Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

EWCIA taki widok mam przed altanką tam rośnie na wyżynach Doktorek,a w dole Molineux, Twiggy's Rose, The Prince,dalej Muzykanci. LO rośnie przy nowej pergoli tam gdzie ławeczka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ELWI w ubiegłym roku stosowałam profilaktycznie Biosept, a w tym roku stosuję go również i widzę ,że nastąpiła niewielka poprawa w wyglądzie liści już ten mączniak im tak nie dokucza .Dolewam do niego mydła wrotyczowo -potasowego.Ja pryskałam wszystkie róże, bo prawie wszystkim dolegał mączniak .Jednym bardziej innym mniej .Prócz te bardziej zainfekowane liście myłam samym mydłem oczywiście wymieszanym z wodą.Trochę poskutkowało lecz pozostały już plamy .Z pewnością cięłaś nisko swoje róże moje tylko kosmetycznie i teraz mam wielkie krzaczory. Teraz przy obcinaniu przekwitniętych kwiatów odrabiam te zaległe cięcia :wink:
EWCIA może to być Emilia Maria jeśli wysyłałam Ci jej patyczki .Ona ma filiżankowate kwiatki http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.106226 Tylko kwiatek jakoś mało napakowany lecz jeśli to pierwszy to możliwe .Porównaj z tymi z HMF-u
Fotki nie usuwaj
JOLU żebyś wiedziała ,ze to istny zawrót głowy Zapachy roznoszą sie w koło żeby tylko jeszcze trochę popadało to byłaby już pełnia szczęścia .Nigdy nie ścinałam kwiatów do wazonu, lecz w tym roku mam ich tyle ,ze nawet nie poznać jeśli jakieś zetnę.Jednak róże nie trzymają mi się w domu na drugi dzień są klapnięte ;:174 Isabel ka renesansowa ma cudne kwiaty i zapach wiec nie zastanawiaj się nad jej kupnem
RENIU tego powojnika mam już 3 lata .Biedny rośnie między tujami i różami czyli same wodopije ma wkoło, a jednak sobie radzi .Nie wiem czy Florowit tak działa ,że uintensywnia barwy ;:180
STASIU masz rację ,że każda róża nas cieszy a tym bardziej takie ich ilości jak u mnie .Niestety żadna fotka tego nie oddaje chyba ,że filmik
BEATKO mnie również kręci się w głowie od zapachów i kolorów.i wciąż wącham te najbardziej pachnące.Teraz Lavender Lassie zaczyna kwitnienie,a ona pachnie cudownie ;:167
MARYSIU teraz spadły 3 kropelki i jak na razie to wszystko oj chciałoby się podlewania z nieba. Trochę się także ochłodziło.Lubię siadywać na ławeczce i bardzo się z niej cieszę tylko nie jak świeci słońce raczej po 16.Wtedy już słonko opuszcza mój ogródek
ANIU ;:180 pochlebstwa mile słyszane lecz dla mnie to raj stworzyłam go dla siebie i coraz bardziej mi sie podoba lecz to są lata prób i błędów
IWONKO tak jedna z pomarańczowych to Alibaba.Dzisiaj znów mocowałam się z moim Austinem ,żeby go chociaż trochę naprostować ,bo szkoda mi ciąć cudnych bukietów .Jeszcze trochę aż przekwitnie wtedy bezie ciecie radykalne to samo będzie z Angelą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Gloria wspaniała! ;:3
Ale LO jest faktycznie kolosem... jednak dobrze, że mąż skonstruował do mojego LO wielki stojak...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dużo cudnych róż masz Jadziu :wit
A ten LO, jest nie samowity.
Może ja swój w złym miejscu posadziłam??Sokoro on taki wielgachny rośnie. Bo na brzegu rabaty różanej :roll:
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu dawno u Ciebie nie byłam.Widzę, że masz piękne róże,ale mnie najbardziej zaciekawiła Alibaba, bo chyba przez przypadek mam taką.Muszę się dokładnie przyjrzeć jak całkowicie rozwinie pąki.Na razie kolor się zgadza :;230 Bardzo ładna jest ta Monaco.Ja taką nabyłam, ale jest bardzo niziutka w tym roku, bo to jesienne nasadzenie.U Ciebie jest wyższa i dorodniejsza. A mączniaka to mam na floksach. Pryskałam,ale nadal liście oszronione.Czy ta woda z mydłem pomaga ? Nie wiem czy nie spróbować, bo szkoda mi kwiatuchów. M podlewał podlewał aż załatwił kwiatki i teraz się martwi i chce ratować :cry:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu zapach oszałamiający ;:138 cudownie masz na tej różance ;:167 zastanawia mnie gdzie teraz będziesz robić nowe nasadzenia bo to przecież nie koniec z zakupami ;:113
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No cuda! Ta pnąca na tym starym murze fajnie wygląda ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tak o Alibabę mi chodziło, ale widzę kolejną piękność Chew coś tam, ale śliczna ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO jeśli chcesz patyczki tych róż to rzeknij słówko, bo badziem ciąć .Dzisiaj deszcz skutecznie podlał wszystkie róże tak że kolorowy dywan ściele sie na rabatkach i nie tylko.Dzisiaj już ścięłam większość z Bright as a Button ,bo ona pierwsza zaczęła kwitnąć, a ulewa jej w tym pomogła.Burgund też praktycznie ścięty po dzisiejszym podlewaniu z nieba także Jacqueline du Pre. CHEWdelight na razie ma się dobrze , a Alibabę jak przekwitnie też zetnę nisko
MARYSIU na starym murze jest Dr Jamain mam 2 sadzonki .Jedna jest przy pergoli razem z Elżbietką i Parnik Liptov, a druga rośnie przy wejściu do ogródka .Właśnie jej pędy są rozpostarte na murze .Czy patyczki Fresji i Elżbietki mogę wysłać nie ukorzenione, bo mogłabym to już zrobić w tej chwili ;:108
MARYSIU-[mar] zapach rzeczywiście oszałamiający.U mnie niestety koniec z zakupami ;:174 bo nie ma gdzie sadzić ;:108 Nawet część róż musiałabym usunąć bo zrobiło sie bardzo ciasno .Kiedyś kupowałam tylko wielkokwiatowe i było miejsca w bród teraz mam mnóstwo rabatowych i pnących i zrobiła się ciasnota.Ramblery niestety to cudni ;:167 zabójcy miejsca to samo z parkowymi
GRAŻYNKO kopę lat Cię u mnie nie było ;:168 Alibaby z pewnością nie masz, bo to róża z Serbii. Jest u mnie 3 lata lub 4.Jeśli liście są mocno zainfekowane grzybem trochę to pomaga lecz plamy na liściach pozostały .Grzyb jakby na chwilkę odpuścił lecz ja je po prostu myłam każdy listek z obu stron.Pryskałam opryskiwaczem i zmywałam .jeśli mocno to spróbuj chemia to szybciej działa .Widziałam Twojego księciunia to ta sama róża.Mój Księciunio jest u mnie od 2011 roku teraz to potwór ;:oj
ANIU no raczej posadziłaś LO w złym miejscu możesz go przycinać nisko lecz on i tak wypuszcza długie pędy to trochę szkoda ścinać.Swojego ścinałam póki się porządnie nie zagęścił, lecz swojego mam z patyczka
BASIU
jak podrośnie Twój LO będzie miał sie gdzie wesprzeć .Lubię Glorię jest ze mną od początku ogrodowania czyli od 2009 roku to samo Burgund i Fresja to moje najstarsze róże kupione w markecie .Reszta kupowana pod wpływem FO i różanych kusicielek :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tak jeszcze rano wyglądała Jacqueline teraz już ścięta .To wszystko ranne fotki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu to ja rzeczę słówko ;:196 a powiedz, to jak to, to po kwitnieniu tniesz nisko?, jak nisko?, czy tylko same kwiaty wycinasz przekwitłe?, to jeszcze tej Jacqueline może patyczek się znajdzie ;:180
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jadziu jak to ścięta przecież jeszcze była cała obsypana kwieciem . :?: :?: :?:
Pięknie już kwitną u Ciebie wszystkie róże u mnie zaczynają te które się zostały.
Piękny duet Purple Tiger z Gatentraume ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO tnę do pierwszego właściwego liścia czyli z 5- 7 listeczkami.Muszę te wszystkie róże nisko ściąć, bo to chochoły się porobiły i nie umiem sobie z nimi dać rady .Dzisiaj musiałam powiązać calutkiego Princa w pasie, bo wnet gałązki by mi się połamały po tym deszczu .Będę też ścinać Austina ten to ma dopiero długaśne 4 m łodygi i całkiem mi się przewraca ;:174 Rosną źle, nie rosną też źle i jak tu człekowi wygodzić ;:306 .Jednak CHEWdelight jeszcze jest w dobrym stanie jej jeszcze nie cięłam
MARYSIU po dzisiejszej ulewie kwiaty Jacqueliny zrobiły się szmaciate ona tak ma .Rano też nie wyglądały dobrze lecz się trzymały jako tako

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czy to Krwawnica pospolita

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, moje przez tą zimę, nie zimę wszystkie musiałam przyciąć prawie do ziemi, odbijają i kwitną, zobaczymy jak to z nimi dalej będzie ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO a co sądzisz jest to Krwawnica, a może zapytam Marysię [mar]
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, w/g mnie to krwawnica... a powiedz mi czy masz może różę Granny ?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Jadziu to ona znaczy krwawnica, śliczna, mam ją nad oczkiem, ślicznie tam wygląda :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”