Różana hacjenda Anego
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różana hacjenda Anego
No to sporo tego kwiecia u Ciebie bo i za chwilkę pokażą sie tulipany .Cóż żeby podziwiać moja pannę młodą muszę sporo lat poczekać na takie widoki .W tym roku ta jedna łodyżka raczej nie zakwitnie a iryski niebieskie też ich nie widać ,chociaż przesadziłam je w to samo miejsce gdzie juz rosną Katherine Hodgkin.No cóż jeszcze poczekam a nuż coś się pokaże. Słonecznego weekendu
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Piękne wiosenne kwitnienia! Zwłaszcza kosaćce
Powiało optymizmem w sprawie cytryńca
Powiało optymizmem w sprawie cytryńca
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Andrzeju śniegu masz mało, na wschodzie nieco więcej, a i mróz też niczego sobie bo dzisiaj - 11. Taką to teraz mamy wiosnę Chociaż u Ciebie jest pięknie i widać, że wiosna już
Pozdrawiam i miłego dnia ze
Pozdrawiam i miłego dnia ze
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I nastał taki dzień, że przesiedzę go w domu
Zimno i brzydko za oknem, do tego mocny wiatr na przemian zamiata liśćmi i rozsiewa śnieg
Tak Jadziu - kwiecia coraz więcej i w tygodniu będzie czym się chwalić
Florianie, ja też się cieszę myśląc o cytryńcu
Halino, już dwie wiosny mamy - wczoraj astronomiczna, dzisiaj kalendarzowa, ale na tę najważniejszą klimatyczna jeszcze musimy poczekać
Wczoraj długo szukałem obiektu do sfotografowania, aż pilot nisko lecącego samolotu zrobił z ciekawości nade mną trzy kółka, a potem pomachał mi skrzydłami na odlotne
Niemal wszędzie leżał śnieg, więc nie miałem wielkiego wyboru ...
zaskoczył mnie widok głodka w powiększeniu - nie spodziewałem się, że taki kolczasty
Korony cesarskie prą do przodu.
Jednak w większości ogród jest biały - pewnie dlatego pilot tak łatwo mnie zauważył
Zająłem się majsterkowaniem, bo nie ma co robić na ogrodzie - ale posiana sałata już wzeszła Zaraz po świętach będziemy mieli puszczoną wodę, więc będą generalne porządki z praniem, myciem, szorowaniem i ustawianiem mebli ogrodowych. 10tego sezon ogrodowy będzie otwarty
Miłego ciepłego tygodnia życzę i już się cieszę, że to się sprawdzi
Zimno i brzydko za oknem, do tego mocny wiatr na przemian zamiata liśćmi i rozsiewa śnieg
Tak Jadziu - kwiecia coraz więcej i w tygodniu będzie czym się chwalić
Florianie, ja też się cieszę myśląc o cytryńcu
Halino, już dwie wiosny mamy - wczoraj astronomiczna, dzisiaj kalendarzowa, ale na tę najważniejszą klimatyczna jeszcze musimy poczekać
Wczoraj długo szukałem obiektu do sfotografowania, aż pilot nisko lecącego samolotu zrobił z ciekawości nade mną trzy kółka, a potem pomachał mi skrzydłami na odlotne
Niemal wszędzie leżał śnieg, więc nie miałem wielkiego wyboru ...
zaskoczył mnie widok głodka w powiększeniu - nie spodziewałem się, że taki kolczasty
Korony cesarskie prą do przodu.
Jednak w większości ogród jest biały - pewnie dlatego pilot tak łatwo mnie zauważył
Zająłem się majsterkowaniem, bo nie ma co robić na ogrodzie - ale posiana sałata już wzeszła Zaraz po świętach będziemy mieli puszczoną wodę, więc będą generalne porządki z praniem, myciem, szorowaniem i ustawianiem mebli ogrodowych. 10tego sezon ogrodowy będzie otwarty
Miłego ciepłego tygodnia życzę i już się cieszę, że to się sprawdzi
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Andrzeju, widzę że wiosna u Ciebie podobna do mojej czyli zimowo i wkurzająco.
Miło, ze strony pilota, że pomachał, niezwykły gest
Miło, ze strony pilota, że pomachał, niezwykły gest
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Adrzeju
Wiosna u Ciebie prawie już już choć pod śniegową kołderką, ale ten tydzień podobno już ma być bardziej optymistyczny, więc wszystko będzie u Ciebie szalało U mnie dziś śnieg sypie, zimny wiatr i pokrywa śnieżna większa na ogrodzie dlatego jeszcze trochę poczekam na Krokusy itp. Fajnie że pilot pomachał Pozdrawiam.
Wiosna u Ciebie prawie już już choć pod śniegową kołderką, ale ten tydzień podobno już ma być bardziej optymistyczny, więc wszystko będzie u Ciebie szalało U mnie dziś śnieg sypie, zimny wiatr i pokrywa śnieżna większa na ogrodzie dlatego jeszcze trochę poczekam na Krokusy itp. Fajnie że pilot pomachał Pozdrawiam.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Miro, świetny prezent dla Andrzeja wymyśliłaś. Fotki pstryka rewelacyjne. Począwszy od krokusa do latawca
Znowu się uśmiałam z kolejnego Twojego wpisu, Andrzeju, że byłeś na celowniku samolotu. Pewnie podobnie się czują krokusy jak ich tak wypatrujemy i dostrzegamy jak pilot Ciebie.
A tak w sumie to chyba Ty go pierwszy wypatrzyłeś jako obiekt do sfotografowania. Super ujęcia podniebne!
Wiosny, tej w ogrodzie życzę.
Znowu się uśmiałam z kolejnego Twojego wpisu, Andrzeju, że byłeś na celowniku samolotu. Pewnie podobnie się czują krokusy jak ich tak wypatrujemy i dostrzegamy jak pilot Ciebie.
A tak w sumie to chyba Ty go pierwszy wypatrzyłeś jako obiekt do sfotografowania. Super ujęcia podniebne!
Wiosny, tej w ogrodzie życzę.
- JAKUCH
Moje Głodki jeszcze smacznie śpią, a Twoim już się zebrało na kwitnienie wiadomo cieplej, a niby to tak blisko. Ranniki wyglądające spod śniegu też fajnie wyglądają u mnie aż tyle nie nasypało.Udanego tygodnia
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Krokusy w śniegu to widok w tym roku powszechny. Ciekawa jestem, czy pszczoły już wyruszą na łowy w takich warunkach.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Andrzeju, pomimo jeszcze zalegającego śniegu, masz na ogrodzie mnóstwo wiosennych świeżynek do sfotografowania.
Ale Tobie zawsze mało, no to nadarzył się samolocik z figlarnym pilotem, bo widząc Ciebie z nosem przy ziemi, spowodował, że jednak spojrzałeś w niebo. W podzięce pomachał Ci na do widzenia.
Za tydzień ma być ciepło, to zacznie się ruch w ogródeczkach.
Pozdrawiam i życzę realizacji Twoich wszystkich planów.
Ale Tobie zawsze mało, no to nadarzył się samolocik z figlarnym pilotem, bo widząc Ciebie z nosem przy ziemi, spowodował, że jednak spojrzałeś w niebo. W podzięce pomachał Ci na do widzenia.
Za tydzień ma być ciepło, to zacznie się ruch w ogródeczkach.
Pozdrawiam i życzę realizacji Twoich wszystkich planów.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Kasiu, Krysiu, Beato, Jadziu, Wando, Stasiu dziękuję wam za wizytę i miłe wpisy - ten pilot naprawdę zakręcił nad ogrodem i zrobił trzy kółka nade mną lecąc bardzo nisko. Na tle białego ogrodu byłem bardzo widoczny.
Gdybym to przewidział to nagrałbym filmik dokumentujący machanie skrzydłami a tak zostały tylko 3 fotki z każdego nawrotu.
No tak - jeszcze zima trzyma wczoraj majsterkowałem i zmarzłem - dzisiaj chciałem kontynuować ale tylko chwilkę wytrzymałem bo znowu zmarzłem.
Pszczoły się pochowały i wcale nie obchodzą ich kwitnące już kwiaty. Nawet szpaków nie widzę a jeszcze niedawno całymi stadami się przemieszczały i słychać było jak radośnie się nawołują.
Od jutra ma być cieplej więc całe dnie będę na ogrodzie - muszę skończyć to co zacząłem, w sobotę zadymiam, a po niedzieli trzeba wziąć się za ogród tzn. wygrabić porządnie trawniki i poprzycinać róże.
Wodę dostaniemy 6-tego więc też będzie co robić.
No i mamy już termin szczepienia, choć dopiero 22.04 to już się cieszymy bo po drugiej szczepionce hacjendę otwieramy dla gości
Z pozdrowieniami zdjęcia prawie aktualne
z 22 marca 2020
Gdybym to przewidział to nagrałbym filmik dokumentujący machanie skrzydłami a tak zostały tylko 3 fotki z każdego nawrotu.
No tak - jeszcze zima trzyma wczoraj majsterkowałem i zmarzłem - dzisiaj chciałem kontynuować ale tylko chwilkę wytrzymałem bo znowu zmarzłem.
Pszczoły się pochowały i wcale nie obchodzą ich kwitnące już kwiaty. Nawet szpaków nie widzę a jeszcze niedawno całymi stadami się przemieszczały i słychać było jak radośnie się nawołują.
Od jutra ma być cieplej więc całe dnie będę na ogrodzie - muszę skończyć to co zacząłem, w sobotę zadymiam, a po niedzieli trzeba wziąć się za ogród tzn. wygrabić porządnie trawniki i poprzycinać róże.
Wodę dostaniemy 6-tego więc też będzie co robić.
No i mamy już termin szczepienia, choć dopiero 22.04 to już się cieszymy bo po drugiej szczepionce hacjendę otwieramy dla gości
Z pozdrowieniami zdjęcia prawie aktualne
z 22 marca 2020
- JAKUCH
Wszystkie moje wiosenne fotki zniknęły wraz ze starym dyskiem, a myślałam że wszystko sobie przegrałam na pendrivea No cóż dobrze ,ze tegoroczne będę miała dla przyszłorocznego porównania a wspomnienia Andrzeju piękne achhhhhh
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
My też pomalutku zaczynamy coś robić, ale zimno jeszcze. Jak człowiek na chwilę przystanie to zmarznie i już chce się wracać do domu