Papryka do gruntu. Część 4
- whitedame
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 4
U mnie też na razie bez owoców ale rosną i kwitną ładnie.
To Ingrid czekoladowa nasionka z akcji od Jode22
To Ingrid czekoladowa nasionka z akcji od Jode22
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- lunaria
- 50p
- Od: 5 sie 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No proszę, jaka ładna papryka.
Moja dopiero zaczyna się rozgałęziać na 3-4 pędy. Eh...jak w zeszłym roku posiałam w ramach eksperymentu (czy w ogóle urośnie), to urosły ładne i nawet dojrzały i trochę zjadłam. A w tym roku jak mi zależy, to rosną jak na jutro.
Moja dopiero zaczyna się rozgałęziać na 3-4 pędy. Eh...jak w zeszłym roku posiałam w ramach eksperymentu (czy w ogóle urośnie), to urosły ładne i nawet dojrzały i trochę zjadłam. A w tym roku jak mi zależy, to rosną jak na jutro.
?Be the type person that when your feet touch the floor in the morning, the - says, ?Aww shit..they`re up??.
pozdrawiam Ania
pozdrawiam Ania
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Pierwszy owoc na słodkiej papryce (chyba czerwona Yolo Wonder, ale pewności nie mam, bo karteczka wypadła...) Nie usuwałam pierwszego owocu w rozgałęzieniu, zobaczymy co z tego wyjdzie.
A tu mój growboxowy okaz słodkiej fioletowej papryki Nokturn
A tu mój growboxowy okaz słodkiej fioletowej papryki Nokturn
Ale ta fioletowa jest piekna!!! nigdy jeszcze nie widzialam fioletowej paryki wow!
-- 4 cze 2014, o 21:48 --
Bedzie juz zawsze rosla w tej doniczce?
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Pozdrawiam serdecznie- Ela
Jestem w szoku! Skąd Wy bierzecie takie cuda? Piekna! Tylko nie mów, że to zdj tegoroczne???
-- 4 cze 2014, o 23:42 --
Przy okazji,pytałam juz w innym wątku o paprykach ale nie doczekałam się odp- dlaczego obrywa się pierwszy kwiat na papryce?
-- 4 cze 2014, o 23:42 --
Przy okazji,pytałam juz w innym wątku o paprykach ale nie doczekałam się odp- dlaczego obrywa się pierwszy kwiat na papryce?
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Zdjęcie dzisiejsze A papryka jak najbardziej tegoroczna,siana w lutym.Bez growboxa i doświetlania. Pierwszy raz w tym roku napadło mnie na ostre papryczki. Ta odmiana -Black Hungarian jest wyjątkowo wdzieczna w uprawie- szybko rośnie,wiąże wzorcowo,kwiaty fioletowe,papryczki śliczne i błyszczące- uwielbiam na nią patrzeć Nie wiem jeszcze jak ze smakiem. Ostrość w skali 1-10 ma 6 ,więc da się zjeść nawet do kanapki
Pierwszy kwiat się obrywa dlatego,zeby papryka mogła się trochę rozkrzewić,a nie skupiała się na produkcji pierwszego owocu.
Pierwszy kwiat się obrywa dlatego,zeby papryka mogła się trochę rozkrzewić,a nie skupiała się na produkcji pierwszego owocu.
Pozdrawiam serdecznie- Ela
Rekamil... oberwało im się za pogodę. Zimno . mokro , za ciepło , za sucho, nie zahartowane itp... Odżyją, nie martw się...
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Teoretycznie to miała podrosnąć i pójść pod chmurkę... ale sama już nie wiem... Tak mi jakoś trochę szkoda wystawiać ją na zewnątrz, kiedy tak ładnie owocuje pod świetlówką.jondi pisze:Ale ta fioletowa jest piekna!!! nigdy jeszcze nie widzialam fioletowej paryki wow!
Chyba dopóki będzię się mieścić w growboxi to tam będzie sobie spokojnie rosła
krynka, piękna Twoja hungarian black Moje hungarian b. dopiero zaczynają kwitnąć, tylko, że rosną w gruncie (i to dopiero od niedzieli), już nie mogę doczekać się, aby je zobaczyć i spróbować
Krynka dzięki za informację, wczoraj oberwałam wszystkie pąki jakie znalazłam nie wiedząc po co to robię:), zapisz mnie proszę do kajecika jako chętną na nasionka:) nieważne czy papryka będzie dobra ważne że piękna i ciekawa:).
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
Dzisiaj wsadzę papryki. Szkoda ze caryca nie wykiełkowała - więcej jej nie kupię. Mam 14 krzaczków a chciałem mieć ponad 30
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Ja mam 71 krzaków, ale tak jak w tamtym roku, jakiś czas po posadzeniu, stoją w miejscu.