Czosnek zimowy cz.3
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czosnek zimowy cz.3
Czy ta lawenda ma czemuś służyć? Mam na myśli np ochronę przed szkodnikami albo moze pozytywnie wpływa na późniejsze przechowywanie? Czy tak po prostu dla ozdoby i walorów zapachowych dodana? Ot tak by było ładnie?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Jestem bardzo zadowolona ze zbiorów ,więcej posadziłam a główki piękne
Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Czy jak kupię teraz czosnek zimowy i będę go przechowywał w lodówce to będzie on się nadawał do wysadzenia w październiku ?
Pozdrawiam Patryk
Witam.Moim zdaniem jest to bezsensowna czynność.Kupisz z końcem września lub początkiem pażdziernika,orientacyjnie będzie wiadomo jaka pogoda bedzie na koniec pazdziernika,wsadzisz i do zimy sie ukorzeni.Co nie znaczy ze nie możesz kupić teraz i przechować w suchym i przewiewnym miejscu. Joanna
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rupert, czosnek nie wymaga przechowywania w lodówce. Powieszony w przewiewnym miejscu (u mnie wiszą warkocze czosnku zamiast firanek w kuchni, okno w bloku od strony północno-wschodniej), prawie do roku jest dobry do spożycia. Czosnek, który wykopałam w lipcu będę sadzić w październiku, a wiosenny który wykopałam dziś będę sadzić w marcu. Przechowywany, oczywiście, "na wisząco". Jak znajdziesz ciekawą odmianę kup teraz, ale od września na targach i w ogrodniczych będzie mnóstwo czosnku do sadzenia.
Dorota
- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
Ja tam już swój czosnek sprzedałem a miałem ich około 40 główek na jesień posadzę już 100 ząbków czosnku
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irek6820 pisze:Ja tam już swój czosnek sprzedałem a miałem ich około 40 główek
Ja na swoje potrzeby mam ponad 200szt. i nie bardzo widzę możliwość sprzedaży nie mówiąc gdzie znalazłeś chętnych na taką ilość
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może jedno zero uciekło Też mam około 200 i myślę, że zużyję - sadzenie, jedzenie
Pozdrawiam Eugenia
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja miałem ok.430.Odpadło ok.10 szt.przy wykopywaniu.Są duże i b.duże.Fakt,że zaopatruję również 2 rodziny na wsi(córka i syn ze swoimi rodzinami).Pozostałe jak tu pisała chyba E-babka-jemy i będę sadził.Na pewno nic się nie zmarnuje.
A jako,że po wykopaniu były moczone w OW,myślę,że też w trakcie przechowywania nic(niewiele) nie odpadnie.
A jako,że po wykopaniu były moczone w OW,myślę,że też w trakcie przechowywania nic(niewiele) nie odpadnie.
- Xavierka
- 500p
- Od: 6 maja 2012, o 20:55
Octan wapnia - więcej inf. znajdziesz w tematach pomidorowych.
Pozdrawiam
Najcenniejsza wiedza z własnego doświadczenia.
Najcenniejsza wiedza z własnego doświadczenia.