ABC- cebula z nasion,rozsada cz.2
-
- 200p
- Od: 8 cze 2015, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ABC- cebula z rozsady cz.2
Cebulę, która siedziała w domu też szlag trafił. Została mi tylko Ailsa i tacka Wolskiej. Zdjęć już nie będzie bo w przypływie złości wszystko wylądowało w koszu.
Pytam o zaprawę, bo moja babcia zawsze w czymś różowym "maczała" dymkę i później wsadzała w ziemię.
Pytam o zaprawę, bo moja babcia zawsze w czymś różowym "maczała" dymkę i później wsadzała w ziemię.
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaprawiać możesz jak chcesz,ale ja tego nie robię jeśli widzę że cebulki są zdrowe bez oznak pleśni,bo i takie potrafią się zdarzyć u sprzedających.Jeśli i w domu cebulę Ci trafiło to na bank będzie to zgorzel.Jak to jest początkowa faza to należy zaprzestać podlewania do przesuszenia ziemi i podlać Previcurem.
Dziś wysiałem drugą partię Exhibition.Za tydzień trzecia i ostatnia.
Dziś wysiałem drugą partię Exhibition.Za tydzień trzecia i ostatnia.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
-
- 200p
- Od: 8 cze 2015, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A nasiona zaprawiasz ?
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Nie,jedyne nasiona które zaprawiam to nasiona pomidorów.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- toldi
- Od: 15 wrz 2015, o 11:42
W tym roku po raz pierwszy przetestuje w uprawie cebuli, Huwa San TR 50. Ponieważ w zeszłym roku miałem problem z bakteryjnymi chorobami na cebuli, zamierzam ww odkazić grządkę pod cebulę oraz sadzonki. Może macie własne doświadczenia z tym specyfikiem?
Pozdrawiam. Jacek
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sprowokowałeś mnie żeby dowiedzieć się, co to jest że walczy z chorobami bakteryjnymi, otwierałam kolejne zakładki z nadzieją, ale jak producent pisze, że to nadtlenek wodoru to mi zapał minął
http://www.ogrodinfo.pl/aktualnosci/och ... u-huwa-san
Tzn woda utleniona to jest :P ?
http://www.ogrodinfo.pl/aktualnosci/och ... u-huwa-san
Tzn woda utleniona to jest :P ?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Tak, woda utleniona.
Ja zamierzam sobie sama zrobić taki specyfik, a nawet jeszcze lepszy, bo dodam miedź w postaci nano.
Ja zamierzam sobie sama zrobić taki specyfik, a nawet jeszcze lepszy, bo dodam miedź w postaci nano.
Iza
- Aguss85
Jodyna na bakteriozy świetnie się sprawdziła Przepis na preparat z jodyny jest też na innym ogrodniczym forum, trochę trudniejszy wymagający gotowania kisielu, ale działa
I tak wylecimy zaraz do kosza Iza pisałaś rok temu o próbowaniu srebra koloidalnego. Akurat mam i używam takie srebro, jak w uprawie roślin się sprawdziło? Żadnych efektów ubocznych nie było?
I tak wylecimy zaraz do kosza Iza pisałaś rok temu o próbowaniu srebra koloidalnego. Akurat mam i używam takie srebro, jak w uprawie roślin się sprawdziło? Żadnych efektów ubocznych nie było?
Agnieszka
Agnieszka
- toldi
Basia2207 pisząc nazwę handlową miałem jedynie na myśli skład, żeby wszyscy wiedzieli o co mi chodzi i nie mam zamiaru tego kupować, bo cena jest powalająca a składniki podstawowe czyli nadtlenek wodoru 17% i azotan srebra kupiłem za grosze w porównaniu z cena Huwa San.
Aguss85 To nie jest tylko zwykła woda utleniona a bakteriobójcze działanie ma również srebro zawarte w preparacie. Stosuję tą miksturę przy hodowli kaktusów z nasion i jak na razie bardzo dobrze się sprawdza . Wobec tego pomyślałem o szerszym zastosowaniu
Aguss85 To nie jest tylko zwykła woda utleniona a bakteriobójcze działanie ma również srebro zawarte w preparacie. Stosuję tą miksturę przy hodowli kaktusów z nasion i jak na razie bardzo dobrze się sprawdza . Wobec tego pomyślałem o szerszym zastosowaniu
Pozdrawiam. Jacek
- Aguss85
toldi wybacz, myślałam, że chodzi konkretnie o ten preparat Dobrze wiedzieć, do czego jeszcze przydaje się woda utleniona, ja tylko nasiona nią zaprawiam.
Agnieszka
Agnieszka
- toldi
Basia2207 a w jakim stężeniu używasz jodyny do odkażania w ogrodnictwie?
Aguss85 może to Cię bardziej zachęci, skoro pytasz o srebro koloidalne, chociaż pewnie jest w tym trochę reklamy http://roleko.cdr.gov.pl/index.php/80-r ... -san-tr-50
http://www.inhort.pl/upload/filemanager ... 6_2011.pdf
Aguss85 może to Cię bardziej zachęci, skoro pytasz o srebro koloidalne, chociaż pewnie jest w tym trochę reklamy http://roleko.cdr.gov.pl/index.php/80-r ... -san-tr-50
http://www.inhort.pl/upload/filemanager ... 6_2011.pdf
Pozdrawiam. Jacek
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Aguś,
srebro używałam przy problemach z młodymi siewkami, działało świetnie i bez widocznych efektów ubocznych. Na zgorzel siewek m.in., ale tez na pleśń w doniczkach. W tym roku mam problem z jedną odmiana pomidorów, wygląda na raka bakteryjnego, pewnie nasiona, które kupiłam, były zarażone. Próbuję je ratować, ale na zasadzie eksperymentu. Ucięłam czubki i włożyłam do nowej ziemi, wszystko spryskałam nanosrebrem z nanomiedzią. Dwa z 4 chyba będą żyły.
W ten sam sposób zamierzam potraktować folię i glebę w niej.
Wody utlenionej jeszcze nie używałam, ale zamierzam przetestować w tym roku.
Jodyna jest świetna
srebro używałam przy problemach z młodymi siewkami, działało świetnie i bez widocznych efektów ubocznych. Na zgorzel siewek m.in., ale tez na pleśń w doniczkach. W tym roku mam problem z jedną odmiana pomidorów, wygląda na raka bakteryjnego, pewnie nasiona, które kupiłam, były zarażone. Próbuję je ratować, ale na zasadzie eksperymentu. Ucięłam czubki i włożyłam do nowej ziemi, wszystko spryskałam nanosrebrem z nanomiedzią. Dwa z 4 chyba będą żyły.
W ten sam sposób zamierzam potraktować folię i glebę w niej.
Wody utlenionej jeszcze nie używałam, ale zamierzam przetestować w tym roku.
Jodyna jest świetna
Iza
-
- 50p
- Od: 15 sty 2018, o 14:24
Todi
Jak przygotowujesz roztówr wody utlenionej z srebrem ?
Pozdrawiam
Jak przygotowujesz roztówr wody utlenionej z srebrem ?
Pozdrawiam