Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014
No oczywiście groszek kwitnie (a mojego nawet nie widać) , nagietek mutant dynia zarośnie wnet cały ogród (chyba nie pozwoliłabym jej zakryć żurawek ). A pomidorek aż dziw że jeszcze nie czerwony
I widzę że Ci się nie udało wyplewić wszystkich krwawników A jak koryta kwitną
I widzę że Ci się nie udało wyplewić wszystkich krwawników A jak koryta kwitną
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Anitko, w patyczki wpisane jest ryzyko padnięcia, ja np. pierwsze derenie od Marysi zamordowałam w całości Poza tym dostałaś ode mnie młodziutkie, jesienią powtórzymy akcję, bo u mnie część już się ukorzeni - tawułki, jeśli chcesz, to tak jak obiecałam, kolejne dostaniesz jak przekwitną.
Ten krwawnik co kwitnie to od Agatry i od Mariusza, wytępiłam chyba do cna własne
Marysiu, coś pecha masz do tych groszków Ja wysiałam niewiele, bo o częsci zapomniałam, ale wyszły i kwitną nawet tam, gdzie zapomniałam, ze siałam i strasznie porosły perzem... może ja Ci za rok gotowe sadzonki wyślę?
A koryta...muszę zrobić zdjęcie z drugiej strony krzyżówki - super dom wygląda cały w kwiatach (za rok chyba skrzynki na okna na piętrze też dam ), z bliska większego tak:
i zbliżenia:
oraz Dorotka - aczkolwiek najbardziej imponująco wyglada właśnie z pewnej odległości:
Ten krwawnik co kwitnie to od Agatry i od Mariusza, wytępiłam chyba do cna własne
Marysiu, coś pecha masz do tych groszków Ja wysiałam niewiele, bo o częsci zapomniałam, ale wyszły i kwitną nawet tam, gdzie zapomniałam, ze siałam i strasznie porosły perzem... może ja Ci za rok gotowe sadzonki wyślę?
A koryta...muszę zrobić zdjęcie z drugiej strony krzyżówki - super dom wygląda cały w kwiatach (za rok chyba skrzynki na okna na piętrze też dam ), z bliska większego tak:
i zbliżenia:
oraz Dorotka - aczkolwiek najbardziej imponująco wyglada właśnie z pewnej odległości:
No mi groszek też nie wzeszedł. Ani jeden! W tamtym roku jak mi nie zależało to wyrosło mnóstwo. I wilce posiałam, żeby po siatce szły i trochę zasłoniły miejsce przy tarasie. Durna myślałam, że tego się nie da spaprać. Ot i niespodzianka. A tak chciałam żeby mi się coś pięło. No nie mam ja szczęścia do pnączy, wszystko katrupię, albo nie wschodzi, albo marnieje w tym miejscu. Ale i ogórki słabo wschodziły w tym roku.
Czy niezapominajki po przekwitnięciu trzeba ściąć, żeby znów zakwitły? Bo się takie dziwnie suche badyle robią i spod nich wyłażą nowe. Powinnam pewnie przekwitłe kwiatostany obcinać na bieżąco.
Czy niezapominajki po przekwitnięciu trzeba ściąć, żeby znów zakwitły? Bo się takie dziwnie suche badyle robią i spod nich wyłażą nowe. Powinnam pewnie przekwitłe kwiatostany obcinać na bieżąco.
- Maska
- Kontakt:
Kiedy groszki powschodziły i gdzieniegdzie widzę jak idą w górę, ale znowu w takim tempie że nie wiem czy im się uda kwiatki wydać. Czyli wysyłanie sadzonek nie ma sensu
Okna to Ci niedługo całkiem zarosną Koryta ku uciesze Sary też zarosły i pustych miejsc już nie ma a Flo szuka tych wstrętnych ślimaków?
Róża zjawiskowa
Możesz postawić skrzynki na piętrze i dom będzie jak z bajki tylko pomyśl i litrów wody trzeba będzie wnieść
Ja też miałam nasion wilców bardzo dużo, ale nie widzę żadnego gada może coś zjada nasiona albo sadzonki?
Okna to Ci niedługo całkiem zarosną Koryta ku uciesze Sary też zarosły i pustych miejsc już nie ma a Flo szuka tych wstrętnych ślimaków?
Róża zjawiskowa
Możesz postawić skrzynki na piętrze i dom będzie jak z bajki tylko pomyśl i litrów wody trzeba będzie wnieść
Ja też miałam nasion wilców bardzo dużo, ale nie widzę żadnego gada może coś zjada nasiona albo sadzonki?
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Tak, niezapominajki przycina się, ja to nawet wyrywam w całości, bo mam nadmiar ew. wyrywam, dzielę nowe przyrosty i rozsadzam. U mnie wilce ledwo co z ziemi wyszły po miesiącu...w przyszłym roku robię rozsadę w domu i tyle... w sumie z groszków to wyszły głównie niskie, wysoki na razie mam raptem jeden - może to zły rok dla pnączy?
Marysiu, dlatego skrzynki na górze muszą zbiec się w czasie z łazienką na górze - optymistycznie zakładam, ze oba te cele o przyszłego roku osiągnę Flo puszcza bańki z naukową precyzją, Sara szaleje, razem wyglądają jak Pinky i Mózg
Marysiu, dlatego skrzynki na górze muszą zbiec się w czasie z łazienką na górze - optymistycznie zakładam, ze oba te cele o przyszłego roku osiągnę Flo puszcza bańki z naukową precyzją, Sara szaleje, razem wyglądają jak Pinky i Mózg
- Maska
- Kontakt:
To już lepiej brzmi! no teraz widzę skąd radość
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Różą przeszła samą siebie, bo w końcu jeszcze pamiętam, jak wyglądała w zeszłym roku To morze zieleni na parapetach i pod nimi znakomicie przyciąga wzrok A Sarulek jak zawsze szaleje
Jak też niewiele posiałam w tym roku, ale sukces jest. Mam własną lobelię
Jak też niewiele posiałam w tym roku, ale sukces jest. Mam własną lobelię
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja w tym roku żadnych pnączy nie posiałam. Z głowy wyszło. Skrzynki też zaczynają zapełniać się kwieciem, u pelaśki też już widziałam pączki. Z ogórkami jest problem chyba ogólnie. Ludzie się skarżą, że nie wschodzą, jak wzejdą to stoją w miejscu. Tak po mojemu za zimne noce.
Patyczki też nie wszystkie ruszyły, ale cieszę się i z tych, bo kilka krzaczków będzie .
Róża w wejściu to jest to .
A dziewczynki widać, że zadowolone .
Patyczki też nie wszystkie ruszyły, ale cieszę się i z tych, bo kilka krzaczków będzie .
Róża w wejściu to jest to .
A dziewczynki widać, że zadowolone .
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Pati koryta i parapety świetne. Zbierz nasionka z tej strzępiastej petuni, proszę . Buziale dla dziewczynek
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Straszną przyjemność sprawiają własnoręcznie wysiane i rosnace roślinki. Lobelia, jak uważają niektórzy, nie jest łatwym kwiatkiem. Pewnie dlatego, że trochę czasu mija zanim pokazuje się w swej okazałości
Chwastami się nie przejmuj. Twój ogród ma Ci przynosić przyjemność a nie mordęgę bo gdzieś chwast wyższy od rośliny.
Koryta wyglądaja zjawiskowo i zapewne powtórzysz wysiew m.in. lobelii.
Proszę wycałować pociechy, nawet jeśli troszkę broją - wniosek - dziatwa szczęśliwa
Chwastami się nie przejmuj. Twój ogród ma Ci przynosić przyjemność a nie mordęgę bo gdzieś chwast wyższy od rośliny.
Koryta wyglądaja zjawiskowo i zapewne powtórzysz wysiew m.in. lobelii.
Proszę wycałować pociechy, nawet jeśli troszkę broją - wniosek - dziatwa szczęśliwa
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
To i ja pozachwycam się korytami zwłaszcza ,że roślinki z własnego wysiewu
O groszku od Marysi przypomniałam sobie 2 tygodnie temu posiałam ,ale czy coś z tego będzie na razie ładnie wzeszedł
Ślicznie Sarkę obciełaś
O groszku od Marysi przypomniałam sobie 2 tygodnie temu posiałam ,ale czy coś z tego będzie na razie ładnie wzeszedł
Ślicznie Sarkę obciełaś
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
ra_barbara pisze:nieee to jakaś masakra z tym kartoflem, posadziłam i ziemniaki owszem wyrosly a patyczki szlag tr....ł. Ja nigdy więcej tej metody nie zastosuję.nena08 pisze:O ukorzenianiu w ziemniakach
To mniej więcej jak sposób na komary w butelce plastikowej woda z cukrem i drożdżami, komary miały lecieć i popełniać zbiorowe samobójstwa w odmętach tej mikstury, zatopiło sie ich aż...5 sztuk a much czarnych wielkich jak krowy, naleciało ok. 50
Także patyczki do ziemi bzyyy ziemniaka
Basiu, a usunęłaś oczka z ziemniaków
Ja się tylko przyglądam różnym metodom, bo samo wtykanie w ziemię mi nie wychodzi.
Uwielbiam łany lobelii.
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Pat, nie wiem w co dokładnie wtykasz patyki róż, ale ja radzę nie robić tego w ziemi tylko w w mieszaninie ziemi z piaskiem (najmarniej 50/50, ale może być piasku nieco więcej). I odcinaj wierzchołkowe części pędów. No i trzymaj wilgoć
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie