Mój kącik storczykowy :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kącik storczykowy :)

Post »

;:224
Dobra dobra, my tu śmiechy chihy, a czas leci... idź się czegoś dowiedź!
;:303
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Kasia, na razie będę go uprawiać "na ślepo" ;) A myślisz, ze ta malutka sucha pochewka kwiatowa to jest nieaktywna? Bo czytałam, że niektóre Cattleye mają własnie na pozór uschnięte pochewki a później kwitną.. Bo jeśli to stara i nieaktywna pochewka to chyba mogę go podlać, a jeśli coś by z niej kiedyś miało być, to może lepiej nie ;:306 Ale korzonki były wilgotne, więc sprzedawca go chyba normalnie podlewał ;:224
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

A do ktorej Kasi to pisalas Aniu? ;:306
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Dufin, a zapytaj sprzedawcę jak on podlewał i kiedy spoczynkował... (wiem, że to nie po polsku, ale jakoś lepiej nie potrafiłam wymyśleć ;:224 )

Actus, uroki oryginalnych imion :;230
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Actus hehe.. do tej Kasiu, z którą obecnie dyskotowałam czyli z kahim :D

Kasiu (kahim ;:306 ) powiem Ci, ze pytałam, ale sprzedawca odpisał mi, ze tak jak podano w opisie aukcji a tam napisano tylko, ze po przekwitnięciu trzymać bardziej sucho ;:153 wydaje mi się, ze coś jeszcze odnośnie uprawy mi kobieta odpisała, ale ja mądra czyściłam skrzynkę pocztową i usunęłam wszystko ;:224 wstydzę się pisać drugi raz bo weźmie mnie za jakąś niepoczytalną ;:300 Może to ktoś z forum i prędzej czy później się ujawni ;:306

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

A Kamile pytalas????
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, napisałam już wcześniej w poście co mi odpowiedziała :D Ale wtedy roślina jeszcze do mnie nie dotarła, więc pomyślałam, ze może jak wkleję fotkę to ktoś jeszcze dorzuci coś od siebie i wyciągnę z tego jakaś średnią ;:224 ;:306

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, no Aniu... widzę, że kolekcja systematycznie się powiększa!! :D Gratulacje!! Ja nadal mam tylko phalaenopsisy, chociaż kusi mnie zakup jakieś vandy lub cymbidium... Masz może zdjęcie, jakie dokładnie kwiaty będzie miała Twoja cattleya? Życzę Ci, żebyś szybko mogła cieszyć się pięknym kwitnieniem!! :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj Marto... może i kombinuję z innymi storczykami niż falki, ale średnio mi to wychodzi ;:224 zawsze kupię jakąś młoda roślinę, na której kwitnienie muszę czekać lata świetlne ;:306 a wprawy żadnej :roll: Moja katleja ma mieć kwiaty zbliżone do tych TUTAJ Zbliżone, bo sprzedawca nie miał fotki z kwitnienia, a to zdjęcie jest z internetu i jest to ponoć najbliższy kolor :) Bardzo podobną ma Baryczka zachęcam Cię do odwiedzenia jej wątku, ale ostrzegam, że Twoja lista zachcianek może się drastycznie powiększyć ;:224

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

No to faktycznie kupiłaś prawdziwe cudo!! ;:oj Tym bardziej nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak kwitnie u Ciebie!! :D Generalnie cattleye mnie jakoś nie zachwycają, ale ta jest śliczna... Póki co unikam oglądania niektórych kolekcji, żeby nie kusić losu... :wink:
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no własnie obiecałam sobie, ze jeśli się skusze na Cattleyę to tylko na tą, która mi w głowie utkwiła po obejrzeniu wątku Baryczki ;) Kwiaty sa śliczne, mam nadzieję, ze w rzeczywistości nie będą zbyt bardzo odbiegać od tych ze zdjęcia. Bardzo chciałabym ją doprowadzić do kwitnienia, ale to chyba zajmie trochę czasu ;)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Może doczekasz się szybciej niż się spodziewasz!! :D Przeglądałam ostatnio zdjęcia różnych storczyków w internecie, i przypadkowo znalazłam podobnego phalaenopsisa do Twojego z avatara... Jest zidentyfikowany jako Phal (KV Golden Star X Tzu Chiang Balm). Podobny, czy tylko mi się wydaje? :)
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ooo.. całkiem podobny, ale powiem Ci, ze sama nie wiem. Na zdjęciach wpada bardziej w czerwień ale mój tez tak na zdjęciach wychodzi mimo, ze to taka czerwień z fioletem.. hmm. i też ma takie delikatne kropeczki na dolnych płatkach.. Kurcze powiem Ci, ze będę teraz o tym cały czas myśleć, może nich inni się wypowiedzą ;:306 dziękuję za cynk :D

Pozdrawiam Ania!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”