Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Frate
50p
50p
Od: 26 mar 2017, o 10:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Witaj Aniu! W końcu zawitałem do Ciebie :) Cóż za areał! Podziwiam i zazdroszczę - w 100% pozytywnie :) Masz niesamowite pole do popisu ale i dużo sił będziesz musiała w to włożyć. Ale praca w takim miejscu, w otoczeniu przyrody, powinna wynagrodzić wszystko :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakie kolorowe te hosty Sugar Dady i Ivory Blue :shock: Mam nadzieje że mróz ci nie narobił kłopotu?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Matuchno 100 odmian host to rzeczywiście powala a w sumie nawet tego nie widać co innego 100 róż czy innych roślin mocno się krzewiących .U mnie też zimno wieje mroźny wiatr nawet schowałam do altanki papryki bo szkoda ich, a tam zawsze cieplej .Mam nadzieję ,ze mrozu nie będzie ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
hortensjomanka
100p
100p
Od: 4 gru 2018, o 11:59

Post »

Aniu pomidorki mam w podobnej fazie wzrostu:). Cieszę się że je pokazałaś bo pierwszy raz siałam i mogę porównać:).
Ślicznie się tu u Ciebie nad stawem zapowiada, bardzo jestem ciekawa efektów ;:215
Hosty widzę że też masz nowe:) będę podglądać i podziwiać :tan
W ogródku Hortensjomanki :)
Jest taki ogród, gdzie jedyny w nim dźwięk, wyznacza bicie mego serca...
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Bardzo ładne pomidory, kwiatki miodzio. Ale tego stawo to Ci zazdroszczę. :)
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

U Ciebie już prawdziwa wiosna.Tyle kwitnień.
To będzie piękny staw.Jak zakwitną kaczeńce (które posadzisz??)i inne nadwodne roślinki to będzie dopiero rajsko i sielsko.
Te wszystkie Twoje ozdoby też mi się bardzo podobają.Lubię takie klimaty.

Miłego dnia. :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu tyle razy sprawdzałam, czy już otworzyłaś nowy wątek i jak przestałam na chwile sprawdzać to się przyczaiłaś i jest. No i muszę powiedzieć, że szczęka mi opadła...bo urządzasz kolejną działkę...bo to na ziemi dokupionej na dębowym...tak? Widzę wykopany staw czy jest głęboki? bo niedaleko masz jezioro to teren mokry. Właściwie pompa i zasiany trawnik można podlewać :D Widzę posadzonych mnóstwo drzewek i krzewów owocowych...oj będzie przetworów :D
Kwiaty też pokazują że wiosna przyszła i mnóstwo ozdób przybyło. Chowasz je na zimę czy zimują pod śniegiem? Gratuluję nagrody i życzę wspaniałego nowego sezonu!
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu praca na Twoich działkach pędzi do przodu podobnie jak ten wątek ;:215 tylko chwilę mnie nie było a TU tyle się dzieje. Jest już pięknie, a będzie jeszcze piękniej. Ale to fakt, że to piękno wymaga pracy i nakładów. Za to ile daje satysfakcji i radości.
Życzę więc zdrówka, dobrej pogody i serdecznie pozdrawiam ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

marta64-Martuś Dziękuję. ;:196 Fotografii ogrodowej ciągle się uczę. I ty z czasem się wyćwiczysz nawet telefonem.
Chwile trzeba poczekać robiąc telefonem aż ostrości nabierze.
Miodunki u mnie rosną w szpalerku.
A jak gdzieś dalej się wysiewają.To już te idą na ludzi :wink:
Ja mam tylko białe sasanki.Inne - fioletowe mi gdzieś przepadły :twisted: .
marpa-Maryniu Dobrze to ujęłaś, efekty powoli są widoczne.ale cóż poczekamy spokojnie na kolejne etapy. ;:173
Frate Oj tak, areał duży.Na razie ogrom pracy.I zapewne jeszcze tyle przed nami.
Ale teren jest taki swojski, taki spokojny, super! Pomalutku, etapami, coś może z tego wyjdzie.
Tak, siły tu będzie wielka potrzeba .
Igala Też mi się te hosty spodobały. Cóż ja zrobię ja ja mam do nich jakoś większą słabość. ;:167
Jestem za tym,aby w każdym ogrodzie jakieś hosty były.Ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.
Jak na razie ogród żyje bez strat.Ale zimno.Jeszcze ta noc ma być przymrozkowa. ;:222
JAKUCH-Jadziu !00 odmian, to może i dużo. I gdyby były luźno posadzone, byłyby bardziej widoczne.
A tak u mnie są trochę za ciasno posadzone.Nie widać tej ilości.Ale kiedyś będę miała co przesadzać.
I u mnie zimno strasznie.co to za wiosna. ;:219
Moje papryki i pomidorki jeszcze w domciu na parapecie .
ed04-EdiTeraz każdy kwiatuszek,kolorek bardzo cieszy.Tylko ta zimnica już nie cieszy.
Staw cieszy i dalsze prace jeszcze stoją w miejscu.
hortensjomanka-Małgosiu Moze za wielkie te moje papryki i pomidorki nie są.ale własne i cieszą.
Jeszcze nam urosną.
Na razie roślinki muszę poczekać na nasadzenia nad stawem.Bo wygląda to z tyłu tak. :roll:
Obrazek
Jakis pan za nami kupił ten teren ( łąka i mokradła ) i będzie równał.
Zciągał to wszystko..
Czyli będzie jeszcze koparka.I nam też to podrówna.
Ale to jeszcze nie szybko. Brak wolnych terminów.
I niestety mus czekać.
A w rogu gdzie jest grot strzałki jest już posadzony przez nas ten dereń. Nawet już w wodzie się odbija.
Jak teren będzie wyrównany, pójdą tam serby .I ogrodzenie oczywiście .I inne roślinki.
ale niestety trzeba poczekać.
danuta z-Danusiu Dziś rano śnieżek padał.Ale bardzo minimalny.
Ależ kapryśna wiosna .Ale w ogrodzie kolorki są.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Dostałam taką roślinkę od kuzynki. Nie mam pojęcia co to jest.
Ona to nazywała ropuszak.Sprawdziłam w necie. Ale takiej rośliny nie ma. ;:219
Może ktoś to ma i ją rozpozna ???
Obrazek

Wybaczcie Marysiu i Beatko na resztę postów odpowiem wieczorem. ;:108
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu, :D ta roślina kojarzy mi się z Dactylorhiza ?Foliorella? - kukułka. Popatrz na jakimś forum, ten kto uprawia będzie wiedział czy to ta roślina ;:3 Zobacz w necie pod nazwą Kukułka plamista.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu Twoje słowa na rozpoczęcie nowego wątku są jakby płynące z mojego serca, jak dobrze że mamy ogrody w których każde zmartwienie jest wylane przy pracy.
Gratulacje ;:138 ileż Wam udało się już dokonać na nowym areale nie próżnujecie. Staw jest bardzo duży, czyżby w planach była jakaś rybia hodowla.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jaka śliczna jest ta biała sasanka. Sama delikatność i powab ;:oj Białej nie mam na pewno i jak tylko spotkam ją na targach, to na pewno przytargam na działeczkę ;:108
Za to hosty już nie są delikatne, a przynajmniej większość z nich. To raczej mocarne rośliny, szybko przyrastające. Kolekcje masz ich już ogromną i z czasem, jak już zaczniesz na dobre działać na nowym terenie, na pewno znajdziesz dla nich doskonałe miejsce :tan
Kukułkę kiedyś sobie kupiłam, ale to jeszcze nie były czasy internetu i nie wiedziałam, że ona lubi podmokłe tereny i mi zginęła. Twoja wygląda na już ładnie rozrośniętą kępkę ;:63
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, trochę musiałam nadrobić, ale przynajmniej nacieszyłam oczy Twoimi pięknymi zdjęciami jeszcze piękniejszych kwitnień! ;:138 ;:138
Bardzo już kolorowo w Twoim ogrodzie, a staw -cudowny! ;:33 Czyściutka, przeźroczysta woda i te odbijające się w niej jak w lustrze drzewka! ;:433
Ciekawa jestem, czy moja biała sasanka już kwitnie. Jutro sprawdzę. Twoja cudnie czaruje bielą. ;:215
Dobrego weekendu. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Aniu A to do rozpoznania to mi pasuje na Trójsklepkę....moja podobnie wschodzi tylko troszkę mniejsza.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Nigdy nie miałem trójsklepki ale jestem prawie pewien, że ta plamiasta roślina to kukułka plamista :wink: I przypuszczam, że 'ropuszak' ponieważ występuje na podmokłych terenach gdzie żab i ropuch pełno.
Ten staw jest super :wink: Mam nadzieję, że uda się wam go ładnie wykończyć :)
Tulipany super się zapowiadają, tylko czekać aż rozkwitną :) ciekawią mnie przede wszystkim te z pierwszego zdjęcia :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”