Moja działka na Dębowym Lesie
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka na Dębowym Lesie
Aniu, super wyglądają te wielkie łany marcinków, kwitnący clematis cudowny, a szalejąca trójsklepka przepięknie się prezentuje, ja również zwróciłam uwagę na tę agawę w tle, bo to agawa prawda? Jak ją przechowujesz, bo ja moje wnoszę do domu, ale co roku są większe i kiedyś się nie zmieszczą jak myślisz dałyby radę w nieogrzewanym baraku, czy raczej zmarzną?
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu kochana, jakie piękne zdjęcia, kolory, jak zawsze pięknie
Wohoo,marcinki masz chyba za bardzo wysokie
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Aniu dziękuję za zdjęcie guzikowca przepięknie kwitnie , kupię sobie sadzonkę lub nasiona
Dynie niesamowite , ja nie siałam w tym roku .. w tym tylko arbuzy i miałam duże ładne słodziutkie i soczyste.
Pozdrowionka dla Ciebie.
Dynie niesamowite , ja nie siałam w tym roku .. w tym tylko arbuzy i miałam duże ładne słodziutkie i soczyste.
Pozdrowionka dla Ciebie.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ledwo kilka dni mnie nie było a tu tyle fajnych fotek
Niezłe zbiory dyniowe miałaś placek bardzo apetycznie wygląda, a do tego tyle wspaniałych kwitnień
Niezłe zbiory dyniowe miałaś placek bardzo apetycznie wygląda, a do tego tyle wspaniałych kwitnień
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
To Twoje 'zielsko' na str. 52(zdjęcie), to jasnota purpurowa - to właśnie napisała Ci Marzena77. Chwast jednoroczny albo dwuletni. To tyle, tytułem wyjaśnienia.
Ogród masz wysprzątany, jakby nie opadały liście . Hortensje faktycznie, w tym roku dały popis swojej urody i możliwości .
Ogród masz wysprzątany, jakby nie opadały liście . Hortensje faktycznie, w tym roku dały popis swojej urody i możliwości .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu astry jesienne są niezawodne o tej porze roku
miłego piatku
miłego piatku
Aneczka fotografie ogrodu cudowne, astry jeszcze Ci kwitną moje już przekwitły...dzisiejszy przymrozek chyba wszystko wykończył
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zapowiadają przymrozki,Ciekawe czy już będzie goło i buro
Julciu Witaj!! Jak już wielokrotnie pisałam. Trójsklepka,z daleka może nie ma widocznych kwiatów,jak u lili., bo ona ma kwiaty małe,Ale z bliska i w zbliżeniu wyglądają cudnie
Potęgi w kwitnieniu.To już nie ma. Co dzień ubywa kolorków.Skoda.Nie lubię później tej szarości,zimna burości.Ale cóż taka pora roku.
Marzenko77,mar33-Marysiu; Iwonko0042; e-babcia-Jadziu Dziękuję wam:196
Dzięki chyba marcinkom to jakieś kolorki jeszcze są.
I faktycznie cudnie wyglądają dzięki nim jeszcze jakieś owady widzę,potem już do wiosny nic.
Marzenko dziękuję za nazwę tego zielka,ładne jest, prawda??
Tacca-Danusiu No ,nie wiem,nie wiem jak dyni skrócisz pędy, czy rosłaby dalej.Kwiaty nie wszystkie zawiązują owoce. U mnie za siatka ma dużo miejsca i może swobodnie się rozłazić .
Annes 77-Aniu U mnie też inne powojniki śpią i liście gubią.
karolacha-Karolinki ; Ilonko2715 Marcinki to fajne,ładne,miododajne ,wytrzymałe roślinki.I bardzo zdobią jesienny ogród.
Julka się jeszcze trzyma.Hortensje zmieniły swoje kolorki.Kurcze goła jesień idzie .Liści troch jest,ale nie tak strasznie.
Tak mam tam agawę.Jeszcze jej nie przywiozłam.Zawsze ją zabieram do Chełma.I potem mieszka na klatce.Bo już dużo miejsca zajmuje.Najgorsze są te przewozy,Samochód mamy i busa, to łatwo przewieść.A syn starszy albo M wnosi,na drugie piętro. W nieogrzewanym baraku, może zmarznąć, ja bałabym się tak zostawić ją.
mati1999-Mateuszu Dziękuję
Tak normalnie w domciu mieszkamy,ale od jesieni do wiosny dużo dużo mniej.a raczej rzadko.Wiesz do pracy,dzieci do szkoły,a tak do miasta mam 20 km.wygodniej jest już w mieście.A w lecie to i dojazdy nie sa dokuczliwe, bo dzień długi przyjemnie tam. Wyjeżdżać zawsze z tamtą się nie da.A teraz trzeba samemu sobie rozpalić, napalić..Na weekend muszę jeszcze trochę wykopać roślin., więc tam sobie posiedzimy.Sąsiadów mamy tam całorocznych to i ludzie są.
Tulap-Mateuszu Marcinków wysokich mam dużo więcej,ale niskie też mam.Nawet na fotkach nad nimi są.Koło azali.
Viola K Jak mogę to polecam sadzonkę guzikowca, szybciej kwiatuszki ciekawe zobaczysz.Pierwszy rok okrywałam.Teraz już kilka lat wcale.
Dynie się udały.No widzisz a ty miałaś arbuza.Ja na przyszły rok z nim spróbuję
tesia39-Tereniu Jeszcze trochę i nic się nie będzie działo.Dyniowe zbiory w tym roku bardzo udane.
Pulpa222-Aniu O no proszę chwast ma ładne imię i kwiat.oj gapa ze mnie. coraz mniej i mniej kolorków,Smutno będzie w ogrodach i pusto zaraz.
Uiści nie mam strasznie dużo, bo liściaste są w nie wielkiej ilości i małe . Ale jak sa to przecież nie pokażę zaśmieconego trawnika
Anna11Marcinki jeszcze się trzymają.Ja dzisiejszej nocy mam mieć przymrozek,Oj szkoda tych kolorków,małych ale jeszcze są
Odlatują następne ptaki- szkoda .Za wysoko były nie wiem co to było.ale hałaśliwe były.
gazanie- to twarde roślinki,one zawsze długo kwitna i do większych mrozków.
Chryanantemki jeszcze czerwoniastej i żółtyej intensywnej to mi brakuje.Nic,Na wiosnę trzeba będzie się za takimi rozejrzeć i kopić takie.
chryzantema Margo
Chryzantema Pink Lady
Julciu Witaj!! Jak już wielokrotnie pisałam. Trójsklepka,z daleka może nie ma widocznych kwiatów,jak u lili., bo ona ma kwiaty małe,Ale z bliska i w zbliżeniu wyglądają cudnie
Potęgi w kwitnieniu.To już nie ma. Co dzień ubywa kolorków.Skoda.Nie lubię później tej szarości,zimna burości.Ale cóż taka pora roku.
Marzenko77,mar33-Marysiu; Iwonko0042; e-babcia-Jadziu Dziękuję wam:196
Dzięki chyba marcinkom to jakieś kolorki jeszcze są.
I faktycznie cudnie wyglądają dzięki nim jeszcze jakieś owady widzę,potem już do wiosny nic.
Marzenko dziękuję za nazwę tego zielka,ładne jest, prawda??
Tacca-Danusiu No ,nie wiem,nie wiem jak dyni skrócisz pędy, czy rosłaby dalej.Kwiaty nie wszystkie zawiązują owoce. U mnie za siatka ma dużo miejsca i może swobodnie się rozłazić .
Annes 77-Aniu U mnie też inne powojniki śpią i liście gubią.
karolacha-Karolinki ; Ilonko2715 Marcinki to fajne,ładne,miododajne ,wytrzymałe roślinki.I bardzo zdobią jesienny ogród.
Julka się jeszcze trzyma.Hortensje zmieniły swoje kolorki.Kurcze goła jesień idzie .Liści troch jest,ale nie tak strasznie.
Tak mam tam agawę.Jeszcze jej nie przywiozłam.Zawsze ją zabieram do Chełma.I potem mieszka na klatce.Bo już dużo miejsca zajmuje.Najgorsze są te przewozy,Samochód mamy i busa, to łatwo przewieść.A syn starszy albo M wnosi,na drugie piętro. W nieogrzewanym baraku, może zmarznąć, ja bałabym się tak zostawić ją.
mati1999-Mateuszu Dziękuję
Tak normalnie w domciu mieszkamy,ale od jesieni do wiosny dużo dużo mniej.a raczej rzadko.Wiesz do pracy,dzieci do szkoły,a tak do miasta mam 20 km.wygodniej jest już w mieście.A w lecie to i dojazdy nie sa dokuczliwe, bo dzień długi przyjemnie tam. Wyjeżdżać zawsze z tamtą się nie da.A teraz trzeba samemu sobie rozpalić, napalić..Na weekend muszę jeszcze trochę wykopać roślin., więc tam sobie posiedzimy.Sąsiadów mamy tam całorocznych to i ludzie są.
Tulap-Mateuszu Marcinków wysokich mam dużo więcej,ale niskie też mam.Nawet na fotkach nad nimi są.Koło azali.
Viola K Jak mogę to polecam sadzonkę guzikowca, szybciej kwiatuszki ciekawe zobaczysz.Pierwszy rok okrywałam.Teraz już kilka lat wcale.
Dynie się udały.No widzisz a ty miałaś arbuza.Ja na przyszły rok z nim spróbuję
tesia39-Tereniu Jeszcze trochę i nic się nie będzie działo.Dyniowe zbiory w tym roku bardzo udane.
Pulpa222-Aniu O no proszę chwast ma ładne imię i kwiat.oj gapa ze mnie. coraz mniej i mniej kolorków,Smutno będzie w ogrodach i pusto zaraz.
Uiści nie mam strasznie dużo, bo liściaste są w nie wielkiej ilości i małe . Ale jak sa to przecież nie pokażę zaśmieconego trawnika
Anna11Marcinki jeszcze się trzymają.Ja dzisiejszej nocy mam mieć przymrozek,Oj szkoda tych kolorków,małych ale jeszcze są
Odlatują następne ptaki- szkoda .Za wysoko były nie wiem co to było.ale hałaśliwe były.
gazanie- to twarde roślinki,one zawsze długo kwitna i do większych mrozków.
Chryanantemki jeszcze czerwoniastej i żółtyej intensywnej to mi brakuje.Nic,Na wiosnę trzeba będzie się za takimi rozejrzeć i kopić takie.
chryzantema Margo
Chryzantema Pink Lady
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Piękne i widziałam je w naturze a ptaki takie hałasujące to żurawie w Waszym regionie jest ich sporo Gazanie piękne muszę je posadzić w przyszłym roku
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Dobrze że są i kwitną chryzantemy.
Tyle kolorów na koniec sezonu.
Tyle kolorów na koniec sezonu.
Ładne,rozrośnięte gazanie.Podobaja mi sie
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu! urocze marcinki i moje ukochane chryzantemy.
Cudowna jesień , a Twoja działeczka jeszcze kolorowa.
Posyłam serdeczności
Cudowna jesień , a Twoja działeczka jeszcze kolorowa.
Posyłam serdeczności
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki