Papryka do gruntu. Część 5
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 5
No to się popisałam
Czy taki oprysk będzie miał jakiś negatywny skutek na moje krzaczki, które wyglądały do tej pory całkiem fajnie? (wg mnie)
Czy taki oprysk będzie miał jakiś negatywny skutek na moje krzaczki, które wyglądały do tej pory całkiem fajnie? (wg mnie)
Pozdrawiam, Marta.
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Faworyt dajesz 100ml.,jeśli jest sypka to starczy 100g?Faworyt pisze:Saletrę wapniową bądź wapniowo-magnezową stosują od teraz co ok.10-14 dni w zależności od postępu wzrostu i kondycji roślin w dawce 100ml./10 litrów wody.Przy w pełni wyrośniętych owocach na całym krzaku dawkę zwiększam do 150/10 litrów wody.
Pozdrawiam Teresa
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Ja mam Teresa granulowany Calcinit i daję go 100 gram na 10 litrów wody, więc myślę że spokojnie możesz dać.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Dziękuję bardzo
-
- 100p
- Od: 26 cze 2015, o 19:27
Czy należy obrywać dolne liście papryki i wszystkie co nowe puszczają od dołu?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 1 cze 2015, o 23:44
za waszą radą nie obciałem stożka wzrostu znalazłem taką grafike
moja papryka ma 91 dni czy mogę ją ogołocić od dołu zaczynając do pierwszego rozgałęzienia i założyć szpaler czy zdąży wydać owoce i jak to sie ma do informacji że jedni podają 9 liści na owoc a drudzy 2 ?
http://ho.haslo.pl/article.php?id=1781
POZDRAWIAM
moja papryka ma 91 dni czy mogę ją ogołocić od dołu zaczynając do pierwszego rozgałęzienia i założyć szpaler czy zdąży wydać owoce i jak to sie ma do informacji że jedni podają 9 liści na owoc a drudzy 2 ?
http://ho.haslo.pl/article.php?id=1781
POZDRAWIAM
Za późno już na ogławianie. Poczekaj do następnego roku
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
A mnie się wydawało, że ogławianie wykonuje się pod koniec sezonu i ma na celu przyśpieszenie dorastania i dojrzewania owoców...
Pozdrawiam, Marta.
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
edek86 piszesz o ogołoceniu,a nie o ogławianiu.Moją paprykę rosnącą w gruncie ogałacam z wszystkich zawiąków gałązek do pierwszego rozwidlenia.Liście usuwam tylko te które dotykają,podłoża lub są uszkodzone.Z chwilą dojrzewania owoców obrywam wszystkie dolne liście(do 1 rozwidlenia).Przerzedzam też liście zasłaniające dojrzewanie papryk.No i na końcu ogławiam,aby wszystkie sie wybarwiły na kolor odmiany.
Coś z tymi paprykami nie tak, podlewam nawozem co tydzień tak jak mówiłeś ale one jakieś dziwne może im co innego jeszcze trzeba , papryki pierwszy raz uprawiam. Zrobiłam tez oprysk z HT
i jeszcze jedno liście mi się wywijają do góry nogami jak można tak powiedzieć , widać na pierwszym zdjęciu.
i jeszcze jedno liście mi się wywijają do góry nogami jak można tak powiedzieć , widać na pierwszym zdjęciu.
Pozdrawiam Kamilla