Mój zielony świat cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.3
Witaj Aniu,spóźnione ale szczere życzenia imieninowe,dużo zdrówka i dużo pięknych chwil w Twoim cudownym ogrodzie,ja też jak Ala nie rozumiem jak mogłaś nie wygrać tego konkursu,kiedy Twój ogród jest tak piękny a Ty wspaniałą i życzliwą osobą ,z Twojego ogrodu trudno wyjść ,ta ilość roślin powala na kolana,czapki z głów gdy wchodzi się do Twojego ogrodu ,pozdrawiam i buziaczki dla ciebie
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A mnie strasznie podobają się te fioletowe główki ze zdjęcia pod tytoniem. Czosnki? Szczypiorki? Co to?
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu u mnie wczoraj i dziś można było odetchnąć chłodniejszym powietrzem ale od jutra zapowiadają w całej Polsce okropne upały
Należę do osób, które takich temperatur nie lubią a spanie w nagrzanym domu to dla mnie masakra
Obitko sorki, że jeszcze u Ciebie nie byłam, już biegnę
Beatko jeśli będziesz chętna na nasiona tego zielonego tytoniu to nie ma sprawy, wyślę
Mewko tak to jest tytoń karłowy, mam go u siebie już drugi rok ale myślę, ze pozostanie na dłużej bo baardzo mi się podoba
Martuniu dziękuję za życzenia a za pokrzepiające słowa jestem Ci ogromnie wdzięczna choć ja myślę, że mój ogród jest wciąż niedoskonały ale gdy czytam takie wpisy cieszę się ogromnie i czuję się bardzo podbudowana. Dziękuję
Aneczko to jest czosnek główkowaty, śliczny jest ale gdy jest w mniej słonecznym miejscu to się wykłada.
Cleome dla Ali
siałam lepnice nadmorską a wyrosły takie kwiatuszki, co to? Pomóżcie
misz-masz
Należę do osób, które takich temperatur nie lubią a spanie w nagrzanym domu to dla mnie masakra
Obitko sorki, że jeszcze u Ciebie nie byłam, już biegnę
Beatko jeśli będziesz chętna na nasiona tego zielonego tytoniu to nie ma sprawy, wyślę
Mewko tak to jest tytoń karłowy, mam go u siebie już drugi rok ale myślę, ze pozostanie na dłużej bo baardzo mi się podoba
Martuniu dziękuję za życzenia a za pokrzepiające słowa jestem Ci ogromnie wdzięczna choć ja myślę, że mój ogród jest wciąż niedoskonały ale gdy czytam takie wpisy cieszę się ogromnie i czuję się bardzo podbudowana. Dziękuję
Aneczko to jest czosnek główkowaty, śliczny jest ale gdy jest w mniej słonecznym miejscu to się wykłada.
Cleome dla Ali
siałam lepnice nadmorską a wyrosły takie kwiatuszki, co to? Pomóżcie
misz-masz
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, nie pomogę z tym cudownym niebieskim kwiatkiem. Jakoś mi się z lnem skojarzył, ale wiesz, ja nie jestem znawczynią. Ale niektóre kwiatki z Twoich fotek już umiem rozpoznać. I nazwać Muszę więcej jednak urozmaicać ogród jednorocznymi. Ja taka tradycyjna jestem w nasadzeniach, a u Ciebie masa różnego kwiecia, ślicznego posadzonego łanami.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Może to len trwały? Podobny jest ale nie wiem. Piękną masz lilię
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To jest len Aniu! ale to chyba nie ode mnie nasiona, bo znowu Małgosia mnie posądzi że zmutowałam
A ja się stale przyglądam tym różowym - co to jest?
A ja się stale przyglądam tym różowym - co to jest?
- aneczka1979
Dzięki za informację.
Na pierwszym zdjęciu widzę kłosowca w oddali. Uwielbiam tego "krzaczorka". A na ostatnim, tam w głębi, w oddali, to ciemno fioletowe... czy to Pysznogłówka?! Co za kolor! Bardzo chciałabym coś w takowym u siebie.
Na pierwszym zdjęciu widzę kłosowca w oddali. Uwielbiam tego "krzaczorka". A na ostatnim, tam w głębi, w oddali, to ciemno fioletowe... czy to Pysznogłówka?! Co za kolor! Bardzo chciałabym coś w takowym u siebie.
Aniu,ta pysznogłówka w tle jest niesamowita Ja mam czerwone i białe.W forumowych ogrodach widziałam pysznogłówki w różnych odcieniach różu,ale takiej jak u ciebie jeszcze nie spotkałam.Czy można ją wysiać z nasionek?Bo gdyby to było możliwe to ja bym cię poprosiła o zebranie nasion Oczywiście jeśli to nie będzie dla ciebie kłopotliwe.Bo pracy przy takim ogrodzie i tak masz moc
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu śliczne misz-masz ,a Kleome jest piękne ja też dostałam sadzonki od Ali
Pozdrawiam Alicja
- anym
Gosiu dobrze skojarzyłaś Marysia potwierdziła, że to len. Ładny ale szkoda, że to nie lepnica bo bardzo mi na niej zależało dodatkowo jest byliną a len jednoroczny.
Saruniu tak to jest len tylko jednoroczny, szkoda
Marysiu nasionka nie są od Ciebie bądź spokojna, a może zbierałaś nasiona z lepnicy nadmorskiej bo jak dobrze kojarzę masz taką
Kilka ziarenek bym przygarnęła. Różowe to godecja Marszawa miła być pomarańczowa ale gdzie tam jej do pomarańczowego.
mati dziękuję
Aneczko tak to jest pysznogłówka mój aparat troszkę przekłamał kolor , jest bardziej w ciemnym różu. Na jesieni mi przypomnij to Ci wyślę kawałek
Aguś ta pysznogłówka jest w kolorze ciemnego różu, nie wiem dlaczego mój aparat przekłamuje kolory. Oczywiście nasionka Ci wyślę i nawet na wymianę byłabym chętna bo białej nie mam.
Alu cleome są bardzo piękne, w przyszłym roku też wysieje Ala-Biedronka ma dobre serce
Miłego weekendu życzę
Saruniu tak to jest len tylko jednoroczny, szkoda
Marysiu nasionka nie są od Ciebie bądź spokojna, a może zbierałaś nasiona z lepnicy nadmorskiej bo jak dobrze kojarzę masz taką
Kilka ziarenek bym przygarnęła. Różowe to godecja Marszawa miła być pomarańczowa ale gdzie tam jej do pomarańczowego.
mati dziękuję
Aneczko tak to jest pysznogłówka mój aparat troszkę przekłamał kolor , jest bardziej w ciemnym różu. Na jesieni mi przypomnij to Ci wyślę kawałek
Aguś ta pysznogłówka jest w kolorze ciemnego różu, nie wiem dlaczego mój aparat przekłamuje kolory. Oczywiście nasionka Ci wyślę i nawet na wymianę byłabym chętna bo białej nie mam.
Alu cleome są bardzo piękne, w przyszłym roku też wysieje Ala-Biedronka ma dobre serce
Miłego weekendu życzę
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu, oj tak ma
Chciałam zapytać o te wysokie białe jakby dzwonki - jak te kwiaty się nazywają są takie piękne
Chciałam zapytać o te wysokie białe jakby dzwonki - jak te kwiaty się nazywają są takie piękne
Pozdrawiam Alicja
- anym
Alu to jest tytoń leśny, będę zbierać nasiona i Ci podeślę
- aneczka1979
Aniu dziękuję za chęci. Ja też mam ciemny róż pysznogłówki ale aż niemożliwe by była to ta sama.
Tytoń świetny. Ja mam zawsze na balkonie ten wysoki, pachnący. Uwielbiam go!
Tytoń świetny. Ja mam zawsze na balkonie ten wysoki, pachnący. Uwielbiam go!