Chwila relaksu - np. haft krzyżykowy

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, :shock: prześlicznej urody jest twoja afrykanka! Gratuluję! (ze mnie niestety antytalent :oops: )
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O jejuniu...aż oczy mnie bolą od gapienia się na nią i na storczyka!Faktycznie,to cieniowane tło robi wrażenie.
Dawidzie-ale piękna księga...te liście to sam jakoś preparowałeś w tym celu?
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ło matko - Lucynko - cuuudowne. :shock: :shock:
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Liści nie preparowałem - robiła to koleżanka z pracy ;)
Dawid
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Cudne hafty te cieniowanie to taka niteczka czy to jeszcze dodatkowe utrudnienie :lol:
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Lucynko, Afrykanka przecudnej urody Ci wyszła :lol:
A ja teraz siedzę na pejzażem "Miasteczko nad zatoką", ale niedługo....
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witam wszystkie hafciarki! Lucyno - jestem pełna podziwu! Przez kilka lat namiętnie wyszywałam, ale niestety od ponad roku nic nie zrobiłam. Osobiście wolę małe formy, choć kilka obrazów "popełniłam" . Ja również wyszywam na czystej kanwie ( bez tamborka ) Może przy okazji coś pokażę ze swoich prac - jeśli zechcecie. ;:7
Awatar użytkownika
safiori
200p
200p
Od: 7 kwie 2008, o 09:51

Post »

zuzulec pisze:Skończyłam!!!!! jestem tak z siebie dumna, bo efekt mnie zaskoczył. Jest po prostu cudowny. Zdecydowanie lepiej prezentuje się już po wypraniu i wyprasowaniu ... warto było:
Obrazek
W moim blogu www.mulinkowe-krzyzyki.bloog.pl możecie zobaczyć troszkę szczegółów dotyczących tego obrazka.
Dorotko, ciągle czekam na Twój adres mailowy. podaj mi go na PW, to wyślę interesujące Ciebie pliki ;)

Wymiekam jest boski tem obrazek :shock:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

mi też się strasznie podoba ten Phal. , ale nie umiałabym zrobić haftu nie mając na kanwie namalowanego gotowego wzoru. chciałabym umieć haftować tak jak wy.... ale nawet do gotowców mam słomiany zapał, bo odkąd 1,5 lat temu po raz pierwszy wyhaftowałam obrazek, do tej pory zrobiłam tylko 2... 1 wisi na ścianie, na drugi nie mam ramki :(
to on:
Obrazek

nie jest zbyt ciekawy i skomplikowany, a na zdjęciu wyszedł źle. to był mój pierwszy obrazek, wisi teraz na ścianie
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Duśka, nie narzekaj, obrazek jak marzenie. Możesz haftować i na czystej kanwie, kwestia chcenia, potrafisz to robić :lol:
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09

Post »

Ja natomiast zawsze wybieram czystą, niezadrukowaną kanwę. Uwielbiam, kiedy coś mi powstaje w rękach z niczego... Uwielbiam odliczanie krzyżyków i satysfakcję po skończeniu...
Niestety moje małe dzieci tak bardzo absorbują uwagę, że ostatnio ograniczam się do małych form... Kartki okolicznościowe, małe obrazki itp.
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorcia pisze:Duśka, nie narzekaj, obrazek jak marzenie. Możesz haftować i na czystej kanwie, kwestia chcenia, potrafisz to robić :lol:
może i bym umiała, tylko skąd wezmę kanwę tak sztywną jak ta zamalowana? ja je haftuję trzymając obrazek w ręce (jedną reką trzymam, drugą wyszywam), a miękkiej (bo miałam taki kawałeczek gdzieś) nie utrzymałabym. nie mam dużej wyobraźni, wolę mieć gotowy wzór, na którym haftuję niż na czystym, chociaż na czystym daje większe możliwości, bo można jaki obrazek się chce, a w sklepie nie idzie kupić kanwy z nadrukowanym storczykiem.
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

Storczykowa pisze:
dorcia pisze: ...a miękkiej (bo miałam taki kawałeczek gdzieś) nie utrzymałabym. ....
Od tego jest tamborek :D Sam używam - kanwa jest równomiernia naciągnięta i wygodniej się szyje ;)
Dawid
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tengel27 pisze:
Storczykowa pisze:
dorcia pisze: ...a miękkiej (bo miałam taki kawałeczek gdzieś) nie utrzymałabym. ....
Od tego jest tamborek :D Sam używam - kanwa jest równomiernia naciągnięta i wygodniej się szyje ;)
ahaaa... myślałam, że to trzeba w ręce... ale ta namalowana jest już sztywna i dobrze się ją trzyma ;)
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Widzę, że coś się ruszyło w tym temacie ;)
Dusia - powiem Ci, że Aida DMC jest dosyć sztywna. Można robić bez tamborka. Wiem, że część pań tak właśnie pracuje. Pierwsze moje prace (storczyk i Aftykanka) robiłam właśnie bez jego użycia. Mniejsze robię na tamborku - bo jest wygodniej, ale po porównianiu widzę, że krzyżyki powstające na tamborku są ładniejsze i muszę zakupić sobie większy rozmiar. Jak na razie mam 15 X 15 cm i 23 X 23 cm. Pracuję na takich kwadratowych angielskich tamborkach - polecam ...

W ostatnim czasie zrobiłam to:
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”