ogród Agaty (sure) - cz.3
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.3
Dorotko, masz z Krzyśkiem wygodnie, moje oba Krzyśki rano chętnie śpią dużej ode mnie, szczególnie młodszy... a i koty już wiedzą, gdzie się udać po śniadanie, zapolować na nogi wystające spod kołdry! ;)
Julku, a co zacz ten elektryczny podajnik, nie znam takiego urządzenia? Choć u nas pewnie by się nie sprawdziło, bo kocille mają inną kolejność - głaskanie, łazienka i woda, potem jedzenie!
Gosiu, my swoją owczarkę też przyzwyczailiśmy, że przed 9 to żadnych spacerów, całkiem dobrze wytrzymywała do późnej starości. Wiedziała, że "państwo ma leniwe" i nawet sprawiała wrażenie, że jej to odpowiada Ech, co to była za psica...
Justynko, czekoladowa jest słodka, ale szarak mnie urzeka swoim charakterem i mądrością. To naprawdę inteligentny kot, no i to jego wymowne spojrzenie - wyraża wszystko!
A u mnie jakoś nie ubywa śniegu, ciepło jest i biała okrywa stałą się ciężka i mokra, ale wizualnie ciągle się trzyma... odkopywałam dzisiaj świerkom gałęzie, bo się wygięły nieładnie!
Magdo, koty bengalskie są cudne, takie lamparcie. I potrafią osiągnąć duże rozmiary. Bardzo mi się ich futerko podoba, sprawia wrażenie aż sztucznego.
Myślę, że z czasem dzikusek da się oswoić, choć trudno będzie zmienić go w domową przytulankę... ;)
Szukałam dzisiaj śladów wiosny, była okazja, bo mam nareszcie wolne przedpołudnie. A oto efekt:
oczar kwitnie dwoma kwiatkami, ale zabawne, bo to ten malutki sadzony zeszłej jesieni (Jelena)
za to na Dianie na razie żadnych
irga dammera Major - niezawodna:
pieris wygląda na żywy, na szczęście:
rh Helsinki Univ. -ciągle nie wiem, jaki to pąk, ale chyba liść?
a wrzosiec Vivelii to musiałam odkopywać ;)
...podobnie jak gałęzie świerka serbskiego:
Julku, a co zacz ten elektryczny podajnik, nie znam takiego urządzenia? Choć u nas pewnie by się nie sprawdziło, bo kocille mają inną kolejność - głaskanie, łazienka i woda, potem jedzenie!
Gosiu, my swoją owczarkę też przyzwyczailiśmy, że przed 9 to żadnych spacerów, całkiem dobrze wytrzymywała do późnej starości. Wiedziała, że "państwo ma leniwe" i nawet sprawiała wrażenie, że jej to odpowiada Ech, co to była za psica...
Justynko, czekoladowa jest słodka, ale szarak mnie urzeka swoim charakterem i mądrością. To naprawdę inteligentny kot, no i to jego wymowne spojrzenie - wyraża wszystko!
A u mnie jakoś nie ubywa śniegu, ciepło jest i biała okrywa stałą się ciężka i mokra, ale wizualnie ciągle się trzyma... odkopywałam dzisiaj świerkom gałęzie, bo się wygięły nieładnie!
Magdo, koty bengalskie są cudne, takie lamparcie. I potrafią osiągnąć duże rozmiary. Bardzo mi się ich futerko podoba, sprawia wrażenie aż sztucznego.
Myślę, że z czasem dzikusek da się oswoić, choć trudno będzie zmienić go w domową przytulankę... ;)
Szukałam dzisiaj śladów wiosny, była okazja, bo mam nareszcie wolne przedpołudnie. A oto efekt:
oczar kwitnie dwoma kwiatkami, ale zabawne, bo to ten malutki sadzony zeszłej jesieni (Jelena)
za to na Dianie na razie żadnych
irga dammera Major - niezawodna:
pieris wygląda na żywy, na szczęście:
rh Helsinki Univ. -ciągle nie wiem, jaki to pąk, ale chyba liść?
a wrzosiec Vivelii to musiałam odkopywać ;)
...podobnie jak gałęzie świerka serbskiego:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga czekałam i czekałam na dobre wieści ...., podczytywałam wątek, bo o kotkach się nie wypowiadam, u mnie dwa psy za to, ogródkowe szkodniki
I jest
Pierwsze oczary to już teraz idzie wiosna z pewnością
I jest
Pierwsze oczary to już teraz idzie wiosna z pewnością
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Su, to takie okragle ustrojstwo z 4 komorami do ktorego nasypuje sie zarelko i ktore otwiera jedna komore o wyznaczonej godzinie lub w wyznaczonym dniu. Bardzo przydatne urzadzonko jak chce sie na weekend wyjechac a nikogo nie ma pod reka, zeby kota karmil przez 2 dni na ten przyklad.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agato, wstąpił duch w naród ogrodniczy po twoich fotkach z kwitnącym oczarem . Dzięki.
Jutro mam trochę czasu i pójdę zobaczyć za dnia, czy mój też już wita wiosnę.
Ależ ptaki dzisiaj śpiewały
Na parapecie też zaczyna budzić się życie
Jutro mam trochę czasu i pójdę zobaczyć za dnia, czy mój też już wita wiosnę.
Ależ ptaki dzisiaj śpiewały
Na parapecie też zaczyna budzić się życie
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie mimo ciągłej odwilży mnóstwo śniegu Wiosna idzie niechybnie, ale trzeba sobie na nią poczekać.
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
O, jak miło na Twoje fotki popatrzeć i zobaczyć zwiastuny wiosny U mnie wszystko jeszcze pod ok 0,5 metrową warstwą śniegu, a w niektórych miejscach to i metr leży.... Na razie bedę u was wiosny szukać
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aga pierwsze kwiatki tegoroczne i dają nadzieję na lepsze jutro.
Czekoladka jak zwykle
Moje domowe to zawsze w nocy muszą spać, nie ma łażenia czy budzenia nad ranem. Do sypialni wstęp wzbroniony na noc. A Edul to raczy dopiero się ruszyć z jakiegoś tam legowiska jak ja udaję się do kuchni na kawę, wcześniej choćby wszyscy już łazili to on tego nie zauważa. A żarełko ma zawsze w miseczce żeby sobie chrupnął w nocy.
Czekoladka jak zwykle
Moje domowe to zawsze w nocy muszą spać, nie ma łażenia czy budzenia nad ranem. Do sypialni wstęp wzbroniony na noc. A Edul to raczy dopiero się ruszyć z jakiegoś tam legowiska jak ja udaję się do kuchni na kawę, wcześniej choćby wszyscy już łazili to on tego nie zauważa. A żarełko ma zawsze w miseczce żeby sobie chrupnął w nocy.
Ja to jestem śpioch, mam dobrze z moim skowronkiem:-)
Ładny ten wrzosiec
A i super Ci kwitnie oczar
Ładny ten wrzosiec
A i super Ci kwitnie oczar
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Mój oczar w poprzednim roku też zakwitł tylko dwoma kwiatkami, reszta mu padła.
Muszę sprawdzić, czy w tym roku odżyje.
Miłego dzionka i
Muszę sprawdzić, czy w tym roku odżyje.
Miłego dzionka i
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Su mam nadzieje ze to biale zaczyna pomalu znikac? Jeny ale przybijajaca ta pogoda kurna slonca chce, duzo, duzo
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Wpadłam na chwilkę do domu pomiędzy pracami i tylko Wam powiem, że śniegu w ogrodzie o połowę mniej, słonecznie i +9 stopni. Jest całkiem przyjemnie!
I krokusy przetrwały pod śniegiem, mam nadzieję, ze niedługo zaczną kwitnąć!
I krokusy przetrwały pod śniegiem, mam nadzieję, ze niedługo zaczną kwitnąć!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
No, ciekawe czy moje krokusy już są na wierzchu, bo rano, to na pewno jeszcze pod sniegiem były
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
No ,to szczęściary a Was- u mnie krokusy ...pod wodą Ciekawe czy sobie poradzą. Sprawdzałam, ziemia rozmarznięta na ok 5 cm ,jak tak dłużej pobędzie to wszystko pognije!
Serdecznie pozdrawiam Danuta