Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- dorkow0
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Witaj Maryś...
Dzisiaj nie padało, ale ani jednej fotki nie dałam rady zrobić... Tak mi ten dzień bez sensu zleciał... Ale chociaż wieczór goście byli, to troszkę odżyłam...
Z moich Dalii nie jestem zadowolona, leżą prawie wszystkie, a dwie się ułamały całkiem...
Dzisiaj nie padało, ale ani jednej fotki nie dałam rady zrobić... Tak mi ten dzień bez sensu zleciał... Ale chociaż wieczór goście byli, to troszkę odżyłam...
Z moich Dalii nie jestem zadowolona, leżą prawie wszystkie, a dwie się ułamały całkiem...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu mój ogród już naprawdę ma dość
No to może parę fotografii. Miłośniczkom pacioreczników pokażę jakie mam jeszcze na razie z liści odmian oprócz tej co już pokazałam:
A tu ciekawostka! bo ta rudbekia pełna wyrasta jakby z jednej rośliny razem i tą pustą o bardzo dużych płatkach i są też takie zwykłe. Pewnie to siewka i mam nadzieję, że nasiona powtórzą cechy?
I jeszcze parę różnych!
i milin przesadzony na wiosnę nie obraził się , i kwitnie
Witaj Dorotko
a u mnie podlało (znowu), ale wcześniej zrobiłam zdjęcia, bo obiecałam Ali zdjęcie Canny
U mnie większość kwiatów albo podwiązana albo leży i przesadzona róża też więdnie i chyba ją obetnę jutro!
Te jednoroczne dalie nieźle się trzymają
No to miłego wieczoru i dobrej nocy!
No to może parę fotografii. Miłośniczkom pacioreczników pokażę jakie mam jeszcze na razie z liści odmian oprócz tej co już pokazałam:
A tu ciekawostka! bo ta rudbekia pełna wyrasta jakby z jednej rośliny razem i tą pustą o bardzo dużych płatkach i są też takie zwykłe. Pewnie to siewka i mam nadzieję, że nasiona powtórzą cechy?
I jeszcze parę różnych!
i milin przesadzony na wiosnę nie obraził się , i kwitnie
Witaj Dorotko
a u mnie podlało (znowu), ale wcześniej zrobiłam zdjęcia, bo obiecałam Ali zdjęcie Canny
U mnie większość kwiatów albo podwiązana albo leży i przesadzona róża też więdnie i chyba ją obetnę jutro!
Te jednoroczne dalie nieźle się trzymają
No to miłego wieczoru i dobrej nocy!
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Są, są Marysiu i też się czasem odwiedzamy Fajne są takie spotkania
- Maska
- Kontakt:
Iwonko jakoś sobie nie wyobrażałam że Ty z nikim, przecież Ty towarzyska istota jesteś
Gdzie nie spojrzę piękne dalie,u Ciebie widzę też nie mogło ich zabraknąć
A ten floks z kolorowymi listkami
A ten floks z kolorowymi listkami
Pozdrawiam Amelia
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Marysiu, dalie pięknie Ci zakwitły. Te czerwone i bordo urocze. Ja w tym sezonie wysiałam prosto do gruntu w maju torebkę nasion polskiej produkcji, jeszcze nie wszystkie zakwitły, ale na razie nic rewelacyjnego. Zobaczymy co się jeszcze okaże. Biały pająk byłby piękny.
Marysiu a nie masz odrostów z przesadzonego milina? bo ja z nimi walczę już drugi rok.
Marysiu a nie masz odrostów z przesadzonego milina? bo ja z nimi walczę już drugi rok.
- Maska
- Kontakt:
Amelio miałam takie trzy floksy, ale ja się lubię dzielić i poszły do innych ogrodów, jednego to już na FO nie ma
A z dalii postaram się pozbierać nasionka i też pewnie się podzielę
Zosiu a ze swoich ślicznych nie zabrałaś nasion? bo to są z nasion Twoich ubiegłorocznych bo karpy nie wystartowały ale one były malutkie i ściął je wrześniowy mróz i pewnie dlatego. Nie wiedziałam odrostów, ale poszukam! Milin rósł tam tylko dwa lata to może nie zdążył się rozpanoszyć , a jak są odrosty to będę rozdawać
A z dalii postaram się pozbierać nasionka i też pewnie się podzielę
Zosiu a ze swoich ślicznych nie zabrałaś nasion? bo to są z nasion Twoich ubiegłorocznych bo karpy nie wystartowały ale one były malutkie i ściął je wrześniowy mróz i pewnie dlatego. Nie wiedziałam odrostów, ale poszukam! Milin rósł tam tylko dwa lata to może nie zdążył się rozpanoszyć , a jak są odrosty to będę rozdawać
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może ja słówko o VF moja jest piękna, jestem w niej zakocha i pobiła wielkością kwiatów moją Limelight. Teraz pięknie się przebarwia na różowo, w wolnych chwilach siedzę przed nią i patrzę , patrzę a rozpiera mi wielka radość którą muszę zachować na cały rok
- Maska
- Kontakt:
Irenko Ty zawsze o swoich roślinkach mówisz z miłością Dobrego dnia
Aluniu ni ma słoneczka, mokro ale trochę pracy przede mną. Dobrego dnia
Aluniu ni ma słoneczka, mokro ale trochę pracy przede mną. Dobrego dnia
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś donoszę patyczkowa budlejka od Ciebie rośnie, a wczoraj zobaczyłam że będzie kwitła ciekaw jaki kolorek będzie
dalie śliczne , posiane nie pokazały się a i posadzone karpy też nie dały kwiatów może jeszcze za wcześnie.?
nie mam pojęcia dlaczego dużo posianych roślinek nie pokazało się np.tujałka a taka śliczna jest.
Dorego dnia
dalie śliczne , posiane nie pokazały się a i posadzone karpy też nie dały kwiatów może jeszcze za wcześnie.?
nie mam pojęcia dlaczego dużo posianych roślinek nie pokazało się np.tujałka a taka śliczna jest.
Dorego dnia
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Pacioreczniki masz śliczne, szczególnie liście mają ciekawe. Będę oglądać u Ciebie, bo na małej działeczce zajmują za dużo miejsca. W blokowej piwnicznej klitce źle się przechowują i to dźwiganie kłączy
Floks z dwukolorowymi listkami dla mnie bomba.
Nie przepracowuj się, żeby Cię nie postrzyknęło, jak mawiała moja Babcia.
Floks z dwukolorowymi listkami dla mnie bomba.
Nie przepracowuj się, żeby Cię nie postrzyknęło, jak mawiała moja Babcia.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Maryś...
Te Kanny, z kolorowymi liśćmi są cudne, zwłaszcza ta bordowa...
U mnie właśnie wychodzi słonko, ale ochłodziło się znacznie... Jak tylko odłączę kroplówki, to uciekam, choć na pół godziny do ogrodu... Może dziś się coś uda zrobić...
Te Kanny, z kolorowymi liśćmi są cudne, zwłaszcza ta bordowa...
U mnie właśnie wychodzi słonko, ale ochłodziło się znacznie... Jak tylko odłączę kroplówki, to uciekam, choć na pół godziny do ogrodu... Może dziś się coś uda zrobić...