać
Marku może znaczenie ma temperatura kiełkowania. Jednak zdecydowałem się wrzucić je do mnożarki, więc w dzień miały około 25-27, a w nocy około 19-20 stopni.
Wczoraj i dzisiaj poszły do piachu kolejne porcje nasion. Jutro też planuję coś wysiać
Pozdrawiam Andrzej.
- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę Andrzeju że zaczynasz się specjalizować w wysiewach.
Wszystkie nasiona ładnie kiełkują,a Setiechinopsis to już klęska urodzaju.
Będziesz miał co pikować !
Wszystkie nasiona ładnie kiełkują,a Setiechinopsis to już klęska urodzaju.
Będziesz miał co pikować !
- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
Setiechinopsis'y też rezerwuję.... tak które mam od Ciebie mają się wyśmienicie
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- jednak jest zadowolenie z tej "klęski urodzaju" - wschodów nasion,BigDonn pisze:klęska urodzaju S. mirabilis / ... / - jest tam jeszcze po jednym poletku Stenocactus sp., moja własna Lobivia hybr. (L. pentlandii x L. marsoneri) / ... /
- nawet pokuszono się o eksperyment krzyżowania, Polak potrafi, być nawet małą "pszczółką" !/ ... / oraz jakaś Chamaelobivia pylona pyłkiem multiplexa.
- zapewne ciekawe rośliny .Zobaczymy co z tych wynalazków będzie.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V