Moja działka na Dębowym Lesie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka na Dębowym Lesie

Post »

Aniu, super wyglądają te wielkie łany marcinków, kwitnący clematis cudowny, a szalejąca trójsklepka przepięknie się prezentuje, ja również zwróciłam uwagę na tę agawę w tle, bo to agawa prawda? Jak ją przechowujesz, bo ja moje wnoszę do domu, ale co roku są większe i kiedyś się nie zmieszczą jak myślisz dałyby radę w nieogrzewanym baraku, czy raczej zmarzną?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu kochana, jakie piękne zdjęcia, kolory, jak zawsze pięknie ;:196
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wohoo,marcinki masz chyba za bardzo wysokie :lol:
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu dziękuję za zdjęcie guzikowca przepięknie kwitnie , kupię sobie sadzonkę lub nasiona ;:oj

Dynie niesamowite , ja nie siałam w tym roku .. w tym tylko arbuzy i miałam duże ładne słodziutkie i soczyste.

Pozdrowionka dla Ciebie.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ledwo kilka dni mnie nie było a tu tyle fajnych fotek ;:oj
Niezłe zbiory dyniowe miałaś ;:215 placek bardzo apetycznie wygląda, a do tego tyle wspaniałych kwitnień ;:oj ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

To Twoje 'zielsko' na str. 52(zdjęcie), to jasnota purpurowa - to właśnie napisała Ci Marzena77. Chwast jednoroczny albo dwuletni. To tyle, tytułem wyjaśnienia.
Ogród masz wysprzątany, jakby nie opadały liście :roll: . Hortensje faktycznie, w tym roku dały popis swojej urody i możliwości ;:63 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu astry jesienne są niezawodne o tej porze roku ;:138
miłego piatku :wit
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aneczka fotografie ogrodu cudowne, astry jeszcze Ci kwitną :?: moje już przekwitły...dzisiejszy przymrozek chyba wszystko wykończył :roll:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zapowiadają przymrozki,Ciekawe czy już będzie goło i buro ;:110

Julciu Witaj!! Jak już wielokrotnie pisałam. Trójsklepka,z daleka może nie ma widocznych kwiatów,jak u lili., bo ona ma kwiaty małe,Ale z bliska i w zbliżeniu wyglądają cudnie ;:108
Potęgi w kwitnieniu.To już nie ma. Co dzień ubywa kolorków.Skoda.Nie lubię później tej szarości,zimna burości.Ale cóż taka pora roku. :|

Marzenko77,mar33-Marysiu; Iwonko0042; e-babcia-Jadziu Dziękuję wam:196
Dzięki chyba marcinkom to jakieś kolorki jeszcze są. :wink:
I faktycznie cudnie wyglądają dzięki nim jeszcze jakieś owady widzę,potem już do wiosny nic.
Marzenko dziękuję za nazwę tego zielka,ładne jest, prawda??

Tacca-Danusiu No ,nie wiem,nie wiem jak dyni skrócisz pędy, czy rosłaby dalej.Kwiaty nie wszystkie zawiązują owoce. U mnie za siatka ma dużo miejsca i może swobodnie się rozłazić . :D

Annes 77-Aniu U mnie też inne powojniki śpią i liście gubią. :uszy

karolacha-Karolinki ; Ilonko2715 Marcinki to fajne,ładne,miododajne ,wytrzymałe roślinki.I bardzo zdobią jesienny ogród. :D
Julka się jeszcze trzyma.Hortensje zmieniły swoje kolorki.Kurcze goła jesień idzie .Liści troch jest,ale nie tak strasznie.:(
Tak mam tam agawę.Jeszcze jej nie przywiozłam.Zawsze ją zabieram do Chełma.I potem mieszka na klatce.Bo już dużo miejsca zajmuje.Najgorsze są te przewozy,Samochód mamy i busa, to łatwo przewieść.A syn starszy albo M wnosi,na drugie piętro. :roll: W nieogrzewanym baraku, może zmarznąć, ja bałabym się tak zostawić ją. :|

mati1999-Mateuszu Dziękuję :D
Tak normalnie w domciu mieszkamy,ale od jesieni do wiosny dużo dużo mniej.a raczej rzadko.Wiesz do pracy,dzieci do szkoły,a tak do miasta mam 20 km.wygodniej jest już w mieście.A w lecie to i dojazdy nie sa dokuczliwe, bo dzień długi przyjemnie tam. Wyjeżdżać zawsze z tamtą się nie da.A teraz trzeba samemu sobie rozpalić, napalić..Na weekend muszę jeszcze trochę wykopać roślin., więc tam sobie posiedzimy.Sąsiadów mamy tam całorocznych to i ludzie są. :wink:

Tulap-Mateuszu Marcinków wysokich mam dużo więcej,ale niskie też mam.Nawet na fotkach nad nimi są.Koło azali. :wink:

Viola K Jak mogę to polecam sadzonkę guzikowca, szybciej kwiatuszki ciekawe zobaczysz.Pierwszy rok okrywałam.Teraz już kilka lat wcale.
Dynie się udały.No widzisz a ty miałaś arbuza.Ja na przyszły rok z nim spróbuję ;:173

tesia39-Tereniu Jeszcze trochę i nic się nie będzie działo.Dyniowe zbiory w tym roku bardzo udane. ;:108

Pulpa222-Aniu O no proszę chwast ma ładne imię i kwiat.oj gapa ze mnie. :oops: coraz mniej i mniej kolorków,Smutno będzie w ogrodach i pusto zaraz.
Uiści nie mam strasznie dużo, bo liściaste są w nie wielkiej ilości i małe . Ale jak sa to przecież nie pokażę zaśmieconego trawnika ;:306

Anna11Marcinki jeszcze się trzymają.Ja dzisiejszej nocy mam mieć przymrozek,Oj szkoda tych kolorków,małych ale jeszcze są

Odlatują następne ptaki- szkoda .Za wysoko były nie wiem co to było.ale hałaśliwe były.
Obrazek
gazanie- to twarde roślinki,one zawsze długo kwitna i do większych mrozków.
Obrazek
Chryanantemki jeszcze czerwoniastej i żółtyej intensywnej to mi brakuje.Nic,Na wiosnę trzeba będzie się za takimi rozejrzeć i kopić takie. :)
chryzantema Margo
Obrazek
Obrazek
Chryzantema Pink Lady
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne i widziałam je w naturze a ptaki takie hałasujące to żurawie w Waszym regionie jest ich sporo :D Gazanie piękne muszę je posadzić w przyszłym roku
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Dobrze że są i kwitną chryzantemy.
Tyle kolorów na koniec sezonu.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ładne,rozrośnięte gazanie.Podobaja mi sie ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu! :wit urocze marcinki i moje ukochane chryzantemy.
Cudowna jesień , a Twoja działeczka jeszcze kolorowa.
Posyłam serdeczności ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”