Moja działka 7
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 7
Iryski i ciemierniki wyglądają zjawiskowo.
Cieszą nas te maluchy, chociaż faktycznie z nosem przy ziemi szukać ich trzeba.
A już dobrą fotkę zrobić to prawdziwe mistrzostwo świata.
Wielkie dzięki
Cieszą nas te maluchy, chociaż faktycznie z nosem przy ziemi szukać ich trzeba.
A już dobrą fotkę zrobić to prawdziwe mistrzostwo świata.
Wielkie dzięki
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu cudowne krokusy , iryski , cieszynianka i inne baaardzo dziękuję za piękne zdjęcia
Ieżyk świetny i kotek też - masz takich wspaniałych towarzyszy
Pozdrawiam cieplutko i dużo sił , zdrówka i słoneczka życzę
Ieżyk świetny i kotek też - masz takich wspaniałych towarzyszy
Pozdrawiam cieplutko i dużo sił , zdrówka i słoneczka życzę
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Tak spaceruję po Twoim ogródku, spaceruję i spacery te można by zatytułować ?Jerzy wśród jeży?.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Przemku -Przemekt23 to prawda, mały jeżyk przyzwyczaił się do mojej obecności, ale gdy pojawi się ktoś obcy, to zaraz się chowa. Po niedzieli mają być dwa cieplejsze dni i dobrze by było, żeby noce też wreszcie były bez minusów. A od środy znów deszcz widzę w prognozie, a więc niewiele będzie czasu na robienie porządków.
Reniu - bebeluch nie martw się, bo moje dorosłe jeże tez jeszcze śpią, prawdopodobnie dlatego, że noce są zimne.
Jeż musi mieć miejsce do dziennego odpoczynku, bo żerować zaczyna dopiero pod wieczór. Musisz mu zostawić jakaś kupę chrustu i trochę suchych liści, żeby mógł się zagrzebać i czuł się tam bezpieczny. Nie wpuszczaj do ogrodu psa, bo wytropi jeża i go zagryzie. Ponieważ mamy wiosnę, jeż prawdopodobnie będzie chciał wydostać się z ogrodu, żeby szukać towarzyszki/towarzysza.
Marysiu - mar33 tak ten irys, to mój najstarszy i świetnie przyrasta. Nie wiem tylko, czy to na pewno odmiana 'Harmony'.
Na razie pokazuje się tylko mały jeżyk, bo dorosłe jeszcze chyba śpią. Noce są tak zimne, że codziennie okrywam posadzone pierwiosnki. A dzisiaj rano myślałam, że zamarznę na działce.
Marysiu - delosperma szkoda, że krokusy już przekwitają. Dzisiaj zakwitł pierwszy tulipan, a więc teraz już codziennie coś nowego będzie cieszyć.
Jeżyk biega jakby go ktoś gonił. Zaczynają pojawiać się małe ślimaki, a więc będzie miał bogate menu.
Jurku - semper irysy są naprawdę piękne i warto je mieć w ogrodzie. Czyli cieszynianka wstydu cieszyniance nie przyniosła.
Daszeńka dziękuje za głaski od Twoich kocurków. A jeżyka na razie nie pogłaszczę, bo za nim nie nadążam.
Olu - Bufo-bufo wiosna bez krokusów byłaby smutna, a ilość ich odmian jest ogromna.
Nie wiem jak zakończy się sprawa z wiciokrzewem, bo on nadal leży. Nie można przywieźć materiału na podporę. Alejka działkowa, to jedno grząskie błoto i bagażówka nie przejedzie. Nie wiem kiedy to wyschnie, bo od środy znów ma padać deszcz.
Grażynko- kogra dziękuję w imieniu roślinek. Właśnie te maluchy o tej porze roku najbardziej cieszą, a żeby je uwiecznić, to trzeba się trochę nagimnastykować.
Cieszę się, że sprawiłam Ci chociaż trochę radości.
Tereniu - TerDob dziękuję. Cieszę się, że lubisz oglądać moje zdjęcia kwitnących kwiatków. Tak jeżyk i kotka, to moi jedyni działkowi towarzysze. Daszeńka jest kotem gadającym, a więc gdy nie śpi, to siedzi obok mnie i prowadzimy długie rozmowy.
Jurku - Locutus bardzo mi miło mijać się z Tobą na działkowych ścieżkach. Na razie za towarzysza masz tylko jednego jeżyka, te większe jeszcze hibernują i pewnie niedługo do was dołączą.
Dzisiaj, zgodnie z nazwą odmiany, zakwitł pierwszy tulipan Kaufmanna 'The First'.
Próbują zakwitnąć żywiec i złoć żółta,
śledziennica skrętolistna i cieszynianka wiosenna,
opóźniony szafirek błękitny,
jaśmin nagokwiatowy
Nadal kwitnie przebiśnieg Flore Pleno.
Następny z irysów żyłkowanych nn.
Puszkinia cebulicowata
Miłek wiosenny i Daszeńka
.
Reniu - bebeluch nie martw się, bo moje dorosłe jeże tez jeszcze śpią, prawdopodobnie dlatego, że noce są zimne.
Jeż musi mieć miejsce do dziennego odpoczynku, bo żerować zaczyna dopiero pod wieczór. Musisz mu zostawić jakaś kupę chrustu i trochę suchych liści, żeby mógł się zagrzebać i czuł się tam bezpieczny. Nie wpuszczaj do ogrodu psa, bo wytropi jeża i go zagryzie. Ponieważ mamy wiosnę, jeż prawdopodobnie będzie chciał wydostać się z ogrodu, żeby szukać towarzyszki/towarzysza.
Marysiu - mar33 tak ten irys, to mój najstarszy i świetnie przyrasta. Nie wiem tylko, czy to na pewno odmiana 'Harmony'.
Na razie pokazuje się tylko mały jeżyk, bo dorosłe jeszcze chyba śpią. Noce są tak zimne, że codziennie okrywam posadzone pierwiosnki. A dzisiaj rano myślałam, że zamarznę na działce.
Marysiu - delosperma szkoda, że krokusy już przekwitają. Dzisiaj zakwitł pierwszy tulipan, a więc teraz już codziennie coś nowego będzie cieszyć.
Jeżyk biega jakby go ktoś gonił. Zaczynają pojawiać się małe ślimaki, a więc będzie miał bogate menu.
Jurku - semper irysy są naprawdę piękne i warto je mieć w ogrodzie. Czyli cieszynianka wstydu cieszyniance nie przyniosła.
Daszeńka dziękuje za głaski od Twoich kocurków. A jeżyka na razie nie pogłaszczę, bo za nim nie nadążam.
Olu - Bufo-bufo wiosna bez krokusów byłaby smutna, a ilość ich odmian jest ogromna.
Nie wiem jak zakończy się sprawa z wiciokrzewem, bo on nadal leży. Nie można przywieźć materiału na podporę. Alejka działkowa, to jedno grząskie błoto i bagażówka nie przejedzie. Nie wiem kiedy to wyschnie, bo od środy znów ma padać deszcz.
Grażynko- kogra dziękuję w imieniu roślinek. Właśnie te maluchy o tej porze roku najbardziej cieszą, a żeby je uwiecznić, to trzeba się trochę nagimnastykować.
Cieszę się, że sprawiłam Ci chociaż trochę radości.
Tereniu - TerDob dziękuję. Cieszę się, że lubisz oglądać moje zdjęcia kwitnących kwiatków. Tak jeżyk i kotka, to moi jedyni działkowi towarzysze. Daszeńka jest kotem gadającym, a więc gdy nie śpi, to siedzi obok mnie i prowadzimy długie rozmowy.
Jurku - Locutus bardzo mi miło mijać się z Tobą na działkowych ścieżkach. Na razie za towarzysza masz tylko jednego jeżyka, te większe jeszcze hibernują i pewnie niedługo do was dołączą.
Dzisiaj, zgodnie z nazwą odmiany, zakwitł pierwszy tulipan Kaufmanna 'The First'.
Próbują zakwitnąć żywiec i złoć żółta,
śledziennica skrętolistna i cieszynianka wiosenna,
opóźniony szafirek błękitny,
jaśmin nagokwiatowy
Nadal kwitnie przebiśnieg Flore Pleno.
Następny z irysów żyłkowanych nn.
Puszkinia cebulicowata
Miłek wiosenny i Daszeńka
.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Lidziu czy śledziennica to u Ciebie zachowuje się jak chwast? Taką opinię o niej tu czytała na forum.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Lidziu nie trochę, ale ogromną no i już sobie rosną w dobrze mam nadzieję, dobranych miejscach.
Dziś przymroziło więc czekam na cieplejszą porę z nadzieją ze uda mi się coś zrobić w ogrodzie.
Widzę, że jaśmin Ci się zadomowił, mój ma niestety sporo przemrożonych kwiatów, ale coś tam jeszcze kwitnie.
Miłego dnia.
Dziś przymroziło więc czekam na cieplejszą porę z nadzieją ze uda mi się coś zrobić w ogrodzie.
Widzę, że jaśmin Ci się zadomowił, mój ma niestety sporo przemrożonych kwiatów, ale coś tam jeszcze kwitnie.
Miłego dnia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu ależ masz ślicznie i kolorowo
U mnie zimnica i nawet nie chce mi się iść na działkę .
Miłego dnia
U mnie zimnica i nawet nie chce mi się iść na działkę .
Miłego dnia
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
U mnie ten tulipanek dzisiaj zakwitł Szafirki wszystkie mam dopiero w pączkach. Lidziu las irysów żyłkowanych u Ciebie rośnie Czy one się rozsiewają?
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Mądry jeżyk Dobrze wie, że bez papu daleko by nie ujechał Mój kocurek też zbudował futro na zimę, jakby miał na śniegu spać, a nie na kanapie A teraz nie nadążam go wyczesywać
Ach jakie cudne ciemiernik i iryski Ale żeby już tulipany kwitły?
Ach jakie cudne ciemiernik i iryski Ale żeby już tulipany kwitły?
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Liduś, patrzę i oczom nie wierzę. U Ciebie pełnia wiosny!
Taka ilość rozmaitych cudnych kwiatów, że głowa mała!
Ze trzy razy wracałam w celu sprawdzenia, czy to na pewno ten marzec, nie zeszłoroczny.
No i upewniłam się: ten!
A już kwitnące tulipany to naprawdę ewenement. Chyba tylko u Ciebie...
I "opóźniony szafirek"... U mnie jeszcze ani jeden kwiatka nie pokazał.
Czy Ty aby nie masz jakiegoś ogrzewania na działeczce?
Zdrówka życzę.
Taka ilość rozmaitych cudnych kwiatów, że głowa mała!
Ze trzy razy wracałam w celu sprawdzenia, czy to na pewno ten marzec, nie zeszłoroczny.
No i upewniłam się: ten!
A już kwitnące tulipany to naprawdę ewenement. Chyba tylko u Ciebie...
I "opóźniony szafirek"... U mnie jeszcze ani jeden kwiatka nie pokazał.
Czy Ty aby nie masz jakiegoś ogrzewania na działeczce?
Zdrówka życzę.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Alu - Biedronka641 moja śledziennica przyrasta bardzo powoli. Może moja gleba jej nie służy.
Przedwczoraj wyszło następne bulbokodium, a dzisiaj miało już kwiatek.
Grażynko- kogra ta odmiana irysa u mnie jest niezniszczalna, w wielu miejscach kwitną nawet siewki. Jak Twój przeżyje i zakwitnie w przyszłym roku, to pomyślimy jeszcze o innych kolorach.
Tereniu - TerDob dziękuję. Mam nadzieję że u Ciebie już też zrobiło się cieplej i kolorów na rabatach przybyło.
Olu - Bufo-bufo szafirek błękitny zakwita najprędzej ze wszystkich szafirków, a niedługo po nim kwiaty pokazuje szerokolistny.
Małgosiu - clem3 w imieniu roślinek dziękuję za pochwały. To tulipan 'The First' i zgodnie z nazwą zakwita jako pierwszy.
Dorosłe jeże już się obudziły, na razie nie widziałam żadnego, ale je słychać pod przewróconym wiciokrzewem. Oby tylko podczas podnoszenia pnącza nie okazało się, że pod nim jeże mają gniazdo.
Lucynko - płocczanka dziękuję. Masz racje, to już pełnia wiosny, a ogrzewania podłogowego na działce nie mam. Tulipan 'The First' zawsze zakwita jako pierwszy, a szafirek błękitny to przodownik wśród szafirków.
Dzisiaj po deszczu, jak zaświeciło słońce, to nie wiedziałam co najpierw fotografować. Oczywiście wszystkim nowo rozkwitniętym roślinom nie zdążyłam zrobić zdjęć.
Miłek amurski Pleniflora
sasanki
głodek mrzygłod 'Napoleon'
kokorycz pełna 'G.P.Baker'
cieszynianka wiosenna
kokorycz pusta - gatunek
krokus nn
irys żyłkowany 'Alida'
fiołek wonny
piwonia delikatna
krokus 'Orange Monarch'
szafirek szerokolistny i pierwiosnek kluczyk
stokrotka pospolita i hiacynt wschodni.
Przedwczoraj wyszło następne bulbokodium, a dzisiaj miało już kwiatek.
Grażynko- kogra ta odmiana irysa u mnie jest niezniszczalna, w wielu miejscach kwitną nawet siewki. Jak Twój przeżyje i zakwitnie w przyszłym roku, to pomyślimy jeszcze o innych kolorach.
Tereniu - TerDob dziękuję. Mam nadzieję że u Ciebie już też zrobiło się cieplej i kolorów na rabatach przybyło.
Olu - Bufo-bufo szafirek błękitny zakwita najprędzej ze wszystkich szafirków, a niedługo po nim kwiaty pokazuje szerokolistny.
Małgosiu - clem3 w imieniu roślinek dziękuję za pochwały. To tulipan 'The First' i zgodnie z nazwą zakwita jako pierwszy.
Dorosłe jeże już się obudziły, na razie nie widziałam żadnego, ale je słychać pod przewróconym wiciokrzewem. Oby tylko podczas podnoszenia pnącza nie okazało się, że pod nim jeże mają gniazdo.
Lucynko - płocczanka dziękuję. Masz racje, to już pełnia wiosny, a ogrzewania podłogowego na działce nie mam. Tulipan 'The First' zawsze zakwita jako pierwszy, a szafirek błękitny to przodownik wśród szafirków.
Dzisiaj po deszczu, jak zaświeciło słońce, to nie wiedziałam co najpierw fotografować. Oczywiście wszystkim nowo rozkwitniętym roślinom nie zdążyłam zrobić zdjęć.
Miłek amurski Pleniflora
sasanki
głodek mrzygłod 'Napoleon'
kokorycz pełna 'G.P.Baker'
cieszynianka wiosenna
kokorycz pusta - gatunek
krokus nn
irys żyłkowany 'Alida'
fiołek wonny
piwonia delikatna
krokus 'Orange Monarch'
szafirek szerokolistny i pierwiosnek kluczyk
stokrotka pospolita i hiacynt wschodni.
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Irysami żyłkowanymi zaskakujesz mnie! Rozrastają się u Ciebie i kwitną! Zdążyłem zniechęcić się do nich ale chyba muszę zweryfikować swoje sądy.
Piwonia delikatna śliczna! Moja chyba padła.
Piwonia delikatna śliczna! Moja chyba padła.
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Wiosna u Ciebie przyspieszyła, a nawet wyprzedziła moją.
Kepa piwonii tenuifolia bardzo okazała. Czy one będą pełne.
Kepa piwonii tenuifolia bardzo okazała. Czy one będą pełne.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;