Marzenia pisane zielenią - ogród Judyty cz.1
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu w związku z 1000 postem gratki z powodu złotej kartki!!!
Wydaje mi się, że w ubiegłym roku, kiedy nasiona powojników wysiałam do mieszaniny ziemi z piaskiem- siewki lepiej rosły.
Spotkanie odbyło się zgodnie z planami. Odbyła się wzajemna komisyjna lustracja naszych ogrodów
Lubartowiaki- Agnieszka i Przemek zadbali o to, by w moim ogrodzie zagościły wymarzone przebiśniegi, a także inne rośliny wzbogacające moje rabatki.
Dzięki uprzejmości Agi, która zrobiła sesję zdjęciową wiośnie w moim ogrodzie i parapetowcom będę mogła się pochwalić, co u mnie w trawie piszczy.
Przemku zapomniałam na śmierć, jak nazywa się ta pachnąca krzewinka i ta malutka roślinka rosnąca obok niej
Wydaje mi się, że w ubiegłym roku, kiedy nasiona powojników wysiałam do mieszaniny ziemi z piaskiem- siewki lepiej rosły.
Spotkanie odbyło się zgodnie z planami. Odbyła się wzajemna komisyjna lustracja naszych ogrodów
Lubartowiaki- Agnieszka i Przemek zadbali o to, by w moim ogrodzie zagościły wymarzone przebiśniegi, a także inne rośliny wzbogacające moje rabatki.
Dzięki uprzejmości Agi, która zrobiła sesję zdjęciową wiośnie w moim ogrodzie i parapetowcom będę mogła się pochwalić, co u mnie w trawie piszczy.
Przemku zapomniałam na śmierć, jak nazywa się ta pachnąca krzewinka i ta malutka roślinka rosnąca obok niej
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- judyta
O no właśnie...tymianek i rukola!!!, nie chodziło mi o tulipanki botaniczne-ale odmiany ich też nie pamiętam
i nie wiem gdzie rukoli będzie najlepiej???
Posadzone przebiśniegi właśnie spełniają obowiązek wynikający z nazwy, gdyż zaczęło ostro sypać śniegiem
robi się biało
i nie wiem gdzie rukoli będzie najlepiej???
Posadzone przebiśniegi właśnie spełniają obowiązek wynikający z nazwy, gdyż zaczęło ostro sypać śniegiem
robi się biało
- judyta
Wnerwia mnie ten nawrót zimy... ...Trzeba koniecznie Marzankę posłać do ...diabła.!!
Po powrocie od Was przy okazji sadzenia zagrabiłam kawałek trawnika i zdjęłam okrycia z roślin na południowej stronie ogrodu. Wywieźliśmy chyba z sześć taczek badziewia i zrobiło się ciemno i zimno
Po powrocie od Was przy okazji sadzenia zagrabiłam kawałek trawnika i zdjęłam okrycia z roślin na południowej stronie ogrodu. Wywieźliśmy chyba z sześć taczek badziewia i zrobiło się ciemno i zimno
- judyta
Dziewczyny, ta zima jest nierozsądna przerwała mi prace porządkowe w ogrodzie....choć zrobiło się baśniowo, ślicznie!!!
Wszystko białe, każde oczko w siatce ogrodzeniowej oblepione śniegiem, każda gałązka na drzewach i krzewach ośnieżona....
no zachwycająco!! Osłabiły mnie te widoki i wybaczam zimie ten wyskok!
Temperatura dodatnia, bezwietrznie i leniwie padający mokry, gęsty śnieg...a ja nie mogę zrobić fotek
Jest tak pięknie, że wybaczam Ci Iduś wysłanie tej zimy....
P.S. Ida pomyliły Ci się paczki
Aguśka-nie podeślę, bo mnie się bardzo podoba taka zima
Wszystko białe, każde oczko w siatce ogrodzeniowej oblepione śniegiem, każda gałązka na drzewach i krzewach ośnieżona....
no zachwycająco!! Osłabiły mnie te widoki i wybaczam zimie ten wyskok!
Temperatura dodatnia, bezwietrznie i leniwie padający mokry, gęsty śnieg...a ja nie mogę zrobić fotek
Jest tak pięknie, że wybaczam Ci Iduś wysłanie tej zimy....
P.S. Ida pomyliły Ci się paczki
Aguśka-nie podeślę, bo mnie się bardzo podoba taka zima
- judyta
No to po robocie...śniegu napadało tyle, że moje świeżo posadzone przebiśniegi ledwo co widać spod pierzynki i nadal sypie. Ale temperatura plusowa. Zima chyba obrzydła wszystkim, wiec nie żałujmy braku fotek z czasu jej mam nadzieję ostatnich podrygów.
Poprzesadzałam siewki hibiskusów, które jak się okazało miały bardzo długie korzenie, mam nadzieję, że ładnie się przyjmą.
Pomidory także można zacząć pikować, więc wykorzystam czas nawrotu zimy na rozsadzanie sadzonek.
No a teraz wiosna 2009 !!
skimia
różanecznik
wierzba
Poprzesadzałam siewki hibiskusów, które jak się okazało miały bardzo długie korzenie, mam nadzieję, że ładnie się przyjmą.
Pomidory także można zacząć pikować, więc wykorzystam czas nawrotu zimy na rozsadzanie sadzonek.
No a teraz wiosna 2009 !!
skimia
różanecznik
wierzba
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- judyta
Przemku serdecznie Ci dziękuję za pamięć i życzenia
Jak myślisz, czy pierwiosnki-siewki można by było przepikować do tunelu, czy to jeszcze za wcześnie?i zbyt zimno nawet w tunelu..ale skoro kwitną już na ogrodach..hmm??
Jak myślisz, czy pierwiosnki-siewki można by było przepikować do tunelu, czy to jeszcze za wcześnie?i zbyt zimno nawet w tunelu..ale skoro kwitną już na ogrodach..hmm??