Moje zielone królestwo - ewab123
Re: Moje zielone królestwo - ewab123
Witajcie moi kochani, rzeczywiście na trochę się gdzieś zapodziałam, ale już wracam. Obiecuję,że będę tak często, jak czas mi pozwoli. W moim ogródku już się zagęściło, więc w tym roku planuję poczynić trochę zmian. W tej chwili roślinki są przykryte niewielką warstwą śniegu (trochę boję się o nie). Mrozy przekraczają 20 stopni. Nieciekawie. Wprawdzie część roślin jest zabezpieczona, ale to chyba nie wystarczy. Idę do Waszych ogrodów.
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nawet nie wiesz jak cieszę, że wróciłaś na Forum. Teraz pokaż jak kwitły Twoje różane zakupy...
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No nareszcie jesteś
Teraz dawaj zdjęcia swojego królestwa ,bo ciekawa jestem okrutnie .
Tyle razy przejeżdzałam latem koło Ciebie i zastanawiałam się co tam nowego
W tym roku foliaczek w planach
Teraz dawaj zdjęcia swojego królestwa ,bo ciekawa jestem okrutnie .
Tyle razy przejeżdzałam latem koło Ciebie i zastanawiałam się co tam nowego
W tym roku foliaczek w planach
- tu.ja
Ewuniu zajrzyj do sekcji Off-Topic. Jest tam wątek "lista obecności z woj. warmińsko-mazurskie". Ferie na półmetku a Ty żadnych zdjęć nam nie pokazałaś
- tu.ja
Jak ten czas leci...A tu głucha cisza. Pokaż chociaż swoje zakupy ze Starego Pola. Jestem mocno ciekawa co kupiłaś fajnego.
Najpierw pochwalę się moimi różami. W ubiegłym roku zakupiłam kilka i w tym dołożyłam jeszcze kilka. Oto one:
Peace Hanne Biedermeier
Amadeus Red Climbing Dame de Cure Chicago Peace Golden Celebration Queen Elisabeth Cardinal de Richelieu
i pozostałe NN
Wstawiam zdjęcia tylko tych, które kwitną już. Pozostałe będą zaprezentowane później.
Peace Hanne Biedermeier
Amadeus Red Climbing Dame de Cure Chicago Peace Golden Celebration Queen Elisabeth Cardinal de Richelieu
i pozostałe NN
Wstawiam zdjęcia tylko tych, które kwitną już. Pozostałe będą zaprezentowane później.
A w Starym Polu też trochę poszalałam. Zakupiłam czerwony głóg, przetacznik grzebieniasty, firletkęVesuvius, miętę cytrynową , szałwię lekarską dwóch odmian(z żółtym obrzeżem i z białym), dwa liliowce( jeden pełny czerwony a drugi jakiś fioletowy), lawendę francuską, perowskię, żurawkę o bordowych centkowanych listkach, budleję niebieską9bo mi wymarzła tej zimy), pęcherznicę purpurową, miskanta zebrinusa(też mi wymarzł tej zimy), rozplenicę o bordowych liściach i kwiatach, rozplenicę japońską, spartynę grzebieniastą, dwa clematisy: błękitny anioł i jakiś liliowy(nazwa z francuskiego) i wiciokrzew przewiercień. Trochę się nazbierało.Zdjęć mam tylko kilka:
A tak wygląda moja nowa rabata robiona wiosną:
A tak wygląda moja nowa rabata robiona wiosną:
- tu.ja
No nareszcie!
Różyczki jedna w jedną śliczne. Kardynał też jest zeszłoroczny? I tak obficie Ci kwitnie
Nie ma co - zaszalałaś na targach. Bardzo się cieszę! Mówiłam Ci nie raz, że warto się tam wybrać. Oferta na tych ostatnich mnie też mile zaskoczyła.
Rabata prezentuje się okazale. Z czego to obrzeże? Czy jakieś wiosenne cebule też na niej przewidujesz?
Różyczki jedna w jedną śliczne. Kardynał też jest zeszłoroczny? I tak obficie Ci kwitnie
Nie ma co - zaszalałaś na targach. Bardzo się cieszę! Mówiłam Ci nie raz, że warto się tam wybrać. Oferta na tych ostatnich mnie też mile zaskoczyła.
Rabata prezentuje się okazale. Z czego to obrzeże? Czy jakieś wiosenne cebule też na niej przewidujesz?
Izuniu, obrzeże docelowo będzie z bukszpanu ( wiosną jak przycinałam to wszystkie gałązki wetknęłam w ziemię i wiele się przyjęło) . Teraz aksamitka stworzyła drugie obrzeże, ale to też ładnie wyglada.
Ta rabata jest na torfie i ile. Myślałam,że nic tam nie będzie chciało rosnąć, a jednak się myliłam. Wszystkie roślinki wyglądają tam na bardzo zdrowe.
Kardynał jest z ubiegłego roku. W tej chwili osypały się już kwiatki, ale puszcza nowe.
Ta rabata jest na torfie i ile. Myślałam,że nic tam nie będzie chciało rosnąć, a jednak się myliłam. Wszystkie roślinki wyglądają tam na bardzo zdrowe.
Kardynał jest z ubiegłego roku. W tej chwili osypały się już kwiatki, ale puszcza nowe.
Ewo a gdzie Ci się wiosna zapodziała
Śliczna rabatka i piękne kwitnące , różyczki cudne ta fioletowa niesamowity okazik trafiłaś i jak obficie kwitnie
Śliczna rabatka i piękne kwitnące , różyczki cudne ta fioletowa niesamowity okazik trafiłaś i jak obficie kwitnie
Beatko, nie tylko wiosna mi się zapodziała, ale ja zapodziałam się prawie na rok. Teraz już jestem.A ta fioletowa rózyczka, to Kardynał Richelie. Posadziłam ją tamtej wiosny i w tym roku zakwitła naprawdę cudnie.