Ogród Biedronki641 cz.6
- marta64
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.6
Alu, tylko 80 krzaków! U mnie hobbystycznie - było 8 jeden już wywalony bo zaczął czernieć!
Dziękuję Ci bardzo za propozycję, wypróbowane odmiany zawsze lepsze to będę prosić o nasionka jak mi się hobby pomidorowe rozwinie
To wyjątkowo już drugi sezon eM jest w domu po wypadku i to dla niego te pomidorki posadziłam, ale mój się nie udziela! Poza zrywaniem! nie zna się!
Przeważnie jestem sama w domu i często wyjeżdżam, więc warzywnik mam w zaniku, bo tam samo nie rośnie! Kwiatuchy jakoś dają radę!
Jeśli bawisz się wysiewaniem, to chętnie wyślę Ci nasionka mojej tybetańskiej zebrane w ubiegłym roku. Wysiałam niedawno i wzeszły, są w fazie liścieni, trochę przepadło.Więcej doświadczeń nie mam.
Zawilce kwitną pięknie, ale za wcześnie i są mało widoczne wśród floksów.Zamierzam jedną kępkę ściąć, może zakwitnie jesienią?
Przeważnie jestem sama w domu i często wyjeżdżam, więc warzywnik mam w zaniku, bo tam samo nie rośnie! Kwiatuchy jakoś dają radę!
Jeśli bawisz się wysiewaniem, to chętnie wyślę Ci nasionka mojej tybetańskiej zebrane w ubiegłym roku. Wysiałam niedawno i wzeszły, są w fazie liścieni, trochę przepadło.Więcej doświadczeń nie mam.
Zawilce kwitną pięknie, ale za wcześnie i są mało widoczne wśród floksów.Zamierzam jedną kępkę ściąć, może zakwitnie jesienią?
Ogród pod wierzbą 3
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.
Aniu ten powojnik ma duże liście i nie bardzo go widze wsród róz. Powinnas posadzić takiego też bylinowy.
Ten bardzo wolno rośnie.
Maryniu oj ten rok wyjątkowy. U mnie też już lecą liście z jabłoni. Wszystko przyśpieszone. Ogórki mi już wykitowały.
Dziś dostrzegłam pierwszy kwiat Hibiskusa bagiennego.
Marta ok. Nasiona zbieram to chętnie się podziele.
Czy goryczkę przed wysianiem przemrażałaś?
Obiedka szerokolistna
Przycieta szałwia zakwitła ponownie.
Hosta Plantaginela bedzie kwitła.
Aniu ten powojnik ma duże liście i nie bardzo go widze wsród róz. Powinnas posadzić takiego też bylinowy.
Ten bardzo wolno rośnie.
Maryniu oj ten rok wyjątkowy. U mnie też już lecą liście z jabłoni. Wszystko przyśpieszone. Ogórki mi już wykitowały.
Dziś dostrzegłam pierwszy kwiat Hibiskusa bagiennego.
Marta ok. Nasiona zbieram to chętnie się podziele.
Czy goryczkę przed wysianiem przemrażałaś?
Obiedka szerokolistna
Przycieta szałwia zakwitła ponownie.
Hosta Plantaginela bedzie kwitła.
- marta64
Alu, nie przemrażałam, zebrane jesienią, wsypałam do koperty i razem z innymi leżały w nieogrzewanym pomieszczeniu(ok.10') to może można to nazwać stratyfikacją? Wzeszły pięknie w te upały w doniczce na balkonie w cieniu balustrady (doniczkę włożyłam w woreczek foliowy, żeby nie wyschła ziemia, bo wyjeżdżałam - to chyba lubią kiełkować w ciepełku)
Ciekawe masz dzielżany, czy one są niskie? Hibiskus piękny, mój jeszcze nawet nie myśli o kwitnieniu, hosta babkolistna też ma mocno zamknięte pączki - musisz mieć cieplej
Pozdrawiam! Marta
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Mój zawciągowiec nie zakwitnie ale ładnie rozrasta się.Nie zakwitnie bo przesadzałem go wiec pewnie tu jest przyczyna.Fotka przy belamkandzie przedstawia
szałwię czy coś innego ? Ładne to-to.
szałwię czy coś innego ? Ładne to-to.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Alu u Ciebie masa kwitnień, u mnie niestety wszystko już staje się powoli wspomnieniem... niestety panujące upały i ciągły brak deszczu daje się roślinkom we znaki, że czasami aż mi ich żal jak widzę jak spuszczają liście. U Ciebie wszystko sobie radzi całkiem nieźle, więc muszę nacieszyć oczy
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jakie piękne dzielżany .
ten niebieski krzaczek to ??
I hibiskus bagienny piękny.I mój się szykuję do kwitnienia.
Piękny as, tylko gorąco strasznie
- Maciek13
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
Hibiskus cudowny
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu hostę plantaginea popodziwiam u Ciebie, bo moja kupiona w ubiegłym roku, znowu okazała się pomyłką.
Mnie własne pomidory smakują wszystkie, tylko wnusio wybredniejszy. Dość wcześnie czerwieniły się, sporo już przejedliśmy i zupy ze świeżych też posmakowałam. Teraz już zaraza je wykańcza, więc zrewałam i może choć część dojrzeje i da się zjeść.
Mnie własne pomidory smakują wszystkie, tylko wnusio wybredniejszy. Dość wcześnie czerwieniły się, sporo już przejedliśmy i zupy ze świeżych też posmakowałam. Teraz już zaraza je wykańcza, więc zrewałam i może choć część dojrzeje i da się zjeść.
- Biedronka641
Witam.
Wróciłam po pracy po 19 , podlałam doniczkowe i zaraz sie zrobiło ciemno. Niestety ale już dnia ubywa.
Marta skoro tak fajnie goryczka wschodzi to się skuszę. Dzielżany mam różnej wysokości. Przeważnie niskie i to mi odpowiada. Jeszcze je pokaże z nazwami.. U mnie zawsze wszystko kwitnie szybciej i szybko mam też mam jesien.
Janku zawciągowiec długo nie przyrastał a teraz ruszył z kopyta. Nawet puścił odnogi w dalszej odległości.. Tak to szałwia omączona. Jednoroczna. Przyciełam i zaczeła kwitnąć od nowa.
Mariusz niby jeszcze sporo kwitnie i ogród kolorowy,ale prawie wszystko już pokazywałam.
U mnie długo deszczu nie było a teraz przechodzą burze i mam ogród podlewany.
Aniu o jaki krzaczek niebieski Ci chodzi, bo pokazywałam zawciągowca, szałwię omączoną i głowienke.
Maciek dziękuję. Ten sobie poradził, bo drugi po zimie nie odbił.
Soniu o ile dobrze pamietam, to kupowałąś ja w szkółce razem ze mną. Mówiłam nie kupuj , bo mam. I co koleżanko forumko. Nie trzebabyło mnie posałuchać? Ja też nie lubię pomyłek, bo czekasz na kwitnienie a tu niespodzianka. Masz to co nie chcesz mieć lub to co już masz. Więc przyjmniesz ode mnie hostę?
Soniu ja sporo zerwałam pomidorów i liczę ,że dobrze dojrzeją i zrobię przecier.
U mnie też dół krzaków podeschnięty ale góra zielona. Zobaczymy jak długo wytrzymają te pogodę.
Zanim podlałam to już było ciemno a aparat mimo właczonej lampy zrobił ciemnie zdjęcia.
Jutro lepsze fotki, tylko czy bedzie co pokazać.
Dobranoc.
Wróciłam po pracy po 19 , podlałam doniczkowe i zaraz sie zrobiło ciemno. Niestety ale już dnia ubywa.
Marta skoro tak fajnie goryczka wschodzi to się skuszę. Dzielżany mam różnej wysokości. Przeważnie niskie i to mi odpowiada. Jeszcze je pokaże z nazwami.. U mnie zawsze wszystko kwitnie szybciej i szybko mam też mam jesien.
Janku zawciągowiec długo nie przyrastał a teraz ruszył z kopyta. Nawet puścił odnogi w dalszej odległości.. Tak to szałwia omączona. Jednoroczna. Przyciełam i zaczeła kwitnąć od nowa.
Mariusz niby jeszcze sporo kwitnie i ogród kolorowy,ale prawie wszystko już pokazywałam.
U mnie długo deszczu nie było a teraz przechodzą burze i mam ogród podlewany.
Aniu o jaki krzaczek niebieski Ci chodzi, bo pokazywałam zawciągowca, szałwię omączoną i głowienke.
Maciek dziękuję. Ten sobie poradził, bo drugi po zimie nie odbił.
Soniu o ile dobrze pamietam, to kupowałąś ja w szkółce razem ze mną. Mówiłam nie kupuj , bo mam. I co koleżanko forumko. Nie trzebabyło mnie posałuchać? Ja też nie lubię pomyłek, bo czekasz na kwitnienie a tu niespodzianka. Masz to co nie chcesz mieć lub to co już masz. Więc przyjmniesz ode mnie hostę?
Soniu ja sporo zerwałam pomidorów i liczę ,że dobrze dojrzeją i zrobię przecier.
U mnie też dół krzaków podeschnięty ale góra zielona. Zobaczymy jak długo wytrzymają te pogodę.
Zanim podlałam to już było ciemno a aparat mimo właczonej lampy zrobił ciemnie zdjęcia.
Jutro lepsze fotki, tylko czy bedzie co pokazać.
Dobranoc.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U Ciebie hibiskus bagienny już kwitnie? U mnie dopiero pąki zawiązuje? I martwię się, bo w przyszłym tygodniu wyjeżdżam na tydzień i nie będzie go miał kto podlewać, a z doświadczenia wiem, że przesuszenie gleby choć rośliny nie zabija, skłania ją do utrącenia wszystkich pąków (nie darmo nazywa się on bagiennym)?
Zazdroszczę pięknych goryczek. Podchodziłem do nich kilkakrotnie, ale zawsze wypadały po jednym sezonie?
Pozdrawiam!
LOKI
Zazdroszczę pięknych goryczek. Podchodziłem do nich kilkakrotnie, ale zawsze wypadały po jednym sezonie?
Pozdrawiam!
LOKI
- Biedronka641
Loki witaj.
Tak Hibiskus bagienny kwitnie na całego.
A wiesz ,że ten rosnie na suchym stanowisku a w innym bardziej mokrym po zimie nie odbił.
Goryczki niby kwitną. Jedynie z Makinoii żadna nie zakwitła ale były przesadzane. Nie wiem jak będą kwitły jesienne.
Pracuje w kuchni. Robie przecier. Pozdrawiam i życzę ochłodzenia.
Tak Hibiskus bagienny kwitnie na całego.
A wiesz ,że ten rosnie na suchym stanowisku a w innym bardziej mokrym po zimie nie odbił.
Goryczki niby kwitną. Jedynie z Makinoii żadna nie zakwitła ale były przesadzane. Nie wiem jak będą kwitły jesienne.
Pracuje w kuchni. Robie przecier. Pozdrawiam i życzę ochłodzenia.
- marta64
Alu, hibiskus kwitnie pięknie i takie ładne liście funkii! Moje ucierpiały od gradu, a teraz plaga ślimaków! Wrzuć adres to wyślę Ci nasionka goryczki.
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ten niebieski między różą a dzielzanem.
Ale masz kolorek tego hibiskusa bagiennego.
Jeszcze takiego nie widziałam.
I te pachnące hosty,,,umm
Ale masz kolorek tego hibiskusa bagiennego.
Jeszcze takiego nie widziałam.
I te pachnące hosty,,,umm