czy to wygląda wam na zgorzel pędów czy zwykłe drewnienie? Przedstawię pęd z dwóch stron, ten sam.

Jacku, dziękuję za informację. Niestety tuje są na zachód od borówekOd tui to jak najdale,j bo korzenie przerosną do borówek, chyba, że coś wkopiesz w ziemie, żeby nie przerastały. Nie piszesz gdzie są strony świata więc jak tuje będą na wschód od borówek to światła nie zabiorą.
W jakiej odległości od Twojej granicy rosna tuje sąsiada (pień)?joasiama pisze: Po lewej stronie warzywniaka są młode tuje sąsiada,
Pnie tui są zaledwie 40cm od granicy działkidziadek22 pisze:W jakiej odległości od Twojej granicy rosna tuje sąsiada (pień)?
Dareku, mam nadzieję, że sąsiad okaże się człowiekiem i da się z nim dogadać chociażby co do wysokości tych tui.Dareku pisze:Powiedz mu że nie można sadzić dużych drzew przy granicy działki.
Same szyszki... Znam osoby które tak zrobiły i widziałem to na własne oczy... rozwiązanie ... kiepskie moim zdaniem. Jak już to lepiej szyszki i igliwie, tak żeby to połączyć. A jak masz las iglasty to może znajdą się jakieś drzewa co "zgubiły" korę? Ja tak zrobiłem i nazbierałem w lesie sporo kory, którą ściółkuję (oczywiście trzeba ją trochę rozdrobnić )chris18404 pisze:Sypalisciecjuz siarczan amonu? Czy do sciolkowania będą odpowiednie szyszki z drzew iglastych? Mam las iglasty.
Czemu same szyszki słaby pomysł?Arii pisze:Same szyszki... Znam osoby które tak zrobiły i widziałem to na własne oczy... rozwiązanie ... kiepskie moim zdaniem. Jak już to lepiej szyszki i igliwie, tak żeby to połączyć. A jak masz las iglasty to może znajdą się jakieś drzewa co "zgubiły" korę? Ja tak zrobiłem i nazbierałem w lesie sporo kory, którą ściółkuję (oczywiście trzeba ją trochę rozdrobnić )chris18404 pisze:Sypalisciecjuz siarczan amonu? Czy do sciolkowania będą odpowiednie szyszki z drzew iglastych? Mam las iglasty.
Co ile centymetrów te tuje są posadzone? Jaka jest to dokładnie odmiana? Czy między waszymi ogrodami jest ogrodzenie? Jakie?joasiama pisze: Pnie tui są zaledwie 40 cm od granicy działki .