Ogród - moje miejsce na ziemi....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród - moje miejsce na ziemi....

Post »

Dorota, no szok ;:oj Takie irysy ? Tegoroczne ? Jestem pod wrażeniem :) Zawilce prześliczne... Ciemierniki mam w planie, tylko nie wiem gdzie je nabyć...
Też jesteś tak narobiona? Ja lecę cały czas na jakiś smarowidłach na obolałe krzyże :;230
PS Zakulkowałam Wollertona i Alana Titchmarsh?a. Nie udało mi się z Edenką, bo musiałam ją przyciąć po przesadzeniu.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Niesamowicie masz zaawansowaną wiosnę ;:oj U mnie jeszcze hiacynty i narcyze w zielonych pąkach, a u Ciebie takie śliczne ;:224
Piękne te brateczki granatowe z białym w lewym gliniaku ;:215
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko dobrze że poradziłaś z tym oczkiem i znowu będzie cieszyć wszystkich w koło ;:333
Kolorowa wiosna śliczna ;:215 takie grube hiacynty ;:oj
Dobrze że się ochłodziło to troszkę przystopowało ten rozkwit wiosennych kwiatuszków i będą nas cieszyć troszkę dłużej :lol:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Bratki cudowne,takich nie widziałam ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Piękne bratki wybrałaś Dorotko! Ja też nie mogłam się oprzeć tym żywym kolorkom ;:173
Masa kwiatów już u Ciebie szaleje, a kępy ciemierników boskie. Ponoć nie lubią przesadzania, więc posadziłam w niedużych odstępach kilka sadzonek żeby stworzyły wielką masę kwiatów, liczę na taką jak Twoja ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aniu, iryski jak najbardziej tegoroczne, z resztą chyba wszędzie już kwitną :)
Ciemiernikom będe pikować siewki, więc jeśli Cię satysfakcjonuja takie małe roślinki to odezwij się latem, powinno coś być.
Swoja drogą dobrze, ze popadało, człowiek sobie odpoczął ;:306 A i ogród domagał się już wody. Taka sucha wiosna nie służy roślinom. Hella, która po zimie wyglądała doskonale zaczęła schnąć na potęgę. Zastanawiam się czy cos się uda uratować. jeśli nie, posadzę na to miejsce New Dawn. Ta przynajmniej nie kaprysi.
Ciekawa jestem jakie będa w tym roku efekty kulkowania róz. Juz nie mogę sie doczekać.

Monia, coraz więcej hiacyntów rozwija kwiaty. Musze odszukać moje zapiski z odmianami, rozpoznać co takie wyrywne.
Za to szafirki się ociagają. Widziałam w kilku ogrodach już kwitnace a u mnie wciąż pąki pochowane w ziemi :(
Dziś znów zakupiłam bratki, nie moge sie powstrzymać. Tym razem niebiesko-fioletowe z białymi stokrotkami. Dosadzę chyba do skrzyni z ziołami, bo strasznie tam na razie pusto.

Majeczko, no niestety, to koszmarna praca, ale daje wielką satysfakcję. Wiem, że gdybym jesienią przykryła oczko siatką miałabym mniej roboty a i odkurzacz załatwił by trochę sprawy, ale to spory wydatek, wole się poświęcić a kasę wydać na inne rzeczy :wink:
Hiacynty, nawet te, które sadzone jesienią 2011 wyglądają w miarę dobrze. Paki grube, będą ładnie wyglądać. Nie wykopuję cebul i widzę już, że niektóre się podzieliły i pędów kwiatowych jest więcej. Zastanawiam się czy latem nie wykopię i nie rozsadzę ich żeby miały miejsce do przyrastania. Pewnie pasowałoby je w tym roku pozbawić kwiatostanów by sie nie wysilały, ale mi szkoda. Cóż, co roku można dosadzić nowe :)

Aniu bardzo lubie te małe bratki. Długo sie trzymają, obficie kwitną no i zdobią donice dość długo. Dziś kupiłam następną partię :)
A w nadzieję z wyprawy do lasu przywiozłam żywiec gruczołowaty, który dosadziłam do zawilców pod jabłonią
Obrazek

Oczko wyczyszczone, woda nalana, ślicznie jest
Obrazek
I na koniec Pan Kot :wink:
Obrazek

-- Wt 25 mar 2014 13:07 --

Kasiu, no własnie ;:306 Tyle kolorów, że ciężko się zdecydować, nie umiem się oprzeć tym kolorowym buźkom.
U mnie w okolicach ciemiernikowych masa siewek, będe pikować jak tylko zrobi się cieplej. Porozsadzam też pod magnolię, będzie um tam dobrze.
U Ciebie okolice podsosnowe wyglądają cudownie!!! zakochałam się w tych zdjęciach ;:167
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień Dobry ;:3
U nas poranek słoneczny, chłodny, na szczęście bez przymrozków :) Jak pogod wytrzyma planuje popołudnie w ogrodzie.
Mam nadzieję, że i Wam dzien upłynie przyjemnie.
Miłego dnia :wit
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Mam nadzieję, że i u mnie się ociepli (rano szron na trawie i skrobanie szybek w aucie było) bo muszę się wziąć za robotę... jak widzę te wylizane rabatki u innych to normalnie :oops:
alicja46
200p
200p
Od: 31 sty 2009, o 19:58

Post »

Nie mogę się powstrzymać żeby nie powiedzieć jaki on śliczny ;:168 - oczywiście Pan Kot . ;:197
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pan Kot - śliczny ;:215 Uwielbiam puchate futrzaki :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoje oczko wodne, Dorotko, ma cudowne otoczenie... naprawdę pięknie je obsadziłaś - doczekać się nie mogę pełni sezonu, który pokaże cały urok tego zakątka.

Słonecznie pozdrawiam!
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu, o zapewniam Cię, że i u mnie są jeszcze kąty "nie tknięte ludzką ręką" :wink: Oczywiście ich nie prezentuję.
Czeka mnie sporo pracy przy azaliach. Jakieś zielsko mi pomiędzy nimi narosło i musze cos z tym zrobić.

Alicjo, dziękuję w imieniu Maxa :wink: Piekny jest, ale charakterek ma.... nie koci :( Przytulać sie nie lubi :(

Monia, długowłosy kot był moim marzeniem. Na szczęście Max ma wło, który się nie filcuje a poza tym lubi czesanie.
Za to psiaka mamy 'łysego'
Obrazek

Agunia, dzięki ;:196 Teraz co prawda troche inaczej aranzowałabym przestrzeń dookoła oczka, ale rzeczywiście, nie jest źle.
Szkoda tylko, ze sąsiad wyciął drzewa za siatką. Miałam piekne tło, zwłaszcza wiosną, kiedy owocowe kwitły. Teraz z konieczności musiałam tam założyć cieniówkę, która nie zdobi :( Może kiedyś dorobię się drewnianego płoru do końca siatki, będzie wtedy dużo lepiej.
Jeszcze jeden rzut okiem na okolice przyoczkowe
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold