marta64-Martuś Dziękuję.

Fotografii ogrodowej ciągle się uczę. I ty z czasem się wyćwiczysz nawet telefonem.
Chwile trzeba poczekać robiąc telefonem aż ostrości nabierze.
Miodunki u mnie rosną w szpalerku.
A jak gdzieś dalej się wysiewają.To już te idą na ludzi
Ja mam tylko białe sasanki.Inne - fioletowe mi gdzieś przepadły

.
marpa-Maryniu Dobrze to ujęłaś, efekty powoli są widoczne.ale cóż poczekamy spokojnie na kolejne etapy.
Frate Oj tak, areał duży.Na razie ogrom pracy.I zapewne jeszcze tyle przed nami.
Ale teren jest taki swojski, taki spokojny, super! Pomalutku, etapami, coś może z tego wyjdzie.
Tak, siły tu będzie wielka potrzeba .
Igala Też mi się te hosty spodobały. Cóż ja zrobię ja ja mam do nich jakoś większą słabość.
Jestem za tym,aby w każdym ogrodzie jakieś hosty były.Ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.
Jak na razie ogród żyje bez strat.Ale zimno.Jeszcze ta noc ma być przymrozkowa.
JAKUCH-Jadziu !00 odmian, to może i dużo. I gdyby były luźno posadzone, byłyby bardziej widoczne.
A tak u mnie są trochę za ciasno posadzone.Nie widać tej ilości.Ale kiedyś będę miała co przesadzać.
I u mnie zimno strasznie.co to za wiosna.
Moje papryki i pomidorki jeszcze w domciu na parapecie .
ed04-EdiTeraz każdy kwiatuszek,kolorek bardzo cieszy.Tylko ta zimnica już nie cieszy.
Staw cieszy i dalsze prace jeszcze stoją w miejscu.
hortensjomanka-Małgosiu Moze za wielkie te moje papryki i pomidorki nie są.ale własne i cieszą.
Jeszcze nam urosną.
Na razie roślinki muszę poczekać na nasadzenia nad stawem.Bo wygląda to z tyłu tak.

Jakis pan za nami kupił ten teren ( łąka i mokradła ) i będzie równał.
Zciągał to wszystko..
Czyli będzie jeszcze koparka.I nam też to podrówna.
Ale to jeszcze nie szybko. Brak wolnych terminów.
I niestety mus czekać.
A w rogu gdzie jest grot strzałki jest już posadzony przez nas ten dereń. Nawet już w wodzie się odbija.
Jak teren będzie wyrównany, pójdą tam serby .I ogrodzenie oczywiście .I inne roślinki.
ale niestety trzeba poczekać.
danuta z-Danusiu Dziś rano śnieżek padał.Ale bardzo minimalny.
Ależ kapryśna wiosna .Ale w ogrodzie kolorki są.
Dostałam taką roślinkę od kuzynki. Nie mam pojęcia co to jest.
Ona to nazywała ropuszak.Sprawdziłam w necie. Ale takiej rośliny nie ma.
Może ktoś to ma i ją rozpozna ???
Wybaczcie Marysiu i Beatko na resztę postów odpowiem wieczorem.