Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija cz.2

Post »

Ale przypał...jakim cudem ja nie zaznaczyłam Twojego watku kochana..to nie wiem.. ;:202 , bardzo Cię przepraszam słonko..mam spore zaległości, wszedzie..ale cały watek przegapić???to już wyczyn nie lada... ;:224

Mam nadzieję,że mi wybaczone zostanie..a poprawę obiecuję oczywiście solennie.. ;:168 ;:167

Chciałam napisać,że śliczne zdjęcie..i że bardzo, bardzo miło Cię zobaczyć na własne , rodzone oczy....i dzielnego piechura również.. :tan ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kalanchoe ma śliczny kolor ;:oj A ja swoje zamordowałam... :oops:
Nooo, fajny parapecik, tak wypełniony, że szpilki nie wetkniesz ;:306 Ale zazdroszczę, bo u siebie nie mam pozwolenia na takie rzeczy ;:185
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Jak to jak przeoczyc watek? Normalnie! Duzo ich tutaj. :;230
Labka, to dosc stara fotka, pewnie ma kolo roku, ale ja zwykle po drugiej stronie aparatu, wiec nie mam swiezszej, a udalo mi sie wreszcie zmniejszyc zdjecie tak, ze nadaje sie na avatar.
Blueberry, w kuchni docelowo chcialabym miec kuchennie - jakis laur, pieprz, imbir, ziola... Fuksje tymczasowo postawilam, poki mlode i nie moge ich wywalic na zewnatrz. Za rok beda w szklarence.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kwiatuszek kalanchoe miodzio! Z tych dla których bardzo te rośliny lubię. :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Ależ, ależ ile nowych przyrostów w przedszkolu hojowym, ale jedno mnie tu szczególnie urzeka- powiedziano to nie raz, ja sama pewnie też, ale nie mogę się powstrzymać- ta gustowna porcelana mnie za każdym razem zwala z nóg ;:173 jakie kujaki- też ostatnio powiększyłam się o nowe epiphylia :uszy ale na kwiaty na nich sobie jeszcze poczekam... mimo, że dzielnie sobie rosną ;:224 no i kalanchoe ;:180
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Henryku, dla mnie kalanchoe to koralowo-czerwone, pojedyncze kwiaty - takim je pamietam z dziecinstwa. Roznorodnosc jaka pokazala sie pozniej, to juz mile urozmaicenie.
Kelpie, porcelana z Rus i Prus - co wpadlo to sie lapie. Ostatnio z bolem pozegnalam jedna z ladniejszych, ceramicznych doniczek - taka "babcina" - biala, szkliwiona, nieco kielichowata w ksztalcie, z delikatnym malowanym wzorkiem. Dziecie przyszlo ze swoim "o, oo...", zaprowadzilo do salonu, a tam rzeczona doniczka razem z h. obovata, elegancko glebnieta i rozmieniona na kilka mniejszych. Na szczescie hoja nie ucierpiala. Winowajcy nie odnaleziono, poniewaz dziecie placze sie w zeznaniach i spytane czy kot zrzucil mowi ze tak, ale spytane czy ono zwalilo, tez potwierdza. Czyli dziecie zgodne mamy, ale prawdy nie dojdziemy, a doniczke szlag trafil.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Oj szkoda... gurt, ze chociaż jedno przerwało ;:138 dziecię jeszcze się podszkoli w asertywności- spokojna głowa ;:108 ale co do kotów to znajomy opowiadał jak to rybka mu wyskoczyła z akwarium(jakiś wielce nie zdyscyplinowany osobnik) i kot się nią zaopiekował- oj przepraszam- to rybka sama wskoczyła mu do pyszczka i on nie miał z tym nic wspólnego- i oczywiście znajomy uwierzył kotu- druga strona jakoś nie mogła być wysłuchana, siłą rzeczy :;230 właśnie stąd temat kotników(które się pojawiły na wątku) mi jest nieobcy- chociaż na moją logikę powinny być rybniki :wink:
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziecie jak na razie opanowalo strategiczna zmiane tematu i jak sie robi niezrecznie, to stwierdza "kocham". :;230 Zdaje sobie sprawe, ze opanuje takze inne, niezbedne do uzyskania spokoju strategie. Na szczescie polnocny parapet w salonie jest jedynym objetym niejakim kocio-dzieciowym zagrozeniem. Jak sie wkurze, to zabiore fotel spod okna i zapcham calosc parapetu doniczkami. I sie skonczy plucie na szybe i wycieranie jej ulotkami. ;:224
Kinga
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Kinga, świetnie się prezentuje to przedszkole hojowe ;:138 tyle fajnych pypci i listeczków ;:138 hoja polyneura jest na liście moich chciejstw ;:108 mam nadzieję że niedługo ze mną zamieszka ;:108
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, serdecznie Ci jej zycze. Polyneura jest sliczna. Mam tez polyneure broget - bardziej ciapata, ma wiecej srebrnego - jej wzor jest mniej wyrazisty przez to sreberko na lisciach. "Zwykla" polyneura ma wyrazniejszy rysunek. Dla porownania:

polyneura broget
Obrazek

"zwykla" polyneura
Obrazek
Kinga
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Polyneura śliczna a szczególnie ta zwykła w komplecie z ta doniczką ;:oj Bombowo wygląda ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A, dziekuje. Te filizanki bardzo mi sie podobaja jako doniczki - maja fajny ksztalt a i kolory niczego sobie.

Mam laur! Ten wlasciwy "do zupy"! I to chlop moj rodzony mi kupil, slowem nie pisnal, tylko potem "a sprobuj ususzyc!". No, wiedzial ze poluje na to, trafilismy na miejscu, bez jezdzenia do Brigg do centrum ogrodniczego. Pragmatyk z chlopa wyszedl, uznal przydatnosc tej doniczki i zakupil.
Kinga
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Fiu fiu, to dobry chłopina ;:108 najpierw drabinki, teraz laur - dobrze go wychowałaś ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O, jest kochany! Nowego kwiatka by mi nie kupil, ale PRZYPRAWE jak najbardziej. A drabinki? Coz - honorowo dalo rade obejsc, wszak nie byly to nowe doniczki z roslinami. :;230 A tak naprawde, to on sie marszczy, sarka, ale wie ile mi to radosci sprawia, wiec...
Laur okazal sie wymagajacy nowej doniczki natychmiast, zaziemiorkowany jak 7 nieszczesc... Zamowilam zolte lepy.
Kinga
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

A do mnie przybędzie "polyneura broget" ależ się ciesze :heja .Twój emek dobry chłop :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”