Moje kochane storczyki :))
Re: Moje kochane storczyki :))
Asiu, przyłączam się do reszty forumowiczów i życzę Ci szybkiego uporania się z choróbskiem i powrotu do zdrowia, oraz szybkiego i bezproblemowego wdrażania się w nowy tryb życia i pracy Trzymam za Ciebie kciuki! Przy okazji - dzięki Twoim opisom i zdjęciom coraz bardziej mam ochotę na Oncidium a moje małe sadzonki Vandy i Paphiopedilum mają się coraz lepiej (odkąd stoją w akwarium z keramzytem).Pozdrawiam jeszcze raz gorąco!
Pozdrawiam, Ewela
Hej...To ja Alicja...wreszcie założyłam konto na Forum i zaczynam podglądać Twoje roślinki.U mnie też wiosna rusza pełna parą. Pozdrowionka.
Przeczytałam cały Twój wątek, masz prześliczne i zadbane storczyki, cudne zdjęcia
- kinia22
- 500p
- Od: 31 sty 2009, o 16:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj oglądam Twoje piękności i nie mogę się na nie napatrzeć Mam jednego storczyka i nie jest taki ładny ale dopiero się uczę jak sobie z nimi radzić.
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie Kochani po dłuuugiej przerwie
Serdecznie dziękuję za Wasze odwiedziny "Starym" forumowiczom, jak i "Nowym" oraz mojej kuzynce Alicji (auspex), która wreszcie zdecydowała się pokazać swoje wspaniale kwitnące storczyki
Dlaczego mnie tak długo nie było na Forum ?
Otóż jak wiecie, wróciłam po dłuższej przerwie (czyt. 3-letnim urlopie wychowawczym) do pracy.
Na początku miałam pracować na I zmianę od 6 do 14, troszkę się zmieniło i pracuję teraz w trybie 2-zmianowym, czyli również od 14-22.
W zasadzie teraz jestem na etapie tylko praca-dom, nawet storczyki zaniedbałam, gdyż byłam już zbyt zmęczona na cokolwiek innego, komputera nawet nie włączałam.
W dodatku moje wyniki dotyczące zdrowia również się pogorszyły, tym samym na dzidzię jeszcze sobie poczekam
Na razie nie mam co marzyć...
W tej chwili mam szansę na awans, więc mój tryb pracy znowu się prawdopodobnie zmieni na 12-godzinny, dojdzie jeszcze nocna zmiana, więc nie wiem jak będzie dalej z czasem na forum.
Obiecuję wziąć się w garść i od czasu do czasu znaleźć chwilkę aby Wam pokazać co nieco ;)
Pisała do mnie Agita, rozmawiałam z Kasiunieczką, no i jak obiecałam, tak wstawiam zdjęcia, chociaż trochę...
Pierwsze kwitnienie tego storczyka u mnie:
Phal. typu Magical, piękne kolorki i urzekający zapach w słoneczku:
Phal. 'Baldan's Kaleidoscope' również wziął się za kwitnienie:
Niezmordowane, pachnące wanilią i czekoladą Oncidium kończy kwitnienie:
Phal 'Margarita' na razie jednym kwiatkiem i kiepskie widoki na przyszłość, zasusza pączki, ale warżkę i tak ma piękną
Różowy długodystansowiec od mojego teścia:
Zółty w ciapki-kwitnienie wtórne, miałby już cztery kwiaty, ale przez moją nieuwagę złamałam jeden pędzik
Tym akcentem zakończe dzisiejszą sesję, gdyż zasypiam juz przy klawiaturze
Dodaj jeszcze, żebyście nie myśleli sobie, że zaprzestalam interesować sie moją storczykową pasją, jadę na wystawę do Warszawy!!!
Razem z Kasiunieczką i Nessunią, szkoda, Że Agita nie może, nad czym bardzo ubolewam
Liczę tylko, że zdrówko mi pozwoli na spotkanie w tą juz sobotę
Pozdrawiam cieplutko
Serdecznie dziękuję za Wasze odwiedziny "Starym" forumowiczom, jak i "Nowym" oraz mojej kuzynce Alicji (auspex), która wreszcie zdecydowała się pokazać swoje wspaniale kwitnące storczyki
Dlaczego mnie tak długo nie było na Forum ?
Otóż jak wiecie, wróciłam po dłuższej przerwie (czyt. 3-letnim urlopie wychowawczym) do pracy.
Na początku miałam pracować na I zmianę od 6 do 14, troszkę się zmieniło i pracuję teraz w trybie 2-zmianowym, czyli również od 14-22.
W zasadzie teraz jestem na etapie tylko praca-dom, nawet storczyki zaniedbałam, gdyż byłam już zbyt zmęczona na cokolwiek innego, komputera nawet nie włączałam.
W dodatku moje wyniki dotyczące zdrowia również się pogorszyły, tym samym na dzidzię jeszcze sobie poczekam
Na razie nie mam co marzyć...
W tej chwili mam szansę na awans, więc mój tryb pracy znowu się prawdopodobnie zmieni na 12-godzinny, dojdzie jeszcze nocna zmiana, więc nie wiem jak będzie dalej z czasem na forum.
Obiecuję wziąć się w garść i od czasu do czasu znaleźć chwilkę aby Wam pokazać co nieco ;)
Pisała do mnie Agita, rozmawiałam z Kasiunieczką, no i jak obiecałam, tak wstawiam zdjęcia, chociaż trochę...
Pierwsze kwitnienie tego storczyka u mnie:
Phal. typu Magical, piękne kolorki i urzekający zapach w słoneczku:
Phal. 'Baldan's Kaleidoscope' również wziął się za kwitnienie:
Niezmordowane, pachnące wanilią i czekoladą Oncidium kończy kwitnienie:
Phal 'Margarita' na razie jednym kwiatkiem i kiepskie widoki na przyszłość, zasusza pączki, ale warżkę i tak ma piękną
Różowy długodystansowiec od mojego teścia:
Zółty w ciapki-kwitnienie wtórne, miałby już cztery kwiaty, ale przez moją nieuwagę złamałam jeden pędzik
Tym akcentem zakończe dzisiejszą sesję, gdyż zasypiam juz przy klawiaturze
Dodaj jeszcze, żebyście nie myśleli sobie, że zaprzestalam interesować sie moją storczykową pasją, jadę na wystawę do Warszawy!!!
Razem z Kasiunieczką i Nessunią, szkoda, Że Agita nie może, nad czym bardzo ubolewam
Liczę tylko, że zdrówko mi pozwoli na spotkanie w tą juz sobotę
Pozdrawiam cieplutko
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Twoje kwitnienia podbiły moje serce
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Basiu, dziękuję bardzo za miłe słowa
Jednak muszę się przyznać bez bicia, że moje kwitnienia tym razem dają wiele do życzenia
Storczyki są niedożywione, przesuszone i zaniedbane, dlatego maja tak mało kwiatów, ale póki co muszę dojść do ładu ze sobą.
Dzisiaj wymoczyłam wreszcie jedną partię, zostały mi jeszcze cztery, mam nadzieję, że jakoś się ogarnę ;)
Dobranoc
Jednak muszę się przyznać bez bicia, że moje kwitnienia tym razem dają wiele do życzenia
Storczyki są niedożywione, przesuszone i zaniedbane, dlatego maja tak mało kwiatów, ale póki co muszę dojść do ładu ze sobą.
Dzisiaj wymoczyłam wreszcie jedną partię, zostały mi jeszcze cztery, mam nadzieję, że jakoś się ogarnę ;)
Dobranoc
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Asiu cudowne masz storczyki, co jeden to ładniejszy od drugiego.
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu cieszę się, że jednak udało Ci się choć na chwilkę wpaść i pokazać swoje piękne kwitnienia. Mnie zauroczył phal. typu Magical Cudony no i do tego jeszcze pachnie
Do zobaczenia
Do zobaczenia
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Kochana Asiu jak dobrze że znowu do nas wróciłaś Trzymam kciuki za Twoje zdrówko niech szybko się stabilizuje, a storczysie mimo że piszesz zaniedbane wcale na takie nie wyglądają
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Asieńko nareszcie się pojawiłaś choć na chwilkę Już zaczęłam myśleć, że opuściłaś nas na dobre... Alee nieeee Asia wraca i to z wielkim rozmachem Kwitnienia masz naprawdę eleganckie. No i nawet jeśli je zaniedbałaś (czego wcale nie widać ) to one odwdzięczą się na wiosnę zapewne długimi pędami z wieloma kwiatuszkami. Pamiętaj : im mniej uwagi im poświęcamy tym lepiej kwitną Dziwne, lecz prawdziwe i udowodnione
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Asiu, niezmiernie się cieszę, że czasami tu Zagląasz ;)
Brka Ciebie na frum i jakaś pustka na Twoim wątku. Smutno bez Ciebie
Twoje storzysie szaleją. Pracuj, Awansuj...a jak Znajdziesz chwilę na odpoczynek, Zaglądnij do storczyków i na forum
I WYśpij się porządnie
Brka Ciebie na frum i jakaś pustka na Twoim wątku. Smutno bez Ciebie
Twoje storzysie szaleją. Pracuj, Awansuj...a jak Znajdziesz chwilę na odpoczynek, Zaglądnij do storczyków i na forum
I WYśpij się porządnie
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękne masz kwitnienia . Fajnie, ze wróciłaś na forum .