Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Jeżeli w Waszym ogrodzie mieszkają rudziki, to jest to
jeden jedyny, najprawdziwszy Tajemniczy Ogród.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale się fajny busz zrobił :heja Ścieżka, choć do kompostownika, wyszła świetnie. Super tez wyglądają te wiklinowe płotki :D Słowem RAJ :D
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Widzę, że też wyrywasz miejsce trawnikowi na rośliny ;:oj ja też ale odgonił mnie deszcz i od trzech dni nic....poczekam na lepszą pogodę.(tylko ja drę sama :( jak wspomniałam o kopaniu to powiedział ze on tego robił nie będzie :( ech,jest gdzieś miejsce wymiany mężów ???)
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ja tak jak Marysia nie mogę bez zazdrości patrzeć na Twoje otoczenie: i miejskie i wiejskie...skończy się na tym, że zamiast gości będziesz mieć samych hejterów ;:306 Ale tak cudownie Ci zarosło i to roślinami nie chwastami - u mnie też z okna widzę busz, ale że gołym okiem z pierwszego piętra widać w nim pokrzywy, to raczej efekt będzie nieco inny ;:224
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Absolutnie boski ogród! Cudowny, na każdym kroku zaskakujący! Tak jak Przedmówczynie, jestem nim oczarowana :D ;:196
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Ja też jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu. W środku dżungli masz mały raj :).
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

i ja dołączam się do chóru piejących z zachwytu nad Waszym ogrodem ;:63 i kto by pomyślał ,że to w Wawie jest :wink: szersze plany - cudowne ,a wiklinowe płotki dodają sielskiego klimatu - pięknie po prostu pięknie :!:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Maryś, oto fotel, przepraszam Cię za zawartość i okolicę tegoż, kąt nie do uporządkowania, ciągle tam się coś dokłada, a butle po winie powinny być już w worku na recycling już dawno, ciągle zapominam :oops:
Fotel jest elementem całego zestawu ogrodowego, który został nam ofiarowany, ponieważ u ofiarodawcy wyparły go meble z technorattanu czy czegoś w tym rodzaju. Zestaw jednak był zbyt okazałych rozmiarów, żeby go gdzieś u nas postawić, wyjechał zatem do Mamy W. Ten fotel nie zmieścił się na pakę samochodu, więc został :)
Ty sobie zazdraszczaj mojego a ja Twojego i będzie kwita :) Oj, rykłam sobie śmiechem na to Twoje PKP ;:306

Obrazek

Aniu wsianiu gdyby nie ten zielony kąt, to bym już zwariowała. Osłania od oczu wścibskich, daje wytchnienie, żeby jeszcze jakoś dźwięki niechciane izolować... A na rabatce na razie 4 nowe bodziszki (pokażę za chwilę), Piwonia Smoothie i dwie serduszki, takie z powycinanymi liśćmi.
Joasiu Jo kochana, dziękuję :) Rudziki były kiedyś, potem się wyniosły, chyba kota nie lubią, bo one się gnieżdżą tak trochę byle gdzie.
Aniu sweety komplement od takiego fachowca ogrodowego, co to w dodatku "tymi ręcami" wszystko - dziękuję ! Zielone wybujało po deszczach i tradycyjnie jedno włazi na drugie ale staramy się to jakoś kontrolować.
Grażynko do ogrodu mój W. to faktycznie pierwszy, ale w domu... szkoda gadać :) Widać nie można mieć wszystkiego. Trawniki poszły pod szpadel i chyba się spełnia powiedzenie W., że on lubi trawniki w ogrodzie, bo można je przerabiać na rabaty :D
Pat dopóki tu zaglądacie i piszecie , to ja mogę mieć takich hejterów :D Co do pokrzyw to mój wiejski z pewnością idzie o długość łba przed Twoim :) Z nieznanych przyczyn i w miejskim mamy pokrzywę, nie jako relikt z epoki błędów i wypaczeń ogrodniczych, tylko jakoś żadne z nas jej nie wyrwało pieląc, ładnie ją obdziabywałam, no to wyrosła jak ta lala ;:306
Martuś dzięki Ci, urządzając go 4 lata temu postanowiliśmy zaaranżować takie jakby saloniki i ścieżka zagląda do jednego, drugiego, kolejnego...a każdy nieco inny :)
Asiu to szczęście, że go mamy :) I splata się jakoś z ogrodami sąsiadów, więc przestrzeń daje wrażenie kontynuacji kompozycji w jedną i druga stronę.
Iwonko taki nasz mały chaosik przydomowy :) Plotki już w coraz większym rozpadzie, ale nie ma czasu pleść nowych. Zresztą w niektórych miejscach przeplatane roślinami trzymają się dzięki nim :)

Dla was kilka zdjęć z dzisiejszego wieczora

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ach, no i te nowe bodziszki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Z tym kontrolowaniem buszu, to i ja mam problem. Niekiedy myślę, że jest dobrze. Jak na angielskich rabatach naturalistycznych ;:159 A innego dnia, że mam bałagan. Na szczęście to ostatnio mi szybko przechodzi (a i czasu nie mam czasu), bo w innym razie wypieliłabym np. wielosił 'Northern Lights'. A tak zakwitł co wzbudziło moją ostrożność i odkryłam, że także pięknie pachnie :tan
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

To już mnie dobiłaś Zuziu na amen. Dlaczego u Ciebie rośliny te same co u mnie a wyglądają o niebo lepiej?
Pozdrawiam. Beata.
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Zuza, ja Cię chyba znienawidzę za ten ogród! Nie ma to jak zdrowa ogrodowa zawiść. A co do hałasów, zamontujcie sobie jakieś plumkające ciurkadełko w pobliżu miejsca do siedzenia/polegiwania/kimania :)
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Szkoda, że tak daleko do Ciebie, bo chętnie odkupiłabym od Ciebie (czy dobrze zrozumiałam, że było ich więcej?)
B. podłodygowy? czego Ty jeszcze nie wymyślisz żebyśmy Ci tu wygadywali o nielubieniu ;:306
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Jak to dobrze, że mamy sobie nawzajem czego zazdrościć i nienawiści ogrodnicze zachowują równowagę we wzajemności :D
Maryś W. bedzie się jeszcze kręcił koło tego sklepu z bodziszkami, więc coś Ci wybierze. Podłodygowy dopisany do listy.

Dziś słoneczko i 20 stopni, rano odgruziłam różankę, niby tak to chwastów nie widać jakoś nadmiernie, ale jak zacznie się wydłubywać, to góra rośnie. W przewadze: gwiazdnica, komosa, siewki orzecha włoskiego, chmielu i klonu jesionolistnego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczynają kwitnąć okrywowe, dzięki łagodnej zimie zachowały się świetnie, w poprzednim sezonie straty były spore.

Obrazek

Obrazek

Kilka zdjęć z serii "Duety" :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Naparstnice raz jeszcze

Obrazek

Obrazek

W tle widać żurawkę, a właściwie żurawę, liście ma ogromne (na dole na pierwszym zdjęciu widać także inną dla porównania).

Lilie szykują się do kwitnienia

Obrazek

Obrazek

Na zakończenie mieszanka firmowa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”