ELWI w ubiegłym roku stosowałam profilaktycznie Biosept, a w tym roku stosuję go również i widzę ,że nastąpiła niewielka poprawa w wyglądzie liści już ten mączniak im tak nie dokucza .Dolewam do niego mydła wrotyczowo -potasowego.Ja pryskałam wszystkie róże, bo prawie wszystkim dolegał mączniak .Jednym bardziej innym mniej .Prócz te bardziej zainfekowane liście myłam samym mydłem oczywiście wymieszanym z wodą.Trochę poskutkowało lecz pozostały już plamy .Z pewnością cięłaś nisko swoje róże moje tylko kosmetycznie i teraz mam wielkie krzaczory. Teraz przy obcinaniu przekwitniętych kwiatów odrabiam te zaległe cięcia

EWCIA może to być Emilia Maria jeśli wysyłałam Ci jej patyczki .Ona ma filiżankowate kwiatki http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.106226 Tylko kwiatek jakoś mało napakowany lecz jeśli to pierwszy to możliwe .Porównaj z tymi z HMF-u
Fotki nie usuwaj
JOLU żebyś wiedziała ,ze to istny zawrót głowy Zapachy roznoszą sie w koło żeby tylko jeszcze trochę popadało to byłaby już pełnia szczęścia .Nigdy nie ścinałam kwiatów do wazonu, lecz w tym roku mam ich tyle ,ze nawet nie poznać jeśli jakieś zetnę.Jednak róże nie trzymają mi się w domu na drugi dzień są klapnięte

RENIU tego powojnika mam już 3 lata .Biedny rośnie między tujami i różami czyli same wodopije ma wkoło, a jednak sobie radzi .Nie wiem czy Florowit tak działa ,że uintensywnia barwy

STASIU masz rację ,że każda róża nas cieszy a tym bardziej takie ich ilości jak u mnie .Niestety żadna fotka tego nie oddaje chyba ,że filmik
BEATKO mnie również kręci się w głowie od zapachów i kolorów.i wciąż wącham te najbardziej pachnące.Teraz Lavender Lassie zaczyna kwitnienie,a ona pachnie cudownie

MARYSIU teraz spadły 3 kropelki i jak na razie to wszystko oj chciałoby się podlewania z nieba. Trochę się także ochłodziło.Lubię siadywać na ławeczce i bardzo się z niej cieszę tylko nie jak świeci słońce raczej po 16.Wtedy już słonko opuszcza mój ogródek
ANIU

IWONKO tak jedna z pomarańczowych to Alibaba.Dzisiaj znów mocowałam się z moim Austinem ,żeby go chociaż trochę naprostować ,bo szkoda mi ciąć cudnych bukietów .Jeszcze trochę aż przekwitnie wtedy bezie ciecie radykalne to samo będzie z Angelą