Moja mała "dżungla" - part III
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała "dżungla" - part III
wielkie dla fiołeczka.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Aga gloksynia urocza, fajny piegusek
No i gratuluję kwiatka na fiołeczku
Ja się chyba swoich nie doczekam, codziennie im zaglądam pod liście i nic
No i gratuluję kwiatka na fiołeczku
Ja się chyba swoich nie doczekam, codziennie im zaglądam pod liście i nic
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- polikola
- 500p
- Od: 16 maja 2012, o 15:31
piękny piegusek z gloksynii, szkoda, że nie mam więcej parapetów
Pozdrawiam - Paulina
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
- kwiaciara
- 200p
- Od: 28 wrz 2011, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mi również podobny fiołcio zakwitł:) Jutro wstawię focię
Zerkniesz czy to ten sam:) i również z listka.
Zerkniesz czy to ten sam:) i również z listka.
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Przypomniałam sobie, że Jola pytała...
Jola... Ty chcesz mnie w szpitalu odwiedzać?? ja i zbieranie grzybów... taaaa... jednorazowe wyjście i....
byłam, ale foto nie było
no gloksynie się rozpychają ale za to na zimę robią miejsce na parapecie innym
no widzisz Monia, ja zaglądałam i wściekłość mnie ogarniała.. w końcu straciłam energię i chęci... poszłam jedynie podlać bo przecież świadomie nie mogę umordować a tam na jednym fiołku pąki i juz do tego kwitnacy jeden polecam tę metodę
ja miałam na myśli raczej, że sadzonka malutka, siedzi w plastikowym kieliszku i to od niedawna i zakwitła a mam już sadzonki od wieeelu miesięcy hodowane i... nic
oksi, eva, Patrycja - dziękuję
jak wyjeżdżamy gdzieś na dłużej niż dobę a ja mówię "to ja tylko kwiatki podleję" to M bierze laptopa i mówi "aaaa to ja jeszcze zdążę na necie posiedzieć i kawę wypić "
jola1313 pisze:A na maślakach byłaś?
Jola... Ty chcesz mnie w szpitalu odwiedzać?? ja i zbieranie grzybów... taaaa... jednorazowe wyjście i....
kwiaciara pisze:Zerkniesz czy to ten sam
byłam, ale foto nie było
polikola pisze:szkoda, że nie mam więcej parapetów
no gloksynie się rozpychają ale za to na zimę robią miejsce na parapecie innym
Niunia1981 pisze:Ja się chyba swoich nie doczekam, codziennie im zaglądam pod liście i nic
no widzisz Monia, ja zaglądałam i wściekłość mnie ogarniała.. w końcu straciłam energię i chęci... poszłam jedynie podlać bo przecież świadomie nie mogę umordować a tam na jednym fiołku pąki i juz do tego kwitnacy jeden polecam tę metodę
heliofitka pisze:Nie wszystkie fiołki są wielkości "kopki siana"
ja miałam na myśli raczej, że sadzonka malutka, siedzi w plastikowym kieliszku i to od niedawna i zakwitła a mam już sadzonki od wieeelu miesięcy hodowane i... nic
oksi, eva, Patrycja - dziękuję
rapunzel pisze:czasem pewnie może to wyglądać na to, że człowiek ginie bezpowrotnie w ich gąszczu
jak wyjeżdżamy gdzieś na dłużej niż dobę a ja mówię "to ja tylko kwiatki podleję" to M bierze laptopa i mówi "aaaa to ja jeszcze zdążę na necie posiedzieć i kawę wypić "
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Aga ostatnie zdanie mnie powaliło jakbym mojego słyszała tylko on nie w necie buszuje, a sport oglada
- mniodkowa
- Kontakt:
Celinko - nie wiem które zło jest gorsze sport czy net bo narzekam na przesadne zainteresowanie komputerem, a jakby mi ciągle wisiał na tv i oglądał sport to pewnie też bym szału dostała a tak to od czasu do czasu jakieś "mordolejstwo" sobie obejrzy a ja swego lapka też mam
a skoro o przyrostach mowa to mój storczyk... niepamiętanego koloru... niedługo znów zakwitnie
No i po pracy zauważyłam otwartą buźkę kohlerii
A skoro już wzięłam aparat to pochwalę się, że mam różową pelargonię i ona rośnie
miłego oglądania
a skoro o przyrostach mowa to mój storczyk... niepamiętanego koloru... niedługo znów zakwitnie
No i po pracy zauważyłam otwartą buźkę kohlerii
A skoro już wzięłam aparat to pochwalę się, że mam różową pelargonię i ona rośnie
miłego oglądania
Brawa dla zamii, super,że w pracy możesz mieć kwiaty w doniczkach, ja w klinice tylko mogę mieć sztuczne lub cięte w wazonie od czasu do czasu.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Jesteś pewna, ze to begonia, bo mnie to wygląda na pelargonię , przynajmniej na tym zdjęciu:)
Brawa dla zamiokulkasa.
U mnie jest tak, ze m generalnie okupuje tv. Jak ma wolne, to siedzi i przełącza z kanału na kanał. Nieraz potrafi oglądać ze 3 programy naraz, także filmy. Ja tego nie cierpię.
Brawa dla zamiokulkasa.
U mnie jest tak, ze m generalnie okupuje tv. Jak ma wolne, to siedzi i przełącza z kanału na kanał. Nieraz potrafi oglądać ze 3 programy naraz, także filmy. Ja tego nie cierpię.
- mniodkowa
- Kontakt:
rany
Jagoda oczywiście, że pelargonia słów brak na moją.... już edytuję
kompletnie nie wiem skąd taki pomysł??? nie czytałaś... nie raz pisałam, że pracuję w miejscu gdzie nawet NIE MA OKIEN więc skąd ja tam mam mieć kwiaty? nie znalazłam takich, które lubią sztuczne oświetlenie... zresztą teraz w obecnej dla mnie sytuacji to już nawet mnie nie interesuje... starczy mi kwiatów w domu
Jagoda oczywiście, że pelargonia słów brak na moją.... już edytuję
Filigranowa27 pisze:super,że w pracy możesz mieć kwiaty w doniczkach
kompletnie nie wiem skąd taki pomysł??? nie czytałaś... nie raz pisałam, że pracuję w miejscu gdzie nawet NIE MA OKIEN więc skąd ja tam mam mieć kwiaty? nie znalazłam takich, które lubią sztuczne oświetlenie... zresztą teraz w obecnej dla mnie sytuacji to już nawet mnie nie interesuje... starczy mi kwiatów w domu
Ale się uśmiałam , ze zmęczenia czytałam ,że napisałaś w pracy a teraz widzę...po pracy . .
- mika181
- 500p
- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
ależ cudowny kolor ma twoje anturium i jaka wielka paka kwiatów zamiokulkasy lubią długo stać w miejscu, jak już się nie mieszczą w doniczce to po przesadzeniu do ciut większej często puszczają nowe pędy, mój po takim zabiegu wypuścił 5
- mniodkowa
- Kontakt:
mika - tak właśnie liczyłam, że zami zechce się rozmnożyć.. miałam obawy co do miejsca jego zamieszkania ponieważ stoi w kącie pokoju na komodzie, bez słońca praktycznie.. ależ jestem z niego dumna
Miałam przymusowe mycie okna, nie myślcie sobie, że na parapecie taka pustka, kwiatki pojedynczo stawiałam do zdjęcia, trochę światło już było nie takie jak trzeba, za szybko robi się szaro ale chciałam pokazać mego ogromnego Geronimo
tego liściora obcięłam, wypychał mi wszystko co stało wokół niego pocięłam i ponownie spróbuję ukorzenić metodą jaka mi nie wyszła kiedyś...
na tym parapecie mieszka jeszcze bordowy, który ma więcej kwiatów niż liści
a także fioletowy
i biały
oraz różowy, lawendowy, Pink Souffle, Nerys... ale nie nadawały się do zdjęcia
jutro rano zrobię foto parapetu w całości, może światło będzie lepsze
Miałam przymusowe mycie okna, nie myślcie sobie, że na parapecie taka pustka, kwiatki pojedynczo stawiałam do zdjęcia, trochę światło już było nie takie jak trzeba, za szybko robi się szaro ale chciałam pokazać mego ogromnego Geronimo
tego liściora obcięłam, wypychał mi wszystko co stało wokół niego pocięłam i ponownie spróbuję ukorzenić metodą jaka mi nie wyszła kiedyś...
na tym parapecie mieszka jeszcze bordowy, który ma więcej kwiatów niż liści
a także fioletowy
i biały
oraz różowy, lawendowy, Pink Souffle, Nerys... ale nie nadawały się do zdjęcia
jutro rano zrobię foto parapetu w całości, może światło będzie lepsze